torsdag, oktober 19, 2006

FEMINISME

Ella har sendt stafetten om feminismen videre til mig. Hvad har feminismen betydet for mig? Jeg var barn i 60’erne, konfirmeret i 71, på sygeplejeskole i 77, så jo jeg var jo midt i det. Kvindetegnet med knytnæve indeni, diskussioner, milimeterfordeling, sort/hvid karakteristik, men der var jo også dem, der gik forud for dette. Noget tog vi som en selvfølge. Men her er mine 5 punkter :
- Retten til at stemme og mene noget som et ligeværdigt medlem af samfundet
- Retten til en uddannelse og følelsen af at jeg ku blive hvad jeg ville. Jeg valgte så et typisk kvindefag, men det var MIT valg.
- Et parforhold består af to ligeværdige partnere, som begge har lige meget at skulle sige, og som fordeler arbejdsopgaverne mellem sig, som de vil.(sådan så man ikke på det i 70erne, da skulle manden helst gøre de ”kvindelige” ting og omvendt)
- Jeg er mig, og jeg bestemmer over min krop. Et nej er et nej. Respekter mig som et menneske uanset køn.
- Pligt til at engagere sig, pligt til at have styr på min økonomi og alle mulige praktiske ting (bil, afløb, elektronik etc)

Jeg har ikke mere styr over, hvem der har fået stafetten , så føler du dig oplagt, så er den hermed givet videre til dig.

2 kommentarer:

  1. Tak for de kloge og eftertænksomme ord Lene :-)

    SvarSlet