onsdag, november 14, 2007

KORT DAG MED SLIPS PÅ

Slips i massevis er købt hjem, og moderen havde lige glemt mørkets hastige fremmarch, så vi beklager den forringede billedkvalitet.


Datteren har for flere år siden syet en slipsenederdel, nu har hun designet en top af slips. Den tager udgangspunkt i et corsagemønster, som er blevet flittigt brugt. Det her bliver ikke en corsage, men jeg er så spændt på resultatet, det skulle gerne være klar til fødselsdagsfesten på det gamle gymnasium. Sønnen har valgt at købe smart tøj til priser, som fik fru moder til at synke en ekstra gang, men flot er det, og her skal der ikke slips til.

Mens jeg skriver, dukker pludselig et minde op ;-)

Vi var taget ud for at købe juletøj til to små børn, tre og fire år. Året før havde jeg selv syet tøj til dem, men det havde jeg ikke tid til det år, der var masser af kartofler, der skulle være sorteret til danskernes julemad.

Vi fandt en sød kjole til datteren, og så fandt jeg en smart sweatshirt og bukser dertil til sønnen. Nej tak, for datteren var jo fin i kjole, så det var ikke godt nok, men hvad så?

Han fandt en hvid skjorte, en butterfly og pæne fløjlsbukser, begge i sort. Flot fyr, og det look dyrkede vi i nogle år. Jeg fandt ud af at sy butterfly i matchende farver med hjemmesyede bukser, og så en smart skjorte til. Jeg ville have forsvoret, før jeg fik børn, at jeg ville give min lille treårige søn butterfly og skjorte på, men han havde sin egen mening om den sag.

19 kommentarer:

  1. Ja, det er sjovt, at nogle børn har bestemte meninger om, hvad for noget tøj, de vil have på...og andre rager det en høstblomst.
    Det er et spændende slipseprojekt I har gang i...jeg håber, resultatet bliver godt! :-)

    SvarSlet
  2. Hmm, det er sjovt. Min mor drømte altid om at lave en nederdel af slips. Det blev ikke, men hun fik syet så meget andet af lapper og rester.
    Vis lige et billede af toppen når den er færdig, hva'? Jeg er helt nysgerrig efter hvordan det kan gøres.

    SvarSlet
  3. Ja selvfølgelig skulle han også være fin! *S*

    SvarSlet
  4. Gad vide om det er muligt at lave en T-shirt af slips ! De bruges jo ikke så meget længere ! Jeg har rigtigt mange af slagsen.

    SvarSlet
  5. Det lyder sjovt med nederdel og top af slips. Det skal nok blive smart. Håber, vi får lov til at se resultatet på din blog, Lene.

    SvarSlet
  6. velkommen her Lea, jeg er ikke involveret i projektet, kun lidt som sparringspartner ;-) og vi krydser også fingre.

    fru green, der skal nok blive dokumenteret. Og nu har jeg lige fået at vide, at det er en kjole hvor også tyl indgår :-)

    Deborah, der skulle da ikke gøres forskel :-)

    Henry, vi kan da spørge min datter :-) og ellers så kunne hun godt have brugt nogle slips. Faderen havde ingen at give af, så hun var i genbrugsbutikker.

    Madame, det får I, og hun plejer at være ret stilsikker, også når hun går egne veje :-)

    SvarSlet
  7. Det høres morsomt ut, men unnskyld at jeg spør: Blir ikke det fryktelig dyrt? De få gangene jeg har kjøpt et slips så syntes jeg de er så skrekkelig dyre.

