søndag, april 29, 2007

SKAL LIGE SE HVORDAN FUT HAR DET

Dagen har været tilbragt i Blokhus, der er slået græs, sået markblomster i det vilde græs, luget lidt i gruset, gødet og vandet de små træer. Vi kunne hurtig blive enige om, at belønningen skulle være en frokost på Futten, sønnen blev hidkaldt over telefonen, og sammen drog vi ned til et godt frokostspisested, mange lørdage har de jazzmusik til spisningen. Det har vi lovet os selv, at vi også skal prøve, Futten skal til at være en tradition i vores liv i Blokhus.


Futten har eksisteret siden 1761, en høker holdt til her, han solgte meget forskelligt bl.a brændevin, og det siges, at da høkerens hest Fut blev syg, så var der mange af bønderne, der lige skulle ned og se til Fut.


Frokosten var enkel, flere forskellige slags sild, fiskefrikadeller, frikadeller, lun leverpostej og kikse med god ost og solbærsyltetøj, hertil et glas kold fadøl. Det var godt.

2 kommentarer:

  1. Jeg må le! Enkel frokost, sa du? Her hos oss består lunsjen nesten alltid av to skiver brød, en med ost og en med pølse, - pakket i matpapir. Danske frokoster er aldri enkle, i hvert fall ikke etter norsk definisjon av ordet. Det høres deilig ut, - og så fikk vi navnet på et sted vi kan spise når vi neste gang kommer forbi. Men det blir neppe i år. I år skal vi til Sjælland.

    SvarSlet
  2. Enkel i forhold til restaurantfrokost Hege,herhjemme består frokost også af to skiver rugbrød :-)
    Men der er hyggeligt der hege, den kan jeg godt anbefale :-)

    SvarSlet