lørdag, juni 14, 2008

TIPSLØRDAG

Som barn og ung var fjernsynet altid tændt hos os lørdag eftermiddag, der var jo engelsk fodbold, tipslørdag. Min far slappede af, og lige nu læser jeg i en vandrebog for min mor og nogle af hendes veninder fra seminariet, ”sypigerne”, her skriver hun, at lørdag eftermiddag var den bedste tid på ugen.


Sådan husker jeg den også, begge mine forældre holdt fri fra lektieforberedelser, der var gjort rent, og foran lå en dejlig lørdag, hvor vi tit fik ”røræg” om aftenen. Det bestod af æg og sukker, som man rørte og rørte i. Hvis man var rigtig tålmodig fik man den fineste hvide crememasse, det fik jeg ikke så tit ;-) hvorimod min lillesøster altid havde tålmodigheden.


Der var jo kun en kanal, så min søster og jeg så også fodbold. På et tidspunkt blev vi enige om, at nu havde vores lillebror set nok fodbold sammen med os. Der skete nemlig det, at vi var gået ind i den anden stue, pludselig lød det fra lillebror, skynd jer kom, der er en, der ser godt ud! Jo jo vi var skam meget interesseret i fodbold ;-)


Lige nu sidder landmanden og min far foran fjernsynet, fodboldkampen følges med mange kommentarer. Vi nyder et glas rødvin, jeg ser på billeder fra dagens gåtur sammen med min far, og aftensmaden er tilberedt. Lørdag er stadig en dejlig dag.

4 kommentarer:

  1. Lene kan du ikke også huske at vi/man så "næste uges tv"? det var min søster og mit ynglingsprogram, når vi var i sommerhus med vores forældre...
    og æggesnaps det var også en delikatesse i mit bardomshjem, sammen med pudersukkermadder ( sikke noget)

    SvarSlet
  2. Anne, næste uges tv, det havde jeg lige glemt :-) og vi måtte ikke få sukkermadder :-(

    SvarSlet
  3. Min storebror så også altid tipslørdag - han er 10 år ældre end jeg, jeg blev fodret med slik, så var jeg nemlig så dejlig stille :)

    SvarSlet
  4. Ha Helle, ja sådan kan man jo nemt få ro :-)

    SvarSlet