torsdag, maj 08, 2008

MORGENGLÆDE

Det er godt at have noget at glæde sig over og glæde sig til.

Ahhh at stå ud på trappen, høre fuglenes sang højt oppe i luften, gå rundt om hjørnet og se den første rhododendron busk i fuld flor.


At træde ud på græsset og fornemme duggen gennem skoene. Opdage at det lille japanske kirsebærtræ nu springer ud.


At gå hen bagved gården, hvor der er plantet forskellige benved planter, frugttræer, masser af rhododendron buske, som også begynder at vise forskellige farver. Det sidste, der er plantet, er forskellige frugtbuske. De er til pynt, til fornøjelse for fugle og mennesker, som kommer forbi og ikke en byrde, der skal hænge over mit hoved. Ikke noget med du burde lave syltetøj, grød og frugt tærter, det har jeg fået aftalt med landmanden.


Køkkenhaven er nemlig for mange år siden blevet opgivet, jeg får den ikke holdt. Og når jeg snakker om små højbede, så kigger han bestemt på mig, og siger langsomt du-skal–ikke-have-køkkenhave-Lene


Men nu har jeg fået købt tre zinkbaljer, for jeg vil nemlig gerne have krydderurter, så nu spørger jeg de kloge, kan jeg bruge de små potter, man kan købe i supermarkeder, eller skal jeg gå den langsommelige vej med frø eller planteskolers udplantningskrydderurter?

Ha en god dag, og må du finde små glæder på din vej.

16 kommentarer:

  1. Lene, du kan sagtens bruge de små potter, som du falder over på din vej. De vil bare glæde sig over at lande hjemme hos dig, hvor de vil vokse sig store og stærke.

    Vær lidt opmærksom på, at nogle af krydderurterne kræver meget vand, andre kun lidt... så du kan fordele dem en smule efter deres behov.

    Jeg har kun én gang haft succes med basilikum, men det skal ikke afholde dig fra at prøve, men ellers er der stort set ikke noget, som ikke gerne vil gro.

    Skulle du have lyst, er der masser af aflæggere herinde. Du skal være velkommen til at komme forbi og forsyne dig :-)

    God dag!

    SvarSlet
  2. Du må også have en god dag...det der med urtehave og om ting og sager kan bruges...det ved jeg ikke en pind om, så jeg vil undlade at råde dig :-)

    SvarSlet
  3. Der er intet bedre end at spise hindbær og andre bær direkte fra buskene på en varm sommerdag, uhmmm

    Jeg har også som Liselotte skriver haft succes med både de små potter fra supermarkederne og dem fra planteskolerne. Jeg har prøvet at så selv, men der svigter tålmodigheden en smule ;-)

    SvarSlet
  4. Tak Liselotte, jeg vil meget gerne komme forbi, så jeg kigger lige på landmand, arbejdsplan og vejrudsigt :-) og sender en mail.

    Anne, tak og det med gode råd? det er jo det der er godt ved at blogge :-)
    Jeg nyder dine små skånere hver dag, og en skønne dag så får jeg lavet nogle flere selv :-)

    Valdemarsro, tak, så starter jeg med persille pg purløg :-) og så tror jeg, jeg tager på besøg :-)

    SvarSlet
  5. Tak og i lige måde. :)
    Jeg overvejer også krydderurter, så nu vil jeg hænge på dit indlæg og forhåbentlig få nogle gode ideer. :)

    SvarSlet
  6. Helle, du er velkommen :-)

    SvarSlet
  7. Også rigtig god dag tilbage til dig, Lene!
    Jeg har haft succes med potterne fra supermarkederne og har bl.a. 5 år gammel purløg i haven.

    SvarSlet
  8. Åh, hvor ser det fint ud det hele. Ja, der er i sandhed meget at glæde dig over ;-)

    SvarSlet
  9. Tak madame, det glæder mig at jeg kan hoppe lige frem til at nyde krydderurterne :-)

    Jeanette Mariae, tak, ja jeg har meget at glæde mig over

    SvarSlet
  10. Det er så skønt med friske krydderurter. Vi har lige købt purlog, dild og rosmarin i sidste uge (altså det i potter) og plantet det ud i en større krukke så jeg er også spændt på om det vokser eller om det går til. Held og lykke med det ;)

    SvarSlet
  11. Anette, også held og lykke til dig :-)

    SvarSlet
  12. Hmm, min kommentar blev vist aldrig postet, så jeg prøver lige igen...

    Jeg har pt purløg, persille og basilikum i potter i køkkenvinduet. Purløget har det ikke så godt, men de andre trives. Og det er bare sådan nogle fra supermarkeder.

    De står i nogle selvvandende potter fra Eva Solo, jeg er nemlig virkelig dårlig til at huske at vande blomster ;-)

    SvarSlet
  13. Tak for tippet. Jeg vil plante krydderurter i et par zinkbaljer. Jeg har altid brugt at plante de små potter ud, når jeg har brugt det, jeg ville, har derfor på nuværende tidspunkt den flotteste og kraftigste persille i drivhuset. Ellers har jeg purløg, timian og hvidløg i altankassen. Basilikum kræver meget vanding, når den står i potte, men ellers er den lyksom, her hos os.... :)

    SvarSlet
  14. Stine, jeg kunne vist også bruge selvvandende potter :-)min mand foreslog i ramme alvor, at vi skulle købe silkeblomster til krukkerne udenfor, så nu prøver jeg at tage mig sammen :-)

    Jette, selv tak, jeg fik ideen fra min mor, og så kan jeg tage zinkbaljerne med i sommerhuset, krydderurter transportable :-)

    SvarSlet
  15. Det er virkelig smart at kunne tage dem med i sommerhuset. Jeg synes din mand er herlig, at han sådan i ramme alvor foreslår silkeblomster. Og jeg kan sørme godt forstå, at du bliver stædig ;-)

    SvarSlet
  16. Stine, jeg vander blomster til den store guldmedalje, det ender med at jeg drukner blomsterne :-)

    SvarSlet