torsdag, januar 10, 2008

SÅDAN

Forkølelsen sætter sine spor på kroppen: træthed, svedudbrud, tørre læber, sprukken hud under næsen, snøvlende tale etc. Så tanken om at sidde til feriemøde føltes ulidelig, to timer før meldte jeg fra, de fik mit mobilnummer, og jeg har ikke hørt noget, så mon ikke mit ønske blev opfyldt?

Det skulle det gerne være, for ferien er bestilt. Turen går til et kæmpe motorcykeltræf i Garmisch-Partenkirchen og derefter videre rundt i Østrig, så har I gode rejsetips, er vi to, der lytter.


Jeg håber, at feriemødet gik bedre end sidste år, i år har ledelsen i hvert fald fra start af bekendtgjort, at man kun kan holde to uger i ugerne 26-33. Det er lige surt for folk med skolebørn og folk med ægtefæller, hvis ferie er fastlagt i de uger, men faktum er, at afdelingen sidste år under sommerferieafviklingen havde erfarne folk i alle vagter, og det gav en anden ro.


Roen er også ved at indfinde sig hos mig. Nu er ældste flyttet, og i dag hjalp vi yngste med at flytte alle de store ting, og i morgen går far og søn i gang med at sætte lys op. Weekenden står for døren, og jeg har stadig fri, det er da lige til at blive i godt humør af.

18 kommentarer:

  1. Dejlige forårs bebudere, de tulipaner.... også her venter tre fridage forude...

    SvarSlet
  2. jeg bliver så pivgal over, at vi skal blive stressede over - FERIE! - Lene.
    hula.
    huld og lakke.

    SvarSlet
  3. Tulipaner og weekend - hvad kan man så forlange mere?
    Højskolen som din datter er startet på ligner bare noget der kun kan blive godt. God weekend til dig og din familie. Håber arbejdspladsens ferieplanlægning kommer til at passe med dine planer, synes det lyder træls at der kun er to uger i sammenhæng.

    SvarSlet
  4. Jette, nydelsen af blomster er vist størst i den her tid. God fridage til dig ( eller hedder det gode?)

    Regitze, enig, nu krøb jeg udenom mødet, men jeg håber at alle fik deres ønsker opfyldt.

    Lis, ja, men vi er jo ikke de eneste. Min svigerinde, som er jordemoder har aldrig prøvet at have mere end to uger i sammenhæng, det var først sidste år, at vi fik det indført.

    SvarSlet
  5. Nej hvor træls at være så forkølet. Forhåbentlig bringer weekenden bedring.
    Selvom feriemøder også kan være trælse, så er det da rigtig godt, at der tages hul på bylden så tidligt. Hos os er vi blot fire sekretærer (eller faktisk kun tre, for en er lige op over en barsel), og alligevel kan det blive tænders gnidsel. Især den ene er ikke meget for at udtale sig "så tidligt - det ka jeg da slet ikke forholde mig til". Og jeg er blevet ansvarlig for koordineringen af sådanne ting, så jeg er meget lidt glad.
    Østrig lyder dejligt. Vi har ikke været der, men der skulle være gode vandremuligheder, så vi har da overvejet det. Jeg læser gerne med, hvis der kommer forslag til dig.

    SvarSlet
  6. p.s. Jeg blev også i rigtig godt humør af dine tulipaner. IRMA havde kun roser i dag, og det kunne jeg altså ikke forholde mig til ;-)

    SvarSlet
  7. Åh, hvor lyder det spændende med det der motorcykeltræf... vi har faktisk også talt om måske at køre en lidt længere tur til sommer, men nu må vi se. Vi har i rigtig mange år, faktisk siden vi blev færdige med at læse, kun holdt 2 sammenhængende uger i sommerperioden, dels har det passet bedst med de respektive arbejdspladser (husbonden arbejder jo med ventilation og klimaanlæg, så sommeren er højsæson) og dels giver det plads til ferie både efterår, jul, vinter og påske.

    Godt du satte dig selv først og meldte fra til mødet, det var flot gjort.

    SvarSlet
  8. Er det ikke bare supermærkeligt at begge børn er flyttet hjemmefra nu? Har desværre ikke rejseerfaring i Østrig udover Wien, som er en dejlig by.

    SvarSlet
  9. God bedring, Lene, og det er da dejligt at gå og tænke på ferie nu. Jeg synes, man skal være i god tid på arbejdspladserne med ferieplanlægningen, så folk får mulighed for at bestille deres rejser, før de er udsolgt. Og egentlig troede jeg, at der var lovgivet om, at vi har krav på tre ugers sammenhængende sommerferie i højsæsonen.

