tirsdag, august 19, 2008

TOSOMHED OG HYGGE

Netop hjemkommet fra besøg hos min far går jeg i gang med at brygge te til landmanden og mig. Han ser fjernsyn, og jeg sidder ved computeren, teen er hældt op, og senere henter jeg et stykke gulerodskage eller en bolle til os.

Måltider er forbundet med fællesskab og hygge, og derfor forstår jeg jo godt min far, når han siger, der ikke er noget ved at tage aftenkaffe alene. Han har tabt sig meget siden min mors død, så i dag havde jeg kage og nybagte boller med. Min søster lavede lækker squashtærte med tomatsalat, og det at være flere om måltidet gav lidt mere appetit.

Da mine børn som små blev hentet fra børnehave, var det tit, at jeg skulle ud og hjælpe med kartofler, når de var kommet hjem. En dag havde jeg fri, og jeg sagde, nu har vi tid til at hygge os.

Hvad svarede de?

”hvad skal vi have at spise?”

Hygge og mad er uløseligt forbundet, i hvert fald i vores familie ;-)

4 kommentarer:

  1. Sådan er det bare rigtig mange steder, tror jeg. :)
    Vi har også haft mange gode samtaler - både børnene og jeg samt håndværkeren og jeg rundt om bordet.
    Det må være meget svært, at skulle leve sit liv videre, når man har mistet sin livsledsager, tanken har nogle gange strejset mig, men forestille sig det, det kan man ikke.

    SvarSlet
  2. Det tror jeg det er i det fleste familier. Her spiser vi "hygge" hver eftermiddag efter skoletid og "hygge" skal helst være usundt, frugt er i hvert fald ikke i høj kurs, men det er mine hjemmebagte italienske boller da heldigvis, så går det lige. Det sjove er at både ungerne og deres venner siger "Hvornår skal vi have hygge" underforstået eftermiddagsmad, men begrebet "hygge" er så indarbejdet her i huset, så det hedder det bare.
    Jeg håber i kan nøde din far til at spise lidt mere, men det er ikke nemt, når man har mistet sit livs elskede....kram til ham :-)

    SvarSlet
  3. Også her !
    Da min mor blev alene, måtte hun øve sig i at spise alene. Hun dækkede fint op og tændte lys mv. Ellers kunne hun nemt komme til, bare at sluge en ostemad ved køkkenbordet.
    Som alt andet, er det nok et spørgsmål om øvelse.. Men det er nu altid hyggeligt at dele et måtid med andre mennesker .-)

    SvarSlet
  4. Helle, det tomrum kan vi vist ikke forestille os

    moster tulle. den klang har hygge også hos os :-)

    Miri, jeg tror kvinder er bedre til at gøre noget ud af måltidet, men jeg håber vi kan få hjulpet ham.

    SvarSlet