søndag, juli 08, 2007

TAK

Det er tørvejr – perfekt
Det er blæsevejr – perfekt
Og nu skinner solen ind imellem – perfekt


Landmandskonen og kartoflerne takker så vældig, det kan vi li.

Gårsdagens kartoffeltjektur førte forbi græsmarkerne, hvor landmænd lejer sig ind og får køerne på græs. Den forreste ser lidt mager ud ;-)



Henne ved Ryå er åen gået over sine bredder, og det ligner et novemberlandskab. Køerne gumler ufortøvent videre.



Både dyr og mennesker er hurtige til at indrette sig efter vejrets luner, og en kop te på trappen gør altid godt, den giver glæde inderst inde.

8 kommentarer:

  1. Gode billeder og beskrivelse af tiden lige nu, det minder om de brogede kvier, jeg har til at traske rundt om mig. De fortsætter uanfægtet deres gøremål, uanset om det regner eller blæser.

    SvarSlet
  2. Ja de er ikke sådan at rokke ud af deres gøremål

    SvarSlet
  3. Det har du ret i. Nyder de rolige, sindige dyr omkring ejendommen, som følger mig nysgerrigt når jeg går i hegnet, kommer til tider med en ru tunge. Apropos kartofler. Ka se, der er gået skimmel i et hjørne af mine, har heldigvis et sted mere, hvor de står i fuld flor med blomst, er beyndt at tage af dem. G.

    SvarSlet
  4. Gitte, sørg for at få fjernet skimmelplanterne,det breder sig.
    Vi har heldigvis ikke skimmel og blæsten er med til at minimere risikoen.

    SvarSlet
  5. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det med at få de skimmelramte fjernet, har allerede været derude og rykke op og få væk. Det var NU, det skulle ske. Håber så, der ikke kommer mere af det "hø" der som indimellem følger med i landlivet. Skal vist alligevel ha lidt mere end til eget brug. Jordbærrene gav iøvrigt rimeligt i år, bare tidligt på den ligesom alt andet pga det milde vejr. Er lige kommet ind efter en travetur ude i blæsten, gik det første stykke på marker, derefter i skovstrækninger.Gitte

    SvarSlet
  6. Det høres deilig ut med litt sol og varme. Sånn hadde vi det i går, - men hvor lenge var Adam udi Paradis? I dag bøtter det ned fra himmelen igjen. Og mer skal det visst bli.

    SvarSlet
  7. I dag har her også været lidt sol, det var dejligt.
    Fine billeder du har taget:-)

    SvarSlet
  8. Hege, også i dag har vi haft solskin, blæst og tørvejr, så jeg klager ikke.

    Judith, jeg fandt en lækrog til frokost og sad og nød solens varme stråler, faktisk faldt jeg i søvn ;-) det var dejligt

    SvarSlet