søndag, maj 04, 2008

PÅ DEN IGEN

Det var godt at være tilbage på arbejdet, der var nok at se til. Jeg havde en stue alene, men til gengæld skulle jeg ikke dosere medicin eller gå stuegang. Min gravide kollega tog sig af hele gruppens medicin og stuegang. Det var dejligt, det er sjældent, at jeg får lov til kun at koncentrere mig om arbejdet på stuen.

Brusebad, sengebad, sondenedlæggelse, blærescanning, hjælp i spisesituation, psykisk støtte til pårørende, assistere til en rygmarvsprøve, jo min dag har været fyldt op med opgaver. Hver og en af dem har understøttet min lyst til sygepleje, og det er en fed følelse at have efter at have været uddannet i 27 år. (hjælp! Det ser vildt ud på tryk :-)

Hjemme blev sofaen indtaget sammen med det nye fagblad, en kop te og en ostemad. Jeg er så træt, at jeg kunne tude, men så er det, jeg lige tænker på forrige afsnit, og at jeg har en stak blomster ude i laden, der skal i krukker.

Ingen pjevseri her, fru sygeplejerske, bare op af sofaen og i gang. Når jeg står ude i solen, hører fuglesangen og har jord mellem fingrene, så er jeg sikker på at trætheden forsvinder lige så stille.

7 kommentarer:

  1. Jeg tror, du har ret i at trætheden bliver sat til side for et stund ved at komme udenfor og "rode". Du vil garanteret være energiløs i aften, men du vil være tilfreds med dig selv, og det er det vigtigste.
    Sov godt :-)

    SvarSlet
  2. Det er altid dejligt når man får lov til at udføre det arbejde man er uddannet og ikke mindst god til.

    Håber din træthed forsvandt som dug for solen da du kom udenfor i det pragtfulde vejr:-)

    SvarSlet
  3. Hvor mærkeligt det lyder kan man blive rigtig rigtig træt af at lave ingenting, men få masser af energi af at lave en masse! Ja livet er fuld af overraskelser og jeg tror for det meste at du er fuld af energi ;-)Knuz til jer herfra!

    SvarSlet
  4. Åh, Lene. Husk at få hvilet og husk at nyde forplejningen . Du ved nok, uden mad og drikke (og hvile), dur heltinden ikke. Knus herfra ;-)

    SvarSlet
  5. Tak til jer dygtige sygeplejersker, som vi andre bare slet ikke kan leve uden. Af hjertet!

    SvarSlet
  6. Johanne, kloge ord fra en klog kvinde :-) trætheden er der, men ikke på den tyngende måde som i eftermiddags

    Judith, netop, og det er lige så tit det, der giver utilfredsheden, når man ikke kan gøre det man er god til.

    fru koch, min kære gemal kan slet ikek sidde stille lige for tiden, så jeg er nødt til at følge med, men jeg bruger ikke duracell ;-)

    Jeanette Mariae, jeg slapper af nu med en bog, mit køkken roder, men det får være :-)

    Tak Irene, og når jeg så er så glad for mit fag, så er det dejligt at nogen skønner på det :-)

    SvarSlet
  7. Det må være dejlig, at få lov at være pleje en hel dag, uden afbrydelser. Det var en god arbejs fordeling, du lavede med din kolega, så var hun fri for de tunge løft

    SvarSlet