mandag, januar 12, 2009

GRILLSÆSONEN

Fra ikke at kunne se noget særligt i det at grille til at stå i laden på en hverdag og grille dyrefilet og små halve kartofler er der et spring.

Jeg protesterer ikke, nu har jeg lavet rosenkålssalat, inviteret sønnen på spisning og dækket bord.

Det hjalp på mit velbefindende, for ligesom dagen har været grå og trist, sådan har mit humør også været, indtil landmanden foreslog, vi skulle lave mad sammen.

Og seneste nyt: resterne er pakket ned i bokse og sendt med sønnen. Alt smagte lækkert, kødet var som det skulle være, kartoflerne fik lige den sprødhed, som de tit mangler i ovnen og rosenkålssalaten passede perfekt til det andet.


billedet er lånt fra Hjerteforeningens hjemmeside

Og nu er det vist tid til at få pakket papirerne til i morgen, jeg skal nemlig til møde i Holstebro. Turen derned foregår sammen med to kolleger, så vi kan lige nå at få ordnet verdenssituationen.

14 kommentarer:

  1. Du har så, i modsætning til mig, været husligt effektiv og produktiv i dag :o)
    Det lyder meget lækkert, det du producerede.
    Efter vi har fået gasgrill, kan jeg også finde på at grille året rundt. Det gad jeg ikke rigtig, da det var med kul, men grillmad giver absolut maden i denne lidt kedelige årstid et lille skub i retning af det bedre.

    SvarSlet
  2. Vi griller også året rundt - det smager skønt :) God tur i morgen.

    SvarSlet
  3. Du fandt opskriften :o)
    Det ser spændende ud! Jeg kunne godt spise lidt grillmad lige nu - vi griller kun om sommeren, har ingen lade eller overdækning, og er heller ikke hoppet på kuglegrill-bølgen...

    SvarSlet
  4. Den rosenkålssalat skal prøves.... ;)

    SvarSlet
  5. Ellen, når landmanden tilbød at lave mad i dag skyldtes det at han havde købt en..... gasgrill :-)

    Tak Anette :-)

    Anette, ikke den jeg tænkte på over hos dig ;-) vi grillede aldrig før vi prøvede en billig kuglegrill i et lejet sommerhus, så kunne vi smage forskel, og i den kan man lave grøntsager og kartofler som i ovn :-)

    Jette, den er nem og lækker :-)

    SvarSlet
  6. Hvor ser det lækkert ud. Dejligt med en grillmand.
    Den rosenkålsalat må jeg prøve. Jeg synes, rosenkål er meget, meget stærke.

    SvarSlet
  7. hm... måske jeg skulle pakke grillen ud af vinterhiet, som supplement til det midlertidige køkken...

    SvarSlet
  8. Retten ser meget lækker ud, Lene! Vi får jævnligt grillmad, når vi er inviteret ud - men det ser nu sjovt ud, når folk står og griller i en snedækket have :o)

    SvarSlet
  9. også vi (´læs Eddie) griller hele året.. Julemaden var tilberedt i kuglegrillen :-)

    SvarSlet
  10. Det var godt, at dagen fik en dejlig afslutning :-)

    SvarSlet
  11. Jeg er ret begejstret for rosenkålssalat i alle udformninger - det er en god afveksling til dampet rosenkål! Hvis man ellers kan lide rosenkål - jeg elsker det!

    Så nu vil jeg prøve denne version! Tak!

    SvarSlet
  12. Sikke en skøn gourmet middag - bedre fås det ikke :-)

    SvarSlet
  13. Hvor bliver man tris i det gråvejr,der er jo snart mørk hele dagen.Men hvor ser din aftensmad lækker ud.

    SvarSlet
  14. Betty, jeg har aldrig brudt mig om rosenkål, men snittet helt fint kombineret med andet synes jeg nu, at det smager rigtig godt :-)

    kagekone, vinterkøkkenet :-)

    madame, og her snød vi, vi har jo en stor lade :-)

    Anne, det har vi endnu til gode :-)

    Miri, det livede op :-)

    Velbekomme Nille :-)

    Marianne, nemlig :-)

    Tak Conny :-), og du har ret, vejret er rigtig trist lige for tiden.

    SvarSlet