søndag, december 21, 2008

LANGSOMT


forvandles huset og bliver klar til julen. Der mangler stadig en del, også julegaver, men der er to dage endnu. I morgen kommer datteren hjem, så går vi i gang med julebagning. Sønnen kommer lillejuleaften, så er det traditionen tro tid til julekonfekt(vi tør ikke lave det før ;-)

Dagen i dag har været god, vi har hygget os, grinet en masse, udfordret hinanden på udenlandske bynavne og byttet gaver. Turen tager knap 2 timer, så jeg har hygget mig med radio, og i dag var den fyldt med julemusik. På vejen hjem talte de om juletræer og undrede sig over en lytter, hvor de først pyntede juletræet lillejuleaften.

Hjemme pyntede min mor træet lillejuleaften, og så blev døren lukket ind til stuen og først åbnet juleaftensmorgen. Her hos os kommer træet ind juleaftensmorgen og så pynter vores børn det, mens de spiser lidt frugt, ser julefjernsyn og hører julemusik. De første år hjalp deres far, men siden har de stået for det, og jeg nyder det.

Til gengæld får træet lov til at stå alle 12 juledage, så først d. 7. januar bliver pynten fjernet.

Er dit træ lukket ind i varmen?

17 kommentarer:

  1. Vores træ kommer først ind d. 23., for så at blive pyntet om aftenen. Til gengældstår det inde til nytåret er omme. Både juleaften og nytårsaften brændes 40 levende lys i træet, der når helt til loftet - og når det sidste lys er brændt ud d. 31. december, er julen slut...

    SvarSlet
  2. Lotte, vi har også levende lys juleaften, men de andre dage nyder vi lyskædernes skær hele døgnet rundt :-)
    Jeg tror ikke vi kan præstere 40 lys, jeres træ må være meget smukt :-)

    SvarSlet
  3. Ja, vores gren er pyntet, og hænger, hvor den plejer. Vi holder også jul frem til helligtrekonger, og i år har jeg endda fået købt det specielle tregrenede lys. Der er vist bare ikke krudt i;)

    SvarSlet
  4. Sifka, jeg må da også ha sådan et lys, når nu jeg gør så meget ud af at ingen skal røre ved min jul ;-)

    SvarSlet
  5. Vi plejer at tage det ind den 22 eller 23 og pynte, men i år ville husbonden det anderledes. Og jeg tror det bliver en ny tradition. Allerede den 3 juledag dvs. 27 bærer vi julen ud og alt hvad der hedder jul forsvinder. Så gør vi klar til nytåret, der er en meget stille aften hos os. Her nyder vi stilheden og eftertænksomheden og alle de gange vi er inviteret ud den 31 december siger vi nej. For nytårsaften har altid været en dag med eftertænksomhed...

    SvarSlet
  6. Vi har ikke træ inde - "kun" et i haven med lyskæde. Men til gengæld pynter vi træ ved mine forældre den 24. om formiddagen med to nevøer og min ene søster. Årh det bliver hyggeligt.

    SvarSlet
  7. Marianne, at I kan nænne at bære julen ud så tidligt ;-) jeg kan godt følge dig i nytårsaften som eftertænksomhedens aften. Jeg arbejder nærmest altid 1. januar, så det sætter sine grænser for hvor sent og hvor vildt den aften bliver ;-)

    SvarSlet
  8. Anette, juletræer har jo også bedst af at være ude ;-) og jeg kan godt forstå du nyder julepyntningen med din familie :-)

    SvarSlet
  9. Ikke her - i mit barndomshjem pyntede vi også d. 24. om formiddagen. Men jeg tror nu, vi gør det så tidligt som d. 23.
    Til gengæld får det også lov at stå til helligtrekonger. Jeg synes, der er blevet en tendens til at holde jul i adventstiden, og pakke den sammen, når det endelig er blevet juletid :o)

    SvarSlet
  10. Anette, velkommen her, ja jeg bliver i tvivl om du har været her før og jeg så troede du var en af de andre Anetter :-)

    Jeg er så enig med dig, og selv om jeg arbejder i julen, så er der noget ganske særligt over de dage :-)

    SvarSlet
  11. Jeg har pyntet trae i dag, men hos mine foraeldre blev traeet pyntet af min mor, mens vi var paa julegavebyt hos bedsterne og i kirke - altsaa juleaften. Vi kom saa hjem til et pyntet trae, som vi lagde alle de hjembragte gaver under. Traeet stod som regel til lige inden nytaarsaften. Her staar det til helligtrekonger. :)
    I mine oejne er det dansk at pynte traet i sidste oejeblik, mens folk her har kunstige juletraeer, som de pynter fra den 1ste December.

    SvarSlet
  12. Tina, du bringer mig lige tilbage til Oxford 1976 :-) hvor vi danske piger havde glædet os til at få et juletræ som lovet, og så kom de med et plastikjuletræ ;-)
    Åh hvor vi klippede julepynt for at få det til at ligne et dansk træ :-)

    SvarSlet
  13. Vi har for første gang pyntet træet på en anden dato end 23-12...nu står det så fint og pynter
    :-)
    Træet står her til lige inden Nytårs Aften, så må det ud...

    SvarSlet
  14. Anne,og sikke et træ I har, det er virkelig højt og flot.

    SvarSlet
  15. Her kommer træet først ind den 23. eller den 24. om formiddagen og bliver så pyntet, som oftest af de unge, eller også gør vi det i skøn samdrægtighed. Det får så lov at blive stående til efter Hellig tre Konger.Levende lys er der på, sidste år kom der dog også en lyskæde på, det gør der nok også i år.
    Håber I havde en dejlig julegaveindkøbstur i går.
    Glædelig jul til dig og dine, og Lene.... vi når det hele :)

    SvarSlet
  16. Jeg tror det er fordi jeg i barndommen ikke fejrede julen.

    SvarSlet
  17. Jette, tak i lige måde. Selvfølgelig når vi det hele :-)

    Marianne, og man skal jo gøre som man selv har det bedst med :-)

    SvarSlet