søndag, september 16, 2007

TAKNEMLIGHED

”Hvor er jeg glad for min familie på begge sider, det er så rart at være sammen med dem. Her er ingen, der ikke kan med hinanden, ingen der kommer op at skændes om gammelt nag”

Datteren sad og reflekterede over familiebesøget, hun og jeg havde været på. En kusine blev 15 og vi skulle ikke arbejde som resten af vores lille familie, så vi drog sydpå til en dejlig afslappende og hyggelig eftermiddag og aften.

Det er en stor gave, og jeg har før skrevet om det. Vi er mange, når vi selv samler til familiefest, det giver sig selv, når min mand er nr. syv af ni søskende og jeg er ældste af fem af slagsen. Vi sidder altid tilbage med en følelse af dyb taknemlighed over at have så godt et sammenhold, for vi er, som folk er flest, vi kan godt blive irriteret på hinanden, vi har overhovedet ikke de samme meninger, men vi er familie, og det betyder noget på begge sider.

9 kommentarer:

  1. Jeg synes også, at familie er en stor gave. Men det forpligter også alle til at være omærksomme over for hinanden. Jeg elsker selv den slags familiebesøg, du fortæller om, men ved også, at mange siger, at man intet har til fælles, bare fordi man er i familie - og det fatter jeg slet ikke.

    SvarSlet
  2. Det er en gave, men en gave som skal passes på...Har desværre kun en enkelt bror og manden en enkelt søster, men min mor havde mange søskende og der kan jeg se, at det kræver arbejde...

    SvarSlet
  3. madame, man skal være opmærksomme og også have den indstilling, at man prioriterer det man er fælles om, når man er sammen. Og jeg kan slet ikke forstå det sidste udsagn, for jeg har også hørt det tit.

    moster tulle, den skal værnes om,både når man er få eller flere. Vores børn vokser jo også op som en lille familie, men via vore søskende er de jo en del af en stor familie, og det må de værne om, hvis de ønsker at bibeholde kontakten.

    SvarSlet
  4. Det er en gave som man skal værne om - det at have familie. Jeg elsker ligesom du at være sammen med vores familie - og det på begge sider. Det er så dejligt også fordi at "vi har været vidne til hinandens liv" og der skal derfor ikke så mange forklaringer til :-)

    SvarSlet
  5. lige nøjagtig fru koch :-) god søndag til jer, og vi slapper af her i huset, som jeg har ordineret :-)

    SvarSlet
  6. Min familie er ikke stor, en søster, der ikke har børn, en morbroder med kone og 2 børn, samt min far, det er alt hvad der er tilbage, men HP har fem søskende, der alle er gift, har børn og børnebørn. Vi er tit samlet, til fødselsdagskaffe kan vi nemt være 20-25 stk.... de unge fætre og kusiner ses ofte, og vi følger med i hinandens liv og levned, det giver en dejlig følelse af tryghed...

    SvarSlet
  7. Smukt skrevet Jette, og trygheden og det at være vokset op sammen, fornemmelsen af at høre sammen, den håber jeg, vi har givet vore børn, når nu ikke vi gav dem nogle flere søskende ;-)

    SvarSlet
  8. Det høres godt ut. Vi er en liten familie, men vi har det som dere: Vi tar vare på hverandre.

    Fortsatt god søndag.

    SvarSlet
  9. Hege, tak i lige måde

    SvarSlet