torsdag, september 20, 2007

SÅ SÅ JEG DET!

Jeg ser ikke så meget fjernsyn eller hører radio, så derfor har jeg ikke været opdateret om sangeren Poul Potts, før mine søskende var ved at fortælle om ham.

I aften så jeg en dejlig udsendelse på DR1 (jeg laver lige lidt reklame for jer, madame), og jeg sidder her og er dybt rørt. Det var så skønt at se Simon tabe kæben i bedste tegneseriestil, ham var jeg nemlig så irriteret på, når datteren og landmanden sad og så American Idols. Men skønnere var det at se et genert menneske få sin drøm opfyldt om at synge opera.


Her var et menneske, som fik sig en bachelorgrad i filosofi og noget andet, kunne ikke finde arbejde, og så tog han som en selvfølge et job i supermarkedet som hyldepåfylder. Det tror jeg ikke kunne ske i Danmark.

Her var et menneske, som mente, at han egentlig burde takke de børn, som mobbede ham som barn, for det mennesker man er i dag, er jo takket være de ting man er gået igennem.

Her var et menneske, som tidligt indså, at han måtte holde fast i hvem han var, for det duede ikke at ændre sig, for så skulle man spille skuespil resten af sit liv. Jeg synes, det først er nu, jeg prøver at holde fast i mig.

Og så kunne han synge, så selv en opera ignorant som jeg fik gåsehud og tårer i øjnene. Det var smukt, men måske allermest i kraft af at han virkede til at være nede på jorden. Gid det må lykkes ham og hans kone at holde fast i det, der betyder noget for dem.

27 kommentarer:

  1. Jeg har sett det klippet om og om igjen, og også vist det for elevene. Det er noe veldig gripende med den mannen. Når det gjelder opera, så er det som med fin vin. Som unge synes vi det er fælt, - men jo eldre vi blir jo bedre liker vi det.

    SvarSlet
  2. Ja, det var en fin udsendelse.

    SvarSlet
  3. Hege, jeg synes det er så smukt, han kommer stille ind, dommerne trækker lidt på smilebåndet, og så begynder han at synge, og så ændrer hele verdens opfattelse af den lille mand sig.

    Og opera og alder, du har nok ret ;-)

    SvarSlet
  4. Bo - jeg kan se hos dig, at du også så programmet :-) og velkommen her

    SvarSlet
  5. Ja det er et fantastisk klip, jeg får gåsehud hver gang jeg hører ham synge.

    God aften.

    SvarSlet
  6. Så lige at jeg kom til at stå som anonym, men det er altså jeg som har skrevet ovenstående:-)

    SvarSlet
  7. Jeg har også set YouTube-klippet SÅ mange gange. Og denne udsendelse måtte jeg også bare se. Lidt af magien gik dog af, da vi fik at vide, at han faktisk har fået undervisning og sunget i flere sammenhænge. Men det var nok bare mig, der naivt troede, at han var marcheret lige ind fra gaden - og selvfølgelig var han ikke det. Udsendelsen gav et godt indtryk af manden, som har holdt fast i sig selv - allerede i en tidlig alder. FEDT.

    SvarSlet
  8. Så desværre ikke udsendelsen har til aften (det er hårdt at have børn i den skole pligtige alder med forældre møder m.m.)
    Det at han har brugt masser af penge på at få og studere opera har han jo ikke lagt skjul på. Han nævnte det bl.a. da han var i Aftenshowet - Nå jeg skal ud på nettet og finde ham

    SvarSlet
  9. Der mangler lige undervisning i opera

    SvarSlet
  10. Judith, jeg tror også jeg skal se det klip mere end en gang ;-)

    Conny, du var ikke den eneste, min søn troede det samme, men uanset hvad, så var han bare god.

    E. sådan er det med de børn, det fører en masse med sig ;-)Det bliver genudsendt 23/9

    SvarSlet
  11. Jeg har set klippet utallige gange og spillet det for AC. Også hun er faldet for ham, hans sang og hans livshistorie. Det var en dejlig udsendelse i aften.

    Gæt hvem der har billetter til ham når han kommer til Aalborg i 08. AC inviterer :-)

    SvarSlet
  12. Ella jeg så det godt, og sikke da en dejlig gave og tanke.

    SvarSlet
  13. Har ikke tal på, hvor mange gange jeg har set det klip. Første gang, var det min bror (fra Norge) som sendte linket. Jeg sad bare og ventede på at der skete noget morsomt, så der var ingen reaktion. Men så næste gang, og næste, så har tårene trillet ned.
    Den med mobning, gik også rent ind hos mig Lene, det var flot sagt.

