mandag, marts 19, 2007

SEJLTUR PÅ SEINEN

Andet ønske på pariserturen var en sejltur på Seinen, der er mange steder, det kan ske fra. Vi valgte at tage til Eiffeltårnet og så tage en times rundfart til de kendte steder.
Vejret var overskyet, men mildt, så vi sad udenfor og nød synet af de mange smukke bygninger
Her var den gyldne Obelisk,

Musee d'Orsay,

Louvre,

Parlamentet og Grand Palais.

Der var også udsyn til en mindre positiv side af Paris, de mange hjemløse, som boede langs Seinen i hjemmebyggede små skure af paller og papkasser eller små iglo telte.


Senere hen sejlede vi omkring Ile de la Cité (byens ø), her hvor Paris starter, og hvor Notre Dame ligger. Vi har tidligere været inde i Notre Dame, så nu nød vi synet fra vandet.
Midt under sejlturen ringede min mobil, og så fik jeg ellers sunget fødselsdagssang af det arbejdende folk på min afdeling.


Efter sejlturen tog vi i et lille teater, som ligger nede i en kælder med flotte hvælvinger, lille og intim. Det bliver brugt til cabaret, koncerter, teaterstykker og familiestykker. Vi var til en familieforestilling, en musical bygget over bdr. Grimms eventyr om de fire dyr, der drager til Bremen for at blive musikanter, men som skal så gruelig meget igennem i den store farlige skov. Vi morede os herligt, vi forstod kun få af ordene, men vi kendte historien, og da det var beregnet for børn, var der meget tydeligt kropssprog.

Så var vi godt møre, en hurtig sandwich på en café og så hjem til en lille lur før aftenens restaurantbesøg.

4 kommentarer:

  1. Alt dette kunne jeg like å lese om. Min kjære og jeg drar nemlig til Paris den første uken i oktober, og det har vært litt fjernt for meg. Nå fikk jeg liksom noe å glede meg til. Fortell gjerne mer. Bodde dere bra?

    SvarSlet
  2. Vi boede i et godt kvarter nær en metro, men lejligheden var ikke noget at råbe hurra for. Vi havde lejet den af Nordjyllands Amts feriefond (min arbejdsgiver)
    Og velkommen her Hege, det er dejligt, at du kan bruge lidt af det jeg skriver.

    SvarSlet
  3. hjerteligt tillykke, Lene! jeg aber efter om snart.

    også med hensyn til Paris, hvor j skal ned og arbejde lige før påske og har lokket C med.
    min søster boede der i mange år, så søn og jeg har været på besøg måske 10 gange. men aldrig som 'gode' turister. Louvre?. hm.

    tak for god inspiration. og jeg ønsker dig alt det bedste i de næste mange, mange år.

    SvarSlet
  4. tak Regitze, god tur, det bliver da lækkert sådan at få gemalen med.

    SvarSlet