onsdag, januar 02, 2008

EFTERTÆNKSOMHED

Rundt om i blogland har der været nytårsforsætter eller statusopgørelse i de her dage.

Jeg er ikke til nagelfaste forsætter, men eftertanke og en stille analyse af livet og året, der er gået, bliver det til her omkring afslutning og begyndelse.

I bladene giver forskellige coachtyper deres bud på et bedre liv, og anmeldelser af bøger om selvindsigt, selvrealisation er i højsæde netop nu.

Den sidste artikel, jeg har læst, handlede om hvilken dyretype jeg er. ”En managementbog forklædt som dyrefabel” Bjørnestrategien hedder bogen, fordi bjørnene i følge forfatteren står for de værdier, som vi er kommet væk fra. Bjørnene har kraft og hurtighed, men samtidig kan de slappe totalt af i sjæl og krop.

Jeg tror, jeg er en kloning af Richard Ræv og Jens-Rudolf Hjort ;-)

Richard Ræv vil så gerne udrette så meget, men ved ikke lige hvor han skal starte, han sætter sig for mange mål og taber derfor det, der er vigtigt for ham, af syne. Han klatter sin tid væk. Jens-Rudolf Hjort er magelig anlagt og er i stand til at være i nuet. Han lader sig tit lokke til en sludder og ubehagelige opgaver udskyder han hele tiden.
Bjørnene hjælper de forskellige dyr til at få styr på deres problemer. For Richard Ræv gælder det om hver dag at planlægge én vigtig opgave hver dag, som han koncentrerer sig om at få fuldført. For Jens-Rudolf Hjort handler det om at blive bevidst om tidsrøverne og få det ubehagelige overstået i en fart, så han kan fylde sin dag med nye udfordringer, som kan give arbejdsglæde.

De andre dyr? Jamen der er Henry Hare, som er alene med syv harekid, og som siksakker fra den ene opgave til den anden, helt udmattet. Ulrikka Ugle føler sig ansvarlig for alt og alle og er så opofrende og arbejdsom, at hun slet ikke tager hensyn til sit svigtende helbred. Bente Bi er så arbejdsom, så hum fokuserer kun på sit arbejde. Hun hader at lade ting flyde og ordner alting med det samme, også gerne flere opgaver på samme tid.


Dette er vel blot gammel vin på nye flasker, men modsat alle de andre bøger, så fik jeg lyst til at læse bogen, så nu er den reserveret på biblioteket.

Min vigtige opgave i dag var at male i sønnens lejlighed, et rum er færdig nu. I morgen tager jeg et rum, mens de andre arbejder, så kan de tage over, når jeg tager på arbejde.

Og så vil jeg have mine trøjer færdige, så nu skal strikketøjet med mig i byen i aften. Lilla skulle jo nødig gå af mode, inden jeg er færdig ;-)

Og så skal julepynten væk inden weekendens fødselsdagsfest, det må ske på ……. STOP -
en ting af gangen Lene, husk det nu!

Mon jeg nogensinde får det lært?

4 kommentarer:

  1. Den lyder hyggelig, og jeg kan sagtens kende mig selv i de forskellige typer. Jeg må hellere, sagde ..... ræven ;-)

    SvarSlet
  2. Ja, selvom det ikke er Hellig Tre Konger endnu, må jeg indrømme, at det meste af pynten røg ned i dag... og gemalen vaskede vinduerne udvendig... sikke klart, der er udenfor... :)

    SvarSlet
  3. Jamen Lene , skal vi lære det...det at vi er så dejligt forskellige, gør os jo til de fantastiske væsner som vi er...nogle er på en måde, andre på en anden....og jeg vil da straks bestille den bog i morgen jeg kommer på arbejde....Godt malestrikkearbejdsfestlyst

    SvarSlet
  4. Ella, det må vi hellere :-)

    Jette, vores ryger i morgen, for datteren skal have fest lørdag. Men vinduerne må vente :-)

    Anne, jo forskelligheden priser jeg højt, men når jeg føler at jeg aldrig når de ting jeg vil, aldrig føler jeg holder fri på trods af deltid og voksne børn, så er der noget, der skal ændres på. Om jeg kan, det er så en helt anden sag ;-)

    SvarSlet