onsdag, oktober 10, 2007

DUET

Jeg har lokket datteren med i mit kor, så vi hygger os på vej til og fra øvestedet. I aften var der den smukkeste aftenhimmel, så datteren tog min mobil og prøvede at indfange de bløde penselsstrøg, som himlen var malet med.
Energien og glæden glider ind under huden, mens vi varmer op med udstrækningsøvelser, fejesving og stemmetræning.

Julekoncerternes repertoire skal øves, og det var lige før, at min korleder fik en kæmpe knuser, da jeg så en af sangene.

”Englene synger højt i kor, synger om fred på jord, verden var aldrig helt forladt, en stjerne skinner i nat”

En norsk sang, som jeg har på CD med Oslo Gospel Choir. Den betyder noget ganske særligt for mig. Sådan er jo tit med sange, de væver sig ind i en sammenhæng i vores liv, og tekst og melodi får en helt særlig betydning for netop dig eller mig, men ikke nødvendigvis den samme betydning. Musik når ind, hvor ord alene tit ikke slår til.

Jeg glæder mig til at synge denne sang til vores kirkekoncerter.

Og på vejen hjem genlød bilen af en lille duet, sopran og alt, vi skal nok få den lært.

7 kommentarer:

 1. Hvor lyder det som en dejlig ide, at du har fået datteren med. Jeg elsker at synge, men er desværre ikke god til det :-)
  Det med at have "sin egen" salme, det kender jeg - vi har brugt en bestemt til vores bryllup, bisættelse af vores første barn og barnedåb af de 3 vi har idag...da min niece så syntes, at det da var en god sang og brugte den til sit bryllup, ja da blev jeg altså lidt mopset. Uden jeg selvfølgelig sagde noget til hende, men jeg tror, at jeg ligenede en citron
  ;-))

  SvarSlet
 2. Hvor er det godt at have noget at dele med sin datter - og sikke nogle betagende billeder. Jeg kan godt forstå jeres glæde ved at synge i kor.....

  SvarSlet
 3. Hvor smukt sagt, Lene, og hvor har du ret i, at musik når ind der, hvor ord ikke slår til. Og det gør billeder egentlig også - se bare på dine fotos af himlen!

  SvarSlet
 4. Jeg ville ønske, jeg kunne synge i kor. Det lyder så flot.
  Billederne er jo betagende - det er så fint, når man havner midt i underet.

  SvarSlet
 5. Datteren har åbenbart arvet mor'ens "boldøje" for at fange gode motiver - det er ikke til at tro at det er "mobil-skud" - lyder forresten som en dejlig idé at mor og datter synger i kor sammen - det kan godt være det lyder lidt "corny" - men sang løfter altså, man kan ikke værei dårligt humør og samtidig synge af karsken bælg!

  SvarSlet
 6. Helle, det går ikke at du ligner en citron ;-) så du må hellere være stolt af at hun valgte jeres sang :-)

  Marianne, det er rigtig hyggeligt, og jeg ved jo at det er kortvarigt, da hun rejser på højskole efter jul, så jeg nyder det.

  Tak Madame, du har ret, billeder kan også nå ind hvor ord ikke kan.

  Conny, naturen er en gave at færdes i.

  Et cetera, du har ret, man kan ikke holde fast i det sure humør, når man synger, og her må jeg bevæge mig mens jeg synger ;-)
  Og komplimenten giver jeg videre til fotografen :-)

  SvarSlet
 7. En stjerne skinner i natt. Det er jo en av de aller, aller vakreste julesangene. Nå kom jeg nesten i julestemning her.

  SvarSlet