søndag, maj 25, 2008

SJÆLLANDSK MULD

Weekendens vejr har været perfekt til motorcykeltur. Ikke for varmt og ikke for koldt, lige tilpas.


BMWklubben holdt deres årlige generalforsamlingstræf, og som de andre år blev det holdt i en feriekoloni. I år skulle vi til stedet med de fleste solskinstimer, Røsnæs ved Kalundborg. Vi valgte at tage hurtigfærgen over til Sjællands Odde, og igen fik jeg bekræftet, at alting ser anderledes ud fra et motorcykelsæde. Hvor jeg som barn og voksen nærmest ikke så Odden, men bare tænkte på at komme til København, så nød vi at være omgivet af vand, der var så smukt og frodigt.

Man kunne også kalde det en studietur i planteavl, for landmanden studerede marker og kommenterede, så jeg kunne følge med. Nu har jeg lært at kunne se, hvilken kornsort det er på de tidlige kornmarker. Godt nok måtte jeg få landmanden til at tænke sig om, for han sagde først, det kan jeg bare se, når jeg spurgte, hvordan han kunne se forskel, men efter lidt indspørgen fik han sat ord på, så jeg kunne være med. Hvedens blade er mere grove og fremstår mere mørkegrønne end vårbyggen, som er mere fin i det. Vinterbyggen var som et bølgende lysegrønt tæppe, fordi det var skredet. Ja det var ikke gået nogle steder, men aksen var kommet frem. Rugmarken havde et blåligt skær, og frøgræs, som jeg ikke er vant til at se, var også over i de blå nuancer.


Pauser skal der til, når man sidder på motorcyklen i mange timer, så vi fandt et dejligt sted, inden vi nåede Kalundborg.


Feriekolonien lå et vidunderligt sted med udsigt over havet og indsejlingen til Kalundborg, og motorcykeltøjet blev hurtigt smidt, og så ud i solen til gensyn med vennerne. Nogle af dem skal vi mødes med igen til sommer i Garmisch-Partenkirchen.


Tit har man jo faste forestillinger om, hvem der kører Harley, Goldwing eller BMW, det samme gælder biler. Og så elsker jeg at blive rokket i disse foropfattelser, der er ikke noget bedre end at måtte erkende, at her må jeg revidere mine opfattelser af et menneske. Også i år mødte vi nye spændende mennesker og de gammelkendte fik vi uddybet snakken med. Desværre var vores københavnerven ikke med i år, vi elsker ellers at få os en gang drilleri om nordjyder og københavner. Men vi tager revanche til sommer!

7 kommentarer:

  1. Sikke dog en skøn tur, Lene. Nu har du forhåbentlig ikke brugt ALLE kræfterne og gemt bare lidt til i morgen :-)

    SvarSlet
  2. Bare rolig Liselotte :-) Jeg er helt frisk og klar til i morgen :-)

    SvarSlet
  3. Åh, sikke en smuk tur gennem skønne danske forsommer landskaber... Jeg savner så meget turene på motorcyklen, så jeg nyder dine dejlige beskrivelser en ekstra gang.

    SvarSlet
  4. kagekone, jeg tænkte på dig og din mand, jeg håber din mand har det bedre, og at I igen kommer ud på motorcykelture.

    SvarSlet
  5. Det er en vidunderlig tur henover Odden, der er så meget at kigge på - også alle markerne. Jeg er helt enig med dig i, at det er skønt når der bliver rokket ved vores opfattelse af andre mennesker.

    SvarSlet
  6. Tak for ny viden om korn :-)
    Lyder som en smuk tur, dejligt I har disse "cykel"oplevelser sammen, jer 2 travle mennesker.

    SvarSlet
  7. Gitte, vi har tit en bestemt forforståelse, og det er skønt at rokke ved den :-) Mine kolleger får altid et chok første gang de hører jeg sidder bag på en motorcykel :-)

    Velbekomme Miri :-) travle mennesker slapper godt af på en motorcykel, vi gør i hvert fald :-)

    SvarSlet