tirsdag, oktober 21, 2008

JEG GAD GODT

Sofaen frister med vattæppe, strikketøj og levende lys på bordet. Men jeg må være standhaftig, jeg har selv været med til at inddrage min fridag i morgen.

Vores studerende og nye sygeplejersker mangler undervisning i apopleksi, der har ikke været tid til det, nu hvor jeg enten er på kursus eller i weekend/aftenvagt.

I morgen er der et møde, som jeg også skal til, og så kunne vi lige så godt placere undervisningen før dette møde, men hvor jeg normalt har 2 gange med i alt 3½ time, er der nu kun 2 timer til det, så jeg skal have kigget på materialet og lavet nyt til i morgen, og som sædvanligt udsætter jeg det til allersidste øjeblik.

Hovedet er fyldt med emnerne fra de to kursusdage, jeg har lyst til at søge i alverdens medicinske søgemaskiner for at finde artikler, som kan belyse nogle af de problemstillinger, vi lige for tiden snakker en del om, men jeg må styre mig.

Om nogle timer må jeg smide mig i sofaen, men først skal der laves en plan over de to timer. Hvad vil jeg gerne, at de får med sig? Hvad synes jeg er vigtigt, at de ved om hjernen, om apopleksi, om plejen til apopleksipatienter, om dokumentation, både lokalt men også nationalt? Jeg har jo al den viden, jeg skal bruge, men det gælder om at begrænse sig, jeg har det med at glemme pauserne og kan snakke i timevis, det skal de ikke udsættes for.


billedet fundet her

Når jeg skal lave udkast til undervisning, informationer eller lignende, er jeg nødt til at bruge papir og blyant. Jeg kan ikke lave det med samme på computeren, lige som jeg heller ikke kan læse artikler på skærmen, hvis de skal fæstne sig. Kan du det?

10 kommentarer:

  1. Det lyder spændende Lene. At begrænse sig kan nogle gange være svært :P Håber du får styr på det til i morgen.

    SvarSlet
  2. Ja, lige dét med at lave oplæg og undervisningsmateriale kan jeg faktisk godt skrive ind i tekstbehandling direkte - og det kommer nok af at jeg også altid har holdt den slags netop om emner hvor "videnen stod på spring" - men jeg forstår nu ellers godt hvad du mener, Lene - med at få det begrænset og struktureret - jeg har bare gjort det på skærmen ...

    SvarSlet
  3. Anette, det håber jeg også, lige nu føler jeg mig midt i orkanens øje ;-)

    Et cetera, jeg ville ønske jeg kunne, for det er lidt dobbelt bogholderi :-)

    SvarSlet
  4. Det lyder meget spændende, Lene, og til dit spørgsmål til sidst, så printer jeg også ud, når noget skal huskes - men jeg skriver dog i Word.
    God fornøjelse med undervisningen :-)

    SvarSlet
  5. Du får da brugt hjernen i dag!
    Jeg har også brug for at have papirene mellem hænderne :-)

    SvarSlet
  6. Det med at begranse sig kan være svært,når man har så meget viden man gerne vil give videre og skal begranse sig.

    SvarSlet
  7. Jeg gad godt blive undervist af dig, det lyder SÅ spændende, og jeg VED, at du er en god formidler :)

    SvarSlet
  8. Nogle gange kan man være heldig og finde billeder og tegninger på nettet...som lige passer.
    Eller folk som har fortolket emnet for enn........
    Jeg tjekker tit denne blog - jeg synes den er super:

    http://mikebarnkob.dk/

    Her skrives om mange emner - men på et meget forståligt og tilgængelig niveau - uden fagligheden mistes........

    Janne

    SvarSlet
  9. Hvis jeg skal lave en brain-storm om et emne eller strukturere del-emner til opgave eller undervisning, så foregår det på papir. Ligesom jeg ofte skriver interessante artikler ud, så jeg kan læse dem når jeg har tid og lyst uanset om jeg har en pc.
    Men når jeg har struktureret mig på papiret, så foregår resten med en pc ved hånden.
    Jeg kunne nu godt have tænkt mig at høre din undervisning Lene :) Savner apopleksiområdet indimellem, så det er skønt at høre om det gennem dig :)

    SvarSlet
  10. madame,tak det gik godt, og det er nok et udtryk for at jeg har svært ved at begrænse mig, for alt andet kan jeg godt sidde og skrive på computeren :-)

    Miri, og min hjerne gik helt i selvsving i nat, jeg kunne ikke sove ;-) jeg husker bedst, når jeg skriver og taler med mig selv :-)

    Conny, jeg kan nemt komme til at lyde som et talende maskingevær :-)

    Tak Jette, jeg tror godt du og jeg kunne lave noget erfaringsudveksling, jeg savner lidt nyt opdateret viden om de almene medicinske problemer :-)

    Tak Janne for linket, det må jeg lige tjekke :-)

    Tak Else, og så kan jeg sige det samme til dig som til Jette, for I har jo fat i andre områder,hvor jeg ikke har en opdateret viden :-)
    Jeg har det som dig med brainstorming.

    SvarSlet