    SvarSlet
  14. Sister bonde, det er sådan en lille udsendelse, der kan gøre en glad :-)

    SvarSlet
  15. Jeg så også udsendelsen. Blev glad da jeg hørte ham synge, men endnu mere glad da jeg hørte ham fortælle om sig selv, sikke et helt menneske.
    Og Lene, jeg tror heller ikke at en i Danmark ville tage den form for arbejde, når/hvis nogen har en uni--udd.

    SvarSlet
  16. Jeg sagde til husbonden efter udsendelsen;
    Der kan du se man behøver ikke væe slank, smuk og fyldt med peneg for at blive stjerne.
    Det almindelige tiltaler os i en tid hvor alt skal være så perfekt...Og alligevel så er Poul Pot vel ikke almindelig :-)

    SvarSlet
  17. Ja, det var en fascinerende udsendelse...Der sidder en lille, lidt overvægtig, genert mand, som hellere ville krybe i et musehul og så begynder manden at synge og et helt nyt menneske træder frem. Selv ældstedatter på 14 og yngstesøn på 11 sad klistret til skærmen. The American dream...på beskeden engelsk vis :-)

    SvarSlet
  18. Det er et dybt gribende klip, du linker til, Lene! Jeg har ikke hørt Paul Potts synge før nu. Blev det virkelig vist på tv i går - så gik jeg glip af noget *hulk*.

    SvarSlet
  19. Anne, fjernsyn kan jo snyde, men han virker til at være et helt menneske.

    marianne/shabby in town, velkommen her, han er ikke almindelig, men har dog formået at gå i et med tapetet for dem, der ikke kendte ham. Måske er det derfor vi gribes af hans sang og fremtoning.

    moster tulle, lige nøjagtig, din sidste sætning dækker fuldstændig min oplevelse.

    madame, den bliver genudsendt d. 23/9, mener jeg. Jeg har heller ikke set noget før i aftes, men jeg blev grebet af ham og historien.

    SvarSlet
  20. Han kan synge, og åbne øjnene for opera genren. En anden, der kalder de store følelser frem hos mig er http://www.youtube.com/watch?v=Wixz_r7v51E. Det er stort..

    SvarSlet
  21. Jette, tak for linket :-)

    SvarSlet
  22. Du har også fået mig gjort "Potts potty" - anede ikke han eksistererede for jeg ser meget, meget lidt TV - (jeg ser jo film!)
    Jeg er tilgæld også opera-freak - og Paul går rent ind, om jeg så må sige. "Nessum Dorma" er én af mine yndlingsarier - og hans italienske diktion er SÅ flot, synes jeg!
    manden ser smaskhamrende sympatisk ud og dét er hans "historie" også - måske er det lige ham der kan give opera det "folkelige" gennembrud - opera er nemlig ikke finkulturelt - det er i den grad en folkeforlystelse - det engelske publikum illustrerer hvordan man "står på sæderne" når man bliver grebet. Dacapo!

    SvarSlet
  23. Madame - du kan se det på nettet - på dr.dk - klik på tv og vips, der ser du programmet tone frem. Jeg ser det også igen :-)

    SvarSlet
  24. et cetera, det må vi så håbe og måske skulle jeg prøve en opera :-)

    Ella, tak jeg kunne ikke finde det i går.

    SvarSlet
  25. Det er et dejligt klip, dejlig sang og dejligt menneske med en fantastisk historie, men jeg må altså dryppe lidt malurt i bægeret. Der er universitetsuddannede mennesker i DK, der tage dårligt underbetalt arbejde. Mig f.eks. der indtil for en måned siden arbejde som handicapmedhjælper til 104 kr. i timen. Nogle gange er man bare nødt til den slags, synes jeg. Men det er nok ikke de fleste, der gør det!

    SvarSlet
  26. Jeg elsker det klip og har faktisk fået min far til at se det klip igen og igen og han elsker det... Han er bestemt slet slet ikke operainteresseret.

    Du har ret det er skønt at se Simon tabe kæben, han er ikke let at imponere :-)

    SvarSlet
  27. Nina, det var en overdrivelse den udtalelse, for jeg ved godt at der er undtagelser, og faktisk Nina , så undrer det mig ikke, at du er undtagelsen :-) Jeg synes helt klart, at det bedste er at man kommer til at arbejde med noget, hvor man bruger alle sine kvalifikationer.

    Lone, jeg har aldrig kunnet forlige mig med det koncept, hvor en dommer er den, der rakker ned på deltagerne,uanset hvor dårligt de så end sang. Desto skønnere var det at se ham :-)

    SvarSlet