fredag, april 25, 2008

GRIN

Det har været en af de dage, hvor andre har tænkt, hvad har de gang i? Vi har grinet og grinet på arbejde. Man skulle tro, der var andre end mig, der havde ferie nu. Vi har arbejdet seriøst, men når vi var på kontoret eller i personalestuen, så blev vi lidt fjollede. Vores afdelingssygeplejerske var helt misundelig over, at hun ikke havde tid til at være med til konferencen over middag, for hun hørte jo kun latteren.

Jeg ville ønske, jeg kunne trylle smukke omgivelser frem til vore patienter. Vi bor på tredje år i en bygning, som skal rages ned, når vi flytter tilbage i en nyrenoveret afdeling næste forår. Det meste af apopleksiafsnittet har kun udsigt til det nye medicinerhus, så man oplever ikke solen på samme måde som nede i den anden ende af afdelingen.

Siden strejken er startet, kommer ingen videre til genoptræningsafdelingerne, og da der før strejken var ventetid, så har vi patienter, der har ventet i 20 dage. De får træning og genoptræning hos os, al pleje er træning, selv om pårørende og patienter ikke altid forstår det. Derudover træner terapeuterne også med patienterne hver dag. Men når man nu er stabil, har brug for længere tids genoptræning og ikke behøver at ligge på en akut afdeling, så kan jeg godt forstå, at man længes efter andre omgivelser.

Normalt ryger vi ind i ventetid til genoptræningsafsnittene en til to gange om året. Patienter er jo ikke maskiner, man kan programmere, så jeg er egentlig imponeret over, at det normalt glider så let, for det veksler meget, hvor mange patienter der har brug for videre genoptræning.

Vi har alle brug for små lys i hverdagen, små glædesøjeblikke, som giver gnist, håb og mod på livet. Og smukke omgivelser hjælper på humøret, både personale og patienter. Men godt arbejdsmiljø for personale, både psykisk og fysisk, indvirker også på patienterne. Og i dag fik personalet fyldt i rygsækken af grin og hyggeligt samvær med kolleger, forhåbentlig smitter det af på patienterne.

6 kommentarer:

  1. Det var godt at I havde sådan en dag - for Jer selv og for patienterne ... Din betragtninger er så helt igennem rigtige, Lene - men det er du altid :-)

    SvarSlet
  2. Et cetera, det var så godt, jeg kan mærke, at stemningen på afdelingen er ved at vende, vi har haft det hårdt, og vi erfarne har mere i rygsækken at kunne trække på. De nye skal bruge al energien på at følge med, og de gør det så godt, men de har været trætte, så det er dejligt at kunne grine sammen :-)

    SvarSlet
  3. At kunne grine og hygge sig med kollegaerne betyder rigtig meget. Det blir skønt for jer at flytte i nye bygninger næste år. Omgivelserne betyder rigtig meget og det må det i særdeleshed gøre for patienterne. Håber du får en rigtig god ferie ;)

    SvarSlet
  4. Tak Anette. Da jeg besøgte min mor på hospice, hvor der var så smukt udsmykket, så ønskede jeg, at vi også ville få sådanne omgivelser :-)

    SvarSlet
  5. Det er dejligt med sådan en dag. Det giver også ekstra energi og lysten til at tage fat og hjælpe hinanden kollegaer imellem. Ja, det gør bare tilværelsen gladere og sjovere. Jeg smiler helt ved at læse om det :-)

    SvarSlet
  6. Valdemarsro, man får nemlig lyst til at tage fat, og det sad i kroppen længe efter jeg kom hjem, den der boblende glæde :-)

    SvarSlet