fredag, november 24, 2006

NÅR ORD IKKE SLÅR TIL

Der er tidspunkter, hvor ord bliver fattige, hvor det at kunne være stille sammen virker langt stærkere end ord, hvor et lille klem i hånden er bedre, et kram varmer mere end ord.
I dag tænker jeg på den gang, hvor det var det, jeg kunne gøre på en intensiv afdeling, hvor en af mine familiemedlemmer havde betroet sit dyrebareste til sygeplejersker og læger i bøn, håb og tillid til at de kunne hjælpe.
Godt der er nogen, som kan være nær, være stille og give kram til dem, der har brug for det.

4 kommentarer:

  1. Ja Lene, lige så stille ...

    SvarSlet
  2. Irene,det har taget mig tid at forstå, at jeg som sygeplejerske og pårørende kan hjælpe ved blot at være til stede.

    SvarSlet
  3. Lene, jeg tror de fleste mennesker, om de er sygeplejersker eller ej kan gøre meget mere glæde ved at være stille og forsigtige, end med store armbevægelser og larm ...

    Menneskeheden er generelt bange for stilhed. Ro og stilhed heler så godt, men det skal blokkes ude med iPods og mobilhalløj og larm og ballade. I stedet for at lytte til det indre, der hvor det smukke hersker ...

    Det er godt du ved det!

    SvarSlet
  4. Nogle gange ved jeg det og husker det, andre gange glemmer jeg det og snakker et øre af. Der er dage hvor det først er, når jeg er komemt hjem, at jeg kan se, hvordan travlheden blev en mur, som forhindrede andre i at nå mig.
    Du har ret i at der er vældig meget støj, baggrundsstøj, som forhindrer os i at høre det væsentlige.
    fakta er jo Irene, at netop dine få men velvalgte ord sætter mere i sving, end når jeg skriver en vældig smøre.Det behøves ikke at være stort for at være godt :-)

    SvarSlet