tirsdag, november 27, 2007

MÅNESKIN

Månen er smuk i aften, skyerne ligger som små pletter på himlen, og ind imellem dem kan månen skinne og stjernerne funkle. Vejret er frisk og klar, og var jeg ikke mørkeræd, gik jeg en tur ud i mørket.

Jeg mindes de dejlige nætter, hvor jeg lå i soveposen og kiggede på stjerner sammen med veninderne i spejderpatruljen. Bålet knitrede, og maven var mæt af halvbagt snobrød med syltetøj eller ketchup til. Stemmen var hæs af latter og masser af sange.

Laika skal forestille at være min vagthund, når jeg går over i kartoffelhuset, hvor tørretumbleren står i et rum, men hun hopper bare rundt om mig og tror, vi leger, når jeg snakker til hende. Hun danser nærmest og synes, vi har det så sjovt.

Det meste af dagen ligger hun i sin kurv, det er sjældent at hun går med ud i kartoffelhuset sammen med landmanden og sønnen, men i dag hvor jeg skulle hjælpe med sortering, ville hun med. Så sidder Laika pænt inde under sorterbordet, og al jorden drysser ned i hendes pels, men hun nyder at kunne lægge hovedet op af først mit ben og når jeg bliver træt af det, så over til landmanden og hvile hovedet på hans ben. Det er vist slet ikke så ringe endda at være en kartoffelhund ;-)

8 kommentarer:

  1. Dejlig fortælling, det var en skøn tid da man lå under åben himmel med snobrød i maven og hyggesnakkede til man ikke kunne holde sig vågen længere.

    SvarSlet
  2. Dejligt minde fra spejdertiden,Lene.Jeg er iøvrigt overbevist om, det er godt at være "kartoffelhund" hos jer, det tror jeg godt, jeg kunne tænke mig i næste liv.

    SvarSlet
  3. valdemarsro, det var det nemlig :-)

    Puk,jeg har mange gode minder fra min spejdertid, det er rart at kunne tænke tilbage på.

    SvarSlet
  4. Kartoffeldog, en rigtig god hund :-)

    SvarSlet
  5. At være en kartoffelhun hos kartoffelmutter må være noget der nærmer sig paradis :-)

    SvarSlet
  6. Lene, det vakte også minder her - om dejlige stunder ved et bål. Det må være et af de rigtigt gamle "ur-ting" - at der er trygt og hyggeligt ved et bål!
    Laika's hundeliv som kartoffelhund er nok slet ikke ringe :-D

    SvarSlet
  7. Dejlige minder der bliver gravet frem her - spejdertiden er værd at tænke tilbage på! Med hensyn til hunden har jeg lige et tillægsspørgsmål: Er den en hund efter kartofler! Nåh den var måske lidt vandet - kunne ikke dy mig! Kram herfra til jer .....

    SvarSlet
  8. Johanne, den er en rigtig god hund :-)

    Marianne, nemlig :-)

    Et cetera, jeg kunne ikke forstå at mine børn ikke var spor vilde med bål som jeg, men det må de om ;-) jeg elsker bål

    fru koch, den er faktisk en hund efter kartofler, den går og smågnasker hele tiden :-)

    SvarSlet