tirsdag, september 09, 2008

HVERDAGSFRI

Blommekagen er i ovnen, kartoffelbollerne står og hæver og jeg nyder min te foran computeren.

Nu mangler der blot indkøb, lønoverførsel og forberedelse af mad til landmanden.


Jeg er nemlig den, der drager sydpå i eftermiddag til min far.


Udenfor er tågen ved at lette, men det varer lang tid, inden solen skan skinne frit. Terrassedøren står åben, så jeg kan høre traktorernes brummen og landmanden, der dirigerer dem på plads ved katoffelindlagringsgrejet.


Lydene er en tryg lydkulisse til min dag, jeg er jo en af de sære, som nærmest aldrig har radio eller fjernsyn tændt, når jeg går herinde alene. Til gengæld kan jeg så høre hverdagslydene, og det er rart og godt.

10 kommentarer:

  1. Det lyder virkelig hyggeligt, Lene. De hverdagslyde er bare nogle, vi andre har glemt at være opmærksomme på, midt iradio og TV. Måske burde vi slukke lidt oftere ;-)

    Det var dog et ualmindelig sødt "legehus", du har stående i haven. Det får mig til at længes endnu mere efter mit eget, må jeg indrømme...

    SvarSlet
  2. Sikke en dejlig dag - og endnu mere af den ligger foran dig.

    Jeg kender det med hverdagslydenen og har det som dig. Det er trygt, varmt og godt, synes jeg. Men måske det handler om, at jeg bor her midt i den vidunderlige natur.

    Sender gode tanker herfra ;-)

    SvarSlet
  3. åhhh Lene så er vi to sære...hører næsten heller aldrig radio, når jeg er ene hjemme ...den der ro der er i huset..det er guld værd

    :-)

    SvarSlet
  4. Lene jeg har det lidt lige som dig jeg kan godt lide hverdags lyde,dem oppe ved sommerhuset holder jeg meget af, jeg kan høre kirkeklokken når solenringes ned badebrones kniken når det blæse og selvføldig fuglenes sang.

    SvarSlet
  5. Jeg slukker nødigt for radioen - for her er hverdags lydene; motorlarm, udrykning, knallerter i for høj fart, busser der stopper konstant og råbende børn - det legehus ville banditten elske at besøge sammen med en tur i traktoren :-)

    SvarSlet
  6. Jeg kan dufte bagværket helt herover i min stue som også er fri for radio og tv-lyde, og giver plads til at høre egne tanker.
    God tur ned til din far.

    SvarSlet
  7. Lene jeg har det fuldstændig som dig: Jeg elsker lyden af ingenting. Der er så mange lyde i min hverdag, så hvis jeg kan være heldig at gå rundt i den fuldkomne stilhed, ja så er jeg lykkelig! Og så slår det mig hvor flittig du altid er.... boller/besøg hos din far/lækre menuer på bordet når det bliver aften - for slet ikke at tale om dit job.... Jeg tror faktisk jeg kan betegnes som luddoven. Men forskellighed er jo også godt har jeg læst et sted:-) Klem herfra....

    SvarSlet
  8. Anita, vi har jo hver vores vaner.Min lillesøster tænder radioen som det første om morgenen, og så kører den resten af dagen :-)

    Jeanette Mariae, lydene ude på landet får lov til at stå hver for sig, mere tydeligt end i byen :-)

    Anne, det er lige nøjagtig det den er :-)

    Conny, kirkeklokker gad jeg godt kunne høre, men jeg bor for langt væk :-)

    Marianne, I skal være hjertelig velkomne :-)

    Gitte, tak og det smagte også godt :-)

    Tak fru koch, jeg føler mig ellers også luddoven af og til :-)det skriver jeg så ikke så meget om ;-)
    Et knus tilbage til dig.

    SvarSlet
  9. Lene - jeg vil tilbage til min barn- og ungdom hvor lyden af traktorenes gang blev blandet med årstidens andre maskiner og fuglenes sang, køernes lyde ude og inde afhængig af årstid, vestenvinden etc.
    Lige nu er det flyene, indimellem udrykninger, kirkeklokkens bimlen, fuglefløjt, Basils trippen over gulvet etc. der fylder hverdagen - og ja indimellem kører radioen også her. For den ro der er på landet har man ikke i udkanten af en mindre, men central placeret by på Djursland.
    Uhm skøn mad Lene - tænderne løber i vand :P

    SvarSlet
  10. Else, der er visse lyde som vi bliver helt trygge ved og andre der stresser os.Traktorlyden er kommet til for mig som voksen, den hørte jeg ikke som barn :-)

    SvarSlet