torsdag, august 30, 2007

SANGGLÆDE

Herrerne starter ud med fuld kraft, de er ikke mange, men de kan synge Oh when the Saints, så føjer alternes bløde, lidt dybe stemmer Swing low, Sweet Chariot til, og til sidste kommer sopranerne med This Train is bound for glory.

De ældgamle gospelsanges rytmer forplanter sig i kroppen, man kan ikke stå stille, klangene klinger godt sammen.

På et signal fra korlederen begynder vi at gå rundt imellem hinanden, vi skal prøve at hyle hinanden ud af sangen, men det lykkes ikke, alle synger til, alle smiler, alle danser næsten rytmen, og hele kroppen bliver let og glad.

Her til morgen er glæden stadig til stede, og på vej hjem, efter at datteren er blevet kørt på arbejde, får Lars Lilholt lov til at fylde bilen. En sang, jeg ikke har hørt længe, slutter bilturen af:


Gi’r du mig lov

Gi’r du mig lov
vil jeg være her længe
gi’r du mig lov
skal jeg bæres herfra
henover taget mod lysere enge
vi er dem vi tror
og vi længes jo bare

Til sidst er den eneste udvej
den udvej du kun selv kan se
og går du mod din inderste længsel
så forstærkes den jo bare
så vidt jeg ved

Gi’r du mig lov…

Nede på bunden af sorgen
ligger en musling et sted
der kan du finde en perle
hvis du ellers tør at ta’
tør at ta’ derned

Gi’r du mig lov…

Fuglene kvidrer og kvidrer
deres blålige morgenappel
jeg tror de taler for mit hjerte
nu det ikke kan tænke og tale for sig selv

Gi’r du mig lov…

Lilholts malende sprog sætter altid mange tanker i sving, også i dag.


Ha en god dag.

13 kommentarer:

  1. Der er altså ikke noget som gospelsang! Jeg har set det på tv fra USA, og man bliver suget helt ind i sangen, hypnotiseret nærmest. Lilholt kender jeg desværre ikke så meget til ...

    SvarSlet
  2. Hold da op, Lene. Jeg får lyst til at synge denne morgen, selvom jeg endda skal til tandlægen i dag!
    Hvilken sangglæde, som forplanter sig helt ind i min sjæl nu. Og Lars Lilholt, han kan bare det der med musik og tekster. Musik vi alle kan synge med på.
    Du ønskes en god dag

    SvarSlet
  3. madame, man bliver så glad i hele kroppen,jeg kunne godt tænke mig at opleve en gospelgudstjeneste i USA,det må være en oplevelse. Og Lars Lilholt, enten så kan man li ham eller så kan man ikke. Mine søskende forstår ikke min glæde ved hans sang, men jeg synes han med få ord kan beskrive så meget og så kender jeg endda kun tre af hans CDer :-)

    SvarSlet
  4. Johanne, det var dejligt at du kunne mærke min glæde, held og lykke ved tandlægen :-)

    SvarSlet
  5. Skøn tekst til Lilholt-sangen tror ikke det er en af dem jeg kender. Ha' en rigtig god dag - her regner det i stænger :-(

    SvarSlet
  6. fru koch, regnen er endnu ikke kommet til Nordjylland, solen skinner og jeg har hængt tøj til tørre, men det truer i det fjerne.
    Håber at vi så giver jer lidt sol i det vestjyske :-)

    SvarSlet
  7. Åh ja, de der spirituals - de løfter hjertet. Vi har et amerikansk medley vi synger - hvor vi starter med "John Browns Body", går hen over en del forskellige og slutter med "when the saints go marching in" - den er altid et kæmpe hit, og selvom den tager 10 minutter at synge og er BENHÅRD (høj for sopranerne, lav for alterne) så elsker vi den....

    SvarSlet
  8. Så kom du endelig til sang, dejligt. Flot tekst af ham Lilholt, han ka et el. andet, den mand.

    SvarSlet
  9. Lizelotte, man kan mærke at de sange er skabt til at man bevæger sig samtidig. De breder sig i hele kroppen.

    Sister bonde, det var så godt, og ja jeg har som sagt kun 3 CD med Lars Lilholt, men der er dage, hvor hans tekster bare går rent ind.

    SvarSlet
  10. Manden og jeg var til koncert med Lilholt i fredags og det var som altid en superskøn aften i hans selskab. Han skriver de skønneste tekster og formår at lave en superstemning til sine koncerter.

    SvarSlet
  11. Jane, han siges at have det bedste liveshow i Danmark. Har kun set ham en gang, men det var super.

    SvarSlet
  12. du skulle melde dig til gospelfestival i Københavnstrup engang. det er smertefuldt vidunderligt at synge sammen med mange hundrede andre. jeg ved ikke hvordan det er i dag, men i 'gamle' dage var solisterne amerikanske gospelsangere. oh lord.

    SvarSlet
  13. regitze, det kunne være så fantastisk at få lov at synge i et stort kor. har prøvet det i min gymnasietid, men ikke gospel.

    SvarSlet