fredag, december 05, 2008

5. DECEMBER

Som regel er det enkelte linjer, der fæstner sig, når jeg læser interviews eller artikler. Jeg behøver ikke at slå dem op igen, de lever deres eget liv inde i mig, måske ændrer ordene sig efterhånden, som jeg får sat mine tanker på ordene.

I dag er ingen undtagelse, interviewet med Tine Bryld i Jyllands Postens tillæg var dejlig læsning. Faktisk har jeg aldrig lyttet til denne vise kvinde i min ungdom, hun har dog ellers været i radioen i en menneskealder, men i Alt for Damerne har hun været en del af forskellige læserbrevspaneler gennem tiden, hvor jeg af og til har læst hendes svar.

”Man ved selv inderst inde hvad der skal til for at løse problemet, jeg er kun den der lytter og stiller spørgsmål”. Måske er det derfor, at vi altid har forskellige indvendinger, når andre kommer med gode råd, den indre ubevidste viden accepterer ikke alle forslag.


På Kristeligt Dagblads hjemmeside fandt jeg en blog med en teolog og gestaltterapeut, som skriver om trangen til stilhed i søgen efter sig selv og Gud, og hvad er nu det for noget. Her slutter hun med en svensk biskop som sammenligner livet med en flod, hvor alt går stærkt, ingenting bundfælder sig, men først når der er roligt vand, bundfælder tingene sig og vandet bliver klart.


Til sidst læste jeg en artikel om stress, også i et tillæg til JP, og her fangede en linje mig med det samme, det blinkede igennem alle ordene på siden, ”jeg sad og græd på arbejdet”, hmm den gik lige ind. En stresstest var der selvfølgelig også, men denne her var anderledes, for den gav plads til, at man sagtens kunne være glad og alligevel havne i situationer, hvor man følte at tingene gled ud af kontrol.

Hver for sig har de givet stof til eftertanke, der blev tænkt efter på gåturen i dag, og jeg har erkendt, at jeg ikke er supermom, som har fået sendt adventsgaver af sted til København, end ikke et brev har jeg nået, det må blive en sms og en snak, og så tager jeg revanche næste weekend. Der er heller ikke blevet gjort rent eller pyntet op, som jeg gerne ville, og alle de blogs, hvor de fortæller om smukke hjem med fantastiske hjemmelavede pynt bliver undgået i dag. Mails med forslag om at andre tager over i arbejdsudvalg er blevet sendt, min nattesøvn skal på plads, og så tager jeg arbejdsweekenden, som den kommer. Næste uge står på møde i Århus og de sidste to dage på kursus i Hammel, hvortil jeg skal have forberedt en opgave.

Nu vil jeg sætte mig i sofaen, nyde lidt aftensmadrester, lidt strik, lidt håndbold og så er det tidligt i seng.

8 kommentarer:

  1. Lene - jeg har tit tænkt på, at du er den ægteste blogger jeg "kender". Når jeg læser din blog har jeg altid fornemmelsen af at du aldrig forestiller dig, at du altid er ærlig(ikke at jeg tror det er hele Lene du viser - jeg ved godt at bloggen kun er en flig af virkeligheden) Men jeg føler aldrig du forestiller at være noget du ikke er.

    Mon ikke dine børn er ligeglade med adventsgaver? Mon ikke de hellere vil have en frisk udhvilet mor, når de kommer hjem til jul? Eller en mor og far der stiller op til en pludselig flytning?
    Smæk du stængerne op med god samvittighed. ;-)

    SvarSlet
  2. Du får lige et kram - det er godt, at du kan se din egen begrænsning - supermom - det lyder næsten uhyggeligt.
    Nej vær' du en kærlig, ærlig og dejlig helt almindelig mor, det vil dine børn helt sikkert synes om.
    God fredag aften med bold og pinde.

    SvarSlet
  3. Ingen børn vil bryde sig om en supermom. Bare tanken om, at de så skal være superbørn...nej da. De vil hellere have et almindeligt menneske som mor.
    Der er ingen, der er super, det er bare noget, du bilder dig selv ind lige nu. Du danner dig et fantasibillede ud fra det, du ser rundt omkring på bloggen.(sådan har jeg det også selv af og til)
    Jeg tror også, din familie er ligeglad med gaver og nisser - bare de har en smilende Lene.
    Pas på dig - og gør det godt og grundigt. Jeg er glad for at mærke, du er på rette vej nu :-)

    SvarSlet
  4. Pollyanna, tusind tak,at være ægte er en stor ting, så det er jeg rigtig glad for :-)

    Helle, tusind tak for krammet, det varmer :-)

    Johanne, tusind tak, du har ret men det er lidt underligt, for man kan stå ved siden af sig selv og ryste på hovedet, for jeg ved jo godt, at det ikke er det hele billede jeg ser, når jeg læser blogs, men jeg elsker mit julepyntede hjem, og glæder mig til at pakke kasserne ud :-)

    SvarSlet
  5. Vi møder de ord vi har brug for at tænke igennem på en lang gåtur...
    Der fik du da sat nogle ting på plads, eller hvad...
    Håber du nød din aften :-)

    SvarSlet
  6. Hvor er det genkendeligt (meget), det du der skriver, Lene

    SvarSlet
  7. Det er dejligt med artikler, der virkelig siger en noget. Jeg synes, Tine Bryld er en klog kvinde, der har hjulpet et utal af unge, usikre mennesker med gode råd.

    Kram til dig, Lene ....

    SvarSlet
  8. Miri, jeg tænkte i hvert fald meget over det med at man inderst inde godt ved hvad løsningen er. Og dine ord om simply do the best hænger på køleskabet :-)

    Jette, ja jeg er nok ikke den eneste, der ind imellem tror jeg kan overkomme alt ;-)

    Madame, jeg elsker at læse gode interviews, kloge kvinder er altid værd at gæste og Tine Bryld er en af dem og tak for krammet :-)

    SvarSlet