    SvarSlet
  8. Lene det får mig til at tænke på da min datter skulle konfirmeres. Hendes storebror gik aldrig i andet end cowboy-bukser på det tidspunkt, men hans mor insisterede på at han i det mindste den dag skulle have et par pæne mørke lærredsbukser på. De blev lagt op i sidste øjeblik lørdag aften og alt var klar. Da jeg så sidder ved siden af ham i kirken opdager jeg at han har taget et par gamle cowboy-bukser på som han "boede i" på det tidspunkt. Da vi fik øjenkontakt blinkede han og smilede det mest charmende smil - som han stadig kan! Ak ja - det er sådan ca. 20 år siden - og nu er det blevet til en god historie! Knuz til dig herfra

    SvarSlet
  9. Hege, de er købt i genbrugsbutikker, og de var lidt dyrere (10kr) end da hun købte gamle slips på efterskolen (5 kr)

    Fru koch, jeg sidder her og smiler, sådan en drillepind, men dejligt at I kunne blinke til hinanden ;-)
    Her fik landmanden mig til at vaske en hvid skjorte flere gange så at den var rigtig ren til vores bryllup, for han ville ikke købe ny. Hvem sad i en splinterny skjorte og blinkede til hans kommende viv? :-)

    SvarSlet
  10. Sødt minde med sønnen, som dukkede frem på nethinden. Glæder mig til at se det færdige resultat fra din kreative datter.

    SvarSlet
  11. Det gør jeg også Puk :-)

    SvarSlet
  12. Børnene er meget selvstændig i smag og tøjvalg. Da min datter var 2 år og frem til ca 13 år nægtede hun at gå i bukser med knapper..... Det var ikke nemt.... Bliver det ikke en dyr corsage med alle de nyindkøbte slips?

    SvarSlet
  13. Marianne, så må man glæde sig over at have et selvstændigt barn :-)
    Det skal blive en kjole, og indtil nu har den kostet 200kr i slips, resten er rester herhjemme fra, så det er vel egentlig ikke så galt, hvis resultatet så bliver som ønsket, en unika kjole :-)

    SvarSlet
  14. Kan ikke forstå at du undskylder billedkvaliteten, det er da et super-billede. Er selv meget lidt glad for brugen af blitz og her ser vi jo et smukt eksemplar. Glæder mig også til at se det færdige resultat, godt nok spændende.

    SvarSlet
  15. Lene, du er altså en knag til at give liv til de små erindringsbilleder! Jeg er meget spændt på slipseprojektet (og spørger som fru Green om vi må få et lille "kig" når det er færdit?) - jeg må sige jeg synes der er mange!

    SvarSlet
  16. Jeg synes det er saa fedt at se boern ordentligt klaedt paa til festelige lejligheder, uanset om de er 3 eller 10. Dejlig historie - og ehmmm... faar vi ikke lige billeder af det faerdige vaerk?

    SvarSlet
  17. Tak sister bonde, ja at fotografere uden blitz er også noget jeg har lært via bloggen ;-)

    Et cetera, jeg tror der er 20 slips, de bliver klippet op, og I skal nok få resultatet at se.

    Tina, nu er jeg fra en tid, hvor mit standardudtryk til min mor var "hvis du siger det ser pænt ud, tager jeg det ikke på!" Men jeg nyder også i dag at gøre forskel på hverdag og fest :-)

    SvarSlet
  18. Glæder mig til at se toppen!

    Ja man skal ikke bilde sig ind at de kære poder ikke har en holdning til tøjet. Fra Andreas var godt to, var det fedeste han vidste at få det mini-jakkesæt hans faster havde syet, på. Sammen med en lille hvid skjorte, en butterfly og et par mørke tennissko, som med lidt god vilje kunne gå...
    Han er stadig sippet med sit tøj.

    Til gengæld HADER Kristian skjorter og fint tøj. Han var ikke meget mere end 1½ år da han pure nægtede at iføre sig trøjer/skjorter med knapper i. Og sådan har han det den dag idag. Han har aldrig ejet en skjorte siden. Skøre unge :-)

    SvarSlet
  19. Lizelotte :-) sjovt at de to jævnaldrende har haft samme tøjstilda de var små, og godt at yngstemand så har sin egen stil :-)

    SvarSlet