    SvarSlet
  10. De bedste ønsker for dit helbred - du trænger. Det e svært at tænke ferie her i mørke januar. Det lyder som en skøn ferie du og husbonden skal på i år. Østrig kender jeg kun som et land jeg køre igennem på vej til Italien.

    SvarSlet
  11. Conny, det er godt at ferieplanlægningen starter i god tid, det er bare så svært at forholde sig til sommerferie lige inde i det nye år. Jeg kan godt se, at selvom man kun er få, kan det godt blive et problem, håber I finder en løsning til alles tilfredsstillelse.

    Kagekone, vi glæder os også til turen, også fordi det faktisk er første gang i mange år, at landmanden kan tage mere end en uges ferie. Og han kan heller ikke tage ferie resten af året, og jeg kan ikke få ferie jul og påske, så vi nyder weekends evt. med lidt forlængelse :-)

    Pollyanna, faktisk har tiden her efter nytår været så hekktisk, at jeg ikke har mærket efter, men om en uge kan jeg fortælle dig, hvordan det føles, lige nu glæder jeg mig bare til at de er kommet godt i gang. Sønnen skal jo stadig arbejde hos os et stykke tid.

    Tak madame, og i nat har jeg sovet godt 7½ time i træk :-)
    Sommerferiesæsonen går fra 1. maj til 1. oktober, så vi kan godt få tre ugers sammenhængende ferie, hvis vi vælger udenfor de populære uger, men de fleste vælger to uger i højsæsonen og så en uge i ydermånederne.

    SvarSlet
  12. Marianne, vi skrev vist samtidig. Jeg har det betydeligt bedre i dag, og efter to aftenvagter i næste uge, så har jeg faktisk fem fridage blot med en enkelt mødedag skudt ind, men jeg trænger også til de dage :-)
    Jeg har som barn været på ferie i Tyrol, og vi vil gerne prøve at køre i alperne og så se Wien, så jeg må på biblioteket og låne rejsebøger.

    SvarSlet
  13. Det er godt at høre at forkølelsen "giver" sig - og at du ser frem il week-end m.m. Ferieplanerne lyder dejlige - og nok er det måske træls med "tvungen" ferieplacering og lændgde - men det kan ferietiden jo altså også i høj grad være for de som er tilbage på arbejdspladsen med alt for få erfarne hænder - så alt i alt lyder det hele vist egentlig rigti godt, ikke :-)

    SvarSlet
  14. et cetera, jeg tror også, det håber jeg i hvert fald, at det gode ferieforløb for afdelingen sidste år, er med til at folk erkender, at sådan må ferieplanlægningen være.Hellere en stram ferieplanlægning end kaos.

    SvarSlet
  15. Åh ja, vi står over for at skulle få ferieplanen til at gå op, det er ikke altid det sjoveste.
    Fortsat god bedring, forkølelsen har bidt sig fast i mange af os i år , tror jeg.
    Underligt må det også være at børnene flyver fra reden, ikke at det ikke skal være sådan, men alligevel :-)

    SvarSlet
  16. Selvfølgelig er det rart, at der er erfarne folk på arbejde, men jeg synes der drives lidt rovdrift på jer, ved den beslutning. Det ville vel ikke være så trangt, hvis der var sygeplejersker nok? Hvad sagde tillidsmandsværket til det?

    - Det var godt, at du lyttede til kroppens signaler.
    Rigtig god bedring, Lene

    SvarSlet
  17. Anne, ferieplanlægning kan give mange problemer, men jeg har lige snakket med min souschef, mødet gik godt.
    Og børnene, jamen lige nu nyder jeg at der ikke er alle de forberedelser, så savnet kommer nok først i næste uge :-)

    Ella, vi er det personale vi skal være, vi er endda højere normeret end de medicinske og ortopædkirurgisk afdeling, som er de lavest normerede.
    Jeg tror ikke der er mange almidelige sengeafdelinger, som kan holde mere end to uger, med mindre de har en søsterafdeling, og dermed lukker afdelinger ned.
    Vi er jo kun os selv.
    men jeg synes da det burde være anderledes, Ella, for to uger er ikke meget til at få sjælen ned i tempo og få følelsen af at holde fri.

    SvarSlet
  18. Det er nemlig ikke til at nå, at få sjælen med - jeg oplevede, at den første uge gik med at falde ned og den sidste uge med at geare op. Så er der ikke meget tilbage.

    Når mine medarbejdere lavede ferieplanlægning, var jeg ikke fortaler for delt ferie,og af samme grund, men det har vi vist snakket om før, Lene. Men ok, det er lettere at få skidtet til at gå op, hvis der ferierers fra maj til september.

    SvarSlet