søndag, oktober 05, 2008

MÅSKE LIDT TRÆT?

En weekend med fart på, kan jeg vist roligt sige.

Først dagvagt i går, i bad, smukkesere sig midt i omklædningsrummet, så smuk har du da aldrig været på arbejde, lød godmodige drillerier.

Landmanden ventede udenfor og så af sted til Grenå for at være en del af et surprise party for svigerinden, der blev 60. Hun blev glad og overrasket, og det var dejligt at nyde hendes glæde over at være sammen med sine 8 søskende, alle sine svogre og svigerinder på begge sider og ikke mindst hendes tre dejlige børn, svigerbørn og fem raske drenge børnebørn. Vi nød det også, jeg er stadig, 28 år efter jeg mødte min svigerfamilie første gang, vildt taknemlig for, at jeg blev en del af deres familie.

Vi spiste lækker mad, grinte meget, snakkede lige så meget og aftenen strøg af sted.

Lørdag blev til søndag, førend bilen satte næsen mod Nordjylland. Jeg småsov hele vejen hjem, og hovedet landede på puden kl. 3, kl. 5.30 ringede vækkeuret, rise and shine. Endnu en dagvagt stod på tapetet.

Else fik ret, det blev ikke den der voldsomt tunge weekend vagt, jeg havde frygtet. Vi har i 7 uger haft patienter, som er meget hårdt ramt, på et tidspunkt havde vi 8 patienter ud af 14, som skulle have sondemad, og alle skulle nærmest have hjælp til alt, vendinger, bleskift, lejringer, toiletbesøg, vask, påklædning, spisning, alt.
Nu er flere blevet overflyttet til genoptræningsafdelinger eller plejehjem, og de, der er kommet i stedet er ikke så hårdt ramt på deres funktionsevne, men for alle er det hårdt at få en apopleksi.

Nu efter 3½ times eftermiddagssøvn er jeg ved at være mig selv igen. Heldigvis skal jeg først møde i aftenvagt i morgen, så jeg kan nyde en sen aften og sove længe i morgen, det er slet ikke så ringe endda.

10 kommentarer:

 1. Hold da op for en weekend. Den eftermiddagslur var velfortjent. Kan forstå, at der forude venter flere fridage i træk, det er dig vel undt. Brug det meste af tiden på dig selv ;)

  SvarSlet
 2. Jette, jeg vil prøve ;-)

  SvarSlet
 3. Du godeste, Det var noget af en weekend!
  Dejligt at din svigerfamilie er blevet en del af dig eller omvendt :-)

  SvarSlet
 4. Miri, uanset om det er det ene eller det andet, så nyder jeg det :-)

  SvarSlet
 5. Det var da godt din lørdag var lettere end du hade forvendet, når du også skulle til 60 års fødselsdag bagefter. Efter en god eftermiddagslur kan man næsten klare alt.

  SvarSlet
 6. Chok - Lene, 2 timers søvn inden en ny dag kaldte. Det er ikke meget, men godt du fik mere rolige vagter :) Kan sagtens huske forskellen på en dag med mange plejekrævende patienter contra mange, der overvejende har brug for genoptræning...

  SvarSlet
 7. Else, jeg var også godt brugt :-)

  SvarSlet
 8. Lene - jeg elsker at laese med naar du beskriver sygeplejen i dk. Jeg er australsk uddannet sygeplejerske og har aldrig arbejdet i dk, saa suger til mig af alle de danske ord og vendinger.
  Tak for en dejlig blog.
  Maria

  SvarSlet
 9. Tak Maria, og velkommen til :-) Og din blog er da røget ud af min liste på blogbot, det er der rettet op på nu :-) jeg troede faktisk at du var dansk uddannet :-)

  SvarSlet
 10. UPS Conny, din kommentar var lige smuttet, ja jeg var glad for at weekenden gik godt, stile og roligt :-)

  SvarSlet