tirsdag, marts 13, 2007

STORE CLAUS OG LILLE CLAUS

Jeg tror, jeg ved, hvad der står på forsiden af Nordjyske Stiftstidende i morgen, hvis de vel at mærke kan nå at få det med.

Nørresundby Banks generalforsamling så ellers ud til at gå som vanligt. En hurtig generalforsamling og så var der tid til de gule ærter med øl og snaps til, derefter kaffe og cognac med småkager til. Sådan skulle det ikke gå.

Der skulle være valg til repræsentantskabet, og bestyrelsen foreslog genvalg af 5 personer og nyvalg af en person. Så var der en ung mand, der rejste sig op, han mente ikke, der var givet en god begrundelse for, hvorfor vi skulle stemme på de nævnte, egentlig kunne han være lige så god som dem. Han forklarede lidt om sig selv og sine kvalifikationer og stillede hermed op.

Herefter var der skriftlig afstemning, og bankpersonalet fik travlt, men trods det at der aldrig har været skriftlig afstemning i den tid, jeg har været med, så forløb det godt. De vidste, hvad de skulle. Mens vi andre fik gule ærter, talte de stemmer op.

Resultatet: den unge mand kom i repræsentantskabet. Ham der røg ud, var nok den eneste alle kendte og havde en mening om, det blev nemlig Aalborgs borgmester Henning G. Jensen.

Hvad kan man sige? Danskere elsker historier som David mod Goliath og Lille Claus mod Store Claus.

6 kommentarer:

  1. Sjov historie ... og så er det jo en af "mine" banker... :-)

    SvarSlet
  2. det er også "min" ;-)
    Ja folk blev helt opløftet over, der for en gang skyld skete noget andet end det sædvanlige

    SvarSlet
  3. Jeg tror helt sikkert jeg ville være kunde hos den bank, hvis jeg boede i deres område. Lutter søde og dygtige mennesker.

    Men ... de er kunde hos "mig" (eller rettere, hos mit firma) i stedet...

    Ja det var da enormt friskt af den mand - sejt på den måde at stå op - og så en nordjyde... :-)

    SvarSlet
  4. jeg vidst godt det var på den måde, du mente Lizelotte ;-),og vi er faktisk glade for dem.
    Jeg håber, det var noget han havde overvejet, for ellers er det godt nok noget af en mundfuld, men godt gået og han lød kompetent og bevidst om det han gjorde.

    SvarSlet
  5. Uaaark - der skulle godt nok en del snaps til, foer jeg haeldte guleaerter i halsen. Hvorfor skal man have guleaerter og snaps til generalforsamling - for at skraemme folk vaek?

    SvarSlet
  6. det smager godt Tina, jeg har aldrig kunnet li det før, men nu:-)
    Men der er rigtig mange gamle, dvs ældre end mig og ikke så mange unge, måske er det menuen. Der var knap 3000 til generalforsamling, så der er da nogen, der kan li gule ærter ;-)

    SvarSlet