onsdag, oktober 08, 2008

INGEN ERFARING

I en uge har jeg nu døjet med hold i nakken og smerter ned langs det ene skulderblad og i lænd, alt sammen udløst af en halv time hos en fysiurgisk massør. Det, der skulle være godt, ser ud til at være noget skidt.

Det er kun anden gang, jeg prøver fysiurgisk massage, første gang var rigtig godt, men efterfølgende har jeg haft meget nemt ved at få ondt i lænden, når jeg arbejdede. Anden gang var også godt, men allerede da jeg satte mig ud i bilen, havde jeg ondt i nakken.

Har du nogen erfaringer med massage og evt. bivirkninger?

10 kommentarer:

 1. Min erfaring er den samme. Jeg har jo arme og skuldre, som egentlig skulle behandles jævnligt hos fysioterapeut, men efter en enkelt behandling havde jeg mere ondt, end da jeg kom. I første omgang mente fys'en, at det var et spørgsmål om at "komme i gang" og holde det ved lige, men det viste sig ikke at være virkeligheden. Jeg kan ikke "tåle" massagen, for jeg får ganske enkelt mere ondt af den. Den kan tilsyneladende først bruges i det øjeblik, hvor den er behandlingsrelateret - ikke forebyggende. Desværre :-(

  SvarSlet
 2. Hej - jeg har lidt erfaring med det her: Når kroppen er stresset, spændt op og smerter som du beskriver, kan fysiurgisk massage være for hårdt. En spændt muskel kan komme til at spænde endnu mere når den bliver masseret i dybden. Det jeg gør er at lægge hænderne på de spændte steder - og lade dem ligge stille i op til 20 minutter. På den måde bliver muskulaturen langsomt blødere, giver efter og spænder af i den ro hænderne giver. Og det er jo afspænding der skal til - ikke mere spænding. Det er noget der kaldes "helende berøring" eller "terapeutisk berøring". Meget blidt, nænsomt og rart. Og det kan udføres udenpå tøjet så det er let at gå til. Bagefter kan man have smerter som efter en gymnastiktime - og det er et tegn på at der er sket en forandring til det bedre.
  Hilsen Birgitte

  SvarSlet
 3. Liselotte, jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der oplever det, men det er træls ikke at kunne tage dette forebyggende, især for dig, som har så mange arbejdsrelaterede skader.

  Birgitte, velkommen her og tak for din kommentar. jeg havde tænkt det som du beskriver, så jeg er rigtig glad for at høre, at du som arbejder med dette, har denne erfaring. Og jeg kiggede lige på din blog og blev mindet om at tage nogle minutters rolig vejrtrækning og tømme sindet for burde og skal, tak :-)

  SvarSlet
 4. Lene, jeg doejer i denne tid med noejagtigt det samme. I loerdags fik jeg massage af en massageterapuet og i gaar var jeg ved laegen. Smerten udspringer temmeligt sikkert af en forkert arbejdstilling og skal behandles paa samme maade som din.
  Jeg havde rigtigt godt efter massagen, men efterfoelgende var det som om spaendingerne tog til op ad ryggen. Men svaret maa jo ligge i det som birgitte beskriver.

  SvarSlet
 5. Fisker, jeg er helt sikker på at dine og mine muskelsmerter stammer fra forkerte arbejdsstillinger, så vi må passe på. Håber at du får det bedre snart :-) og Anne har lige mindet mig om at smertestillende er med til at bryde den onde cirkel, så husk panodil :-)

  SvarSlet
 6. Øv Lene, det var træls!

  Jeg tror at massagen er for hård, Lene - det skal ikke gøre meget ondt under massagen, for så er det slemt bagefter. Jeg får meget nænsom massage og kun til grænsen, ellers får jeg flere smerter. Måske kunne du have mere glæde af at massøren udspænder dine muskler istedet.
  God bedring! :-)

  SvarSlet
 7. Lene, jeg har ingen formel viden om dette her, men jeg har noget erfaring: Jeg har utroligt varme hænder og bruger dem tit og ofte til 'håndspålæggelser' af familie og venners skavanker, noget i retningen af det Birgitte beskriver herover.
  Jeg dyrker selv yoga og det har jeg utrolig stor glæde af, det handler om at holde ledene smurt og musklerne bløde, og i min erfaring gøres det bedst med bløde bevægelser, som i yoga og ikke hårde, som i feks. gymnastik. I yoga arbejder man indefra og ud, hvorimod man i de fleste andre tilfælde arbejder ude fra og ind. Jeg har selv problemer med en skulder og den smerter næsten aldrig fordi jeg blidt og blødt holder den i gang med yoga og varmhåndspålæggelser.

  SvarSlet
 8. Tak Ella, jeg tror også, at det er for hårdt, så jeg må finde noget andet, der dur forebyggende.

  Irene, jeg synes det lyder spændende med de varme hænders kraft, det må også føles rat og afspændende.
  Fysioterapeuterne på mit arbejde taler meget for pilates, og det er jo også smidighed og bløde bevægelser som yoga, men jeg har faktisk en DVD liggende med basis øvelser til yoga, så jeg tror, jeg skal prøve den, for du har ret, led og muskler skal arbejdes igennem på en blødgørende måde. Tak for din kommentar :-)

  SvarSlet
 9. Efter at have skrevet bacheloropgave fik jeg problemer med øverste del af ryggen og nakken. Dårlig og for ensformig arbejdsstilling.
  Den gang begyndte jeg hos en fysioterapeut og fik ud over øvelser massage. Jeg kunne være helt smadret af træthed og smerte efter en tur hos hende.
  Jeg stoppede igen. Der gik et år eller mere og så vendte samme problem tilbage. Nu fik jeg en anden fysioterapeut. Han gik helt anderledes til værks. Jeg lå på briksen og tænkte: "Han tager da ikke ordentlig fat. Det her kan da ikke hjælpe", men mine spændte skuldre var pludselig sænket flere centimeter og hos ham fortsatte jeg og fik næsten gjort kål på problemet.

  SvarSlet
 10. fru green, tak for din kommentar, den underbygger lige nøjagtig hvad flere er inde på, at det er for hård en massage, jeg har budt mig selv, så jeg må i gang med yoga og finde en fysioterapeut :-)

  SvarSlet