onsdag, februar 20, 2008

MØRKEMÆND

må gerne blive væk fra min vej, især når jeg er ude og gå efter mørkets frembrud.

Underligt som det at sætte den ene fod foran den anden hjælper på humøret. Først tænker jeg, det er koldt, jeg har ikke fået hue og vanter på, jeg går kun hen til naboen og hjem igen, det bliver ca. 1 km.

Laika drøner foran mig, jeg kan ikke se hende, kun den lille reflekslampe på halsbåndet, som hopper hen over vejen, ned på marken, op på vejen, ned på den anden mark osv.

Tankerne flyver rundt hulter til bulter, naboen passeres, jeg kan jo også gå hen til den næste nabo og hjem, ca. 2 km.

Nu er smerterne fra ankelleddene ved at være væk, de er blevet varmet op, vejrtrækningen er rolig, jeg er slået over på automatpiloten, og nu kan jeg lige så godt gå hen til svoger og vende, ca. 3 km.

Sådan blev det, mørket var egentlig ikke mørkt i aften, så mørkerædslen holdt sig væk. Lommelygten blev kun brugt en gang, så en bil kunne se mig. Ellers nød jeg skyerne og det måneskin, der lå som et lyst tæppe bag skyerne.

Jeg har fået Havet i Theresienstadt hjem, Lea har anbefalet den hos Bogslugerne, så jeg tror, det er sengetid med lidt godnatlæsning.

De næste to dage er der dagvagter med undervisning af nye elever og studerende, jeg glæder mig.

6 kommentarer:

  1. sikke en skøn tur, men jeg tror også det er mørkt, der hvor du går. De nye elever kan bare vente sig - du er i fuld vigør imorgen

    SvarSlet
  2. Kunne tydeligt genkende den med at når man først er kommet igang .... Godnatlæsningen lyder spændende - glæder mig til at høre hvad du synes .. god arbejdslyst når du når dertil!

    SvarSlet
  3. Dejligt med sådan en mørketur, man opfatter meget mere. Men søde Lene, vil du ikke godt være sød, at tage en refleksvest på, så er jeg mere rolig. Jeg bruger min, og får tilkendegivelser fra de få biler, som passerer. De er glade for at jeg lyser i mørket ;o)
    http://pubadmin2.ostfold.net/data/images/104/60.99031c%20refleksvest%20xl.jpg

    SvarSlet
  4. Du har jo også Laika med til at passe på dig :-)

    Er enig med Sister Bonde om, at en refleksvest er en herlig ting ... selv ude på din ultrafredelige lange lige vej...

    SvarSlet
  5. Det lyder som en dejlig aftentur med Laika i måneskin. Ideen med en refleksvest, som Sister nævner, det kunne vi da vist alle bruge. Man kan købe nogle alarmer til at have i lommen, hvis det ville gøre dig mere tryg ved at gå tur om aftenen.

    SvarSlet
  6. Marianne, jeg var så frisk i morges, nu kniber det ;-)

    fru koch, bogen tegner godt, nem at læse og det første skridt er jo det sværeste :-)

    sister, vi har en vest til motorcykelture, så den må jeg finde frem. Normalt går jeg med en refleks, men kunne ikke finde den. Jeg hader selv de fodgængere, der pludselig dukker op ud af mørket.

    Lizelotte, det fortæller jeg også mig selv og Laika :-)

    Madame, der kommmer ikke så mange her, men dem der af og til kommer uden lygter tændt om aftenen har jeg ikke lyst til at møde, så mobilen er altid med.

    SvarSlet