torsdag, september 25, 2008

TUMMELUMSK

Mit hoved summer af input, vi har om etik i neurosygeplejen, og i dag har vi haft om de forskellige etik arter, hvis man kan kalde det det.

Pligtetik, konsekvensetik, nærhedsetik, diskursetik, eksistensetik og dydsetik. Foredragsholderen er god, humoristisk og vant til at følge sygeplejersker. Det at kunne henvise til dagligdagen for os er rigtig godt, og vi fik også snakket om mange dilemmaer, og om man kunne kalde dem etiske dilemmaer.

Jeg er træt, den lange køretur hver dag kombineret med, at jeg har en tendens til at tro, at når jeg er på kursus, kan jeg klare mig med mindre søvn, sætter sine spor nu.

Først aftensmadtilberedning, og så håber jeg energien rækker til en travetur, for jeg trænger gevaldigt til frisk luft.

8 kommentarer:

  1. Jeg håber, at du har fået din friske luft og nu sidder med kaffe og strikketøj og vender dagen med din landmand.
    God aften :)

    SvarSlet
  2. Helle, frisk luft har jeg fået lidt af, mens jeg har gået ude på gårdspladsen. Lige nu bager jeg boller, for fruen har glemt at købe brød til folkene til i morgen, og landmanden sorterer kartofler, så vi venter lige med teen og afslapningen til lidt senere ;-)

    SvarSlet
  3. Nu har du vist fået hovedet fyldt op etik jeg kan godt forstå du trænger til lidt frisk luft

    SvarSlet
  4. Jeg håber at du har en "fri" weekend for det er altså meget hårdt at være på kursus :-)

    SvarSlet
  5. Fantastisk at kurset faar dit hoved til at summe :-)
    Det er nogle vigtige aspekter i gennemgaar og jeg synes faktisk det er rart at laese, at i (som sygeplejesker med stort ansvar for fremmedes velbefindende) faar mulighed for at vende jeres dilemmaer og etiske spoergsmaal. Selvom det er langt vaek lyder til det at vaere udbytterigt og relevant ;-)

    SvarSlet
  6. Kurser er næsten endnu mere krævende end den almindelige dagligdag, så jeg forstår godt, hvis du følte, at hovedet var fyldt op i går. En rask travetur er dejlig, når man skal have hovedet blæst igennem for tanker og oplevelser :-)

    SvarSlet
  7. Conny, frisk luft er altid godt :-)

    Marianne, jeg har givet mig selv fri lørdag om dagen :-)

    Fisker, det er nemlig sjældent at vi i dagligdagen får mulighed for dette, så jeg ville ønske, at alle fik lov til det.

    Madame, ja det er utroligt, at man kan blive så træt i hovedet af at sidde og modtage :-)

    SvarSlet
  8. Lene, skønne emner I har på det kursus - jeg savner fokus på de etiske dilemmaer vi står overfor i hverdagen som sygeplejersker!
    Jeg elskede at diskutere etiske problemstillinger på sygeplejeskolen og vores lærer var vist ret træt af min vedholdenhed uanset om det var abort, aktiv dødshjælp eller noget tredje. Jeg syntes det var skønt at mene det modsatte af læreren og så diskutere emnet til bunds. ;)
    Håber du får en masse viden, som du netop kan bruge i hverdagen :)

    SvarSlet