onsdag, januar 21, 2009

PAUSE

Opvokset i en lærerfamilie med bopæl 3 minutters gang fra skolen var det ensbetydende med, at vi samledes hjemme til eftermiddagskaffe, før alle gik i gang med deres gøremål.

I dag kører bilen ind på gårdspladsen kl. 16 eller 17, når jeg er i dagvagt, men jeg skal stadig have min eftermiddagste. Det at sidde ned, lige få snakket lidt om dagen, der gik, er et must for mig. Vores børn havde ikke det samme behov til sidst, da de boede hjemme, måske hentede de lige et stykke brød og en kop te/kakao, før fjernsynet fik magten.

Landmanden var til møde, så jeg skyndte mig at skifte sko, da jeg kom hjem, tog hunderemmen ned fra knagerækken og indbød Laika til en gåtur. 40 minutter senere gik vi ind på gårdspladsen samtidig med landmanden. Vi er jo kun os to, så vi er blevet enige om rugbrødsmadder til aftensmad, før jeg drager ud i mørket for at synge gospel.

Om en måned skal vi sammen med et andet rytmisk kor synge gospel sammen med Maria Carmen Koppel og Klüver’s Big Band og et kendt gospelkor. OM jeg glæder mig? Jeg er sikker på, det bliver en fantastisk oplevelse.

Min sang, min eftermiddagste og gåture er tre af mine pausemåder.

Hvordan holder du pauser i din hverdag?

14 kommentarer:

 1. Med at læse lidt på de blogge, som jeg følger med i eller ved at sidde med et håndarbejde eller gå en tur, det kommer lidt an på, hvor mange minutter jeg kan holde fri, samt hvor jeg befinder mig.

  SvarSlet
 2. Vi har altid drukke kaffe sammen når jeg kom hjem fra plejehjemmet og Poul kom fra skolen(pedel)og børnene kom fra skole.Men det er jo ved at være lenge siden, vi gjorte det

  SvarSlet
 3. Åh, jeg synes, at te/kaffe efter 16.30 er for sent, så kommer man til at spise aftensmad alt for sent. Tirsdag spiser vi ved fem-tiden (før motionen), og så får vi lidt igen ved 21.30 tiden, det er fint.

  Det lyder vildt spændende med den sangoplevelse, hvor er det henne?

  Mine pauser er med computeren og håndarbejde :)

  SvarSlet
 4. Hmm - Tjaa - fruen i huset mener jeg bruger for meget tid ved computeren.
  Men ellers når vi kommer hjem omkring kl. 15 så laves der kaffe (af den af os der kommer først hjem), for mit vedkommende tændes computeren, og der tjekkes mail, læses lidt blogs, mens læser fruen 'gamle' ugeblade. På et tidspunkt siger fruen med høj røst: "hvis du alligevel sidder der og sover så gå dog op og læg dig!"
  og så ved jeg at det er tid til en "morfar" på en halv times tid - og det er ikk' så ringe!

  OG jeg kan godt forstå at du glæder dig til at synge sammen med Maria Carmen Koppel! Vi hørte hende i vores lokale kirke for et lille halvt år siden, helt enkelt fantastisk oplevelse!!

  SvarSlet
 5. Tina, bloglæsning er også med på listen her :-)

  Conny, ja når vi bliver pensioneret, så skal vi til at finde nye vaner :-) men eftermiddagsteen tror jeg bliver :-)

  Jette, vi spiser faktisk altid ved 18 tiden, men trods det skal jeg have te ;-) Det er i Jetsmarkhallen.

  Eli, kan du så godt sove om aftenen? For jeg er ilde stedt hvis jeg falder i søvn om dagen ;-)

  Jeg tror den sangoplevelse bliver rigtig god.

  SvarSlet
 6. Tænk at I skal synge med Maria Carmen Koppel, Lene! DEt må være fantastisk
  Jeg bruger også gåture som pause, og ellers avislæsning :-)

  SvarSlet
 7. Hvor bliver det dog spændende at synge med Maria Koppel og et Big Band !
  Mine pauser er nok, hækleri, lige for tiden :-) Og at gå en tur.

  SvarSlet
 8. Jeg gør som du - kaffe eller en tur med hunden - jeg er jo opvokset på landet, hvor der drikkes kaffe med brød mindst tre gange om dagen - jeg prøver dog at undlade brødet til hver kop kaffe :)
  Hvor skal I have koncert?

  SvarSlet
 9. Hvis - jeg 'nøjes' med den halve time har jeg ikke problemer med at sove om natten, men jeg er også oppe lidt i fem, så jeg er klar til at "kaste" mig på cyklen og trille de 5 km på arbejde så jeg kan være klar kl. 6

  SvarSlet
 10. Det var en lidt sjov tankerække, du satte i gang her. Hvis jeg ser bort fra de lønnede timer på jobbet, så er min hverdag faktisk én lang pause, forstået på den måde, at jeg (og manden) er nået til et sted i livet, hvor livet ikke indebærer forpligtelser, der er værd at tale om - vi har rengøringshjælp og ingen hjemmeboende børn...
  Der skal vaskes tøj og laves mad, ja, men bortset fra det, gør vi hvad vi har lyst til når vi har lyst til det, og tænker ikke over begrebet pauser som sådan.

  SvarSlet
 11. Jeg giver migselv en haandfuld smaa pauser hver dag paa jobbet, hvor jeg blogsurfer lidt. Det er en skoen distraktion fra arbejdet og rigtig hyggeligt. Paa hjemmefronten gaar jeg maaske en tur i haven med mit fotografiapparat eller saetter mig med strikketoejet.

  Mht gospelkoret, saa kunne jeg rigtig godt taenke mig at hoere den forestilling I skal optraede til!

  SvarSlet
 12. madame, vi glæder os også meget :-)

  Miri, gåture er også en mental opladning for mig, så hvorfor er det så så svært at tage skoene på og gå ;-)

  HelleK , her skal der brød til ;-) Vi skal synge i Pandrup :-)

  Eli, jeg står op 5.15 så jeg er på arbejde kl. 7, men hvis bare jeg lukker øjnene 10 min. så straffer det mig om aftenen .

  Ellen, og dine ord sætter tanker i gang hos mig, for jeg synes stadig der er forpligtigelser, måske fordi jeg stadig står for madlavning, rengøring, og det administrative ved landbruget.

  Tina, det må være dejligt at kunne tage små pauser i løbet af arbejdsdagen, hvor man kobler fra. Men med dine lange arbejdsdage skal det vist også til. Og så er jeg bare vildt imponeret af dine gåture hver dag til og fra arbejde :-)

  SvarSlet
 13. I de første måneder af min efterlønstid troede jeg, jeg havde ferie.
  Og hvordan er det så nu? Er det én lang pause? Der satte du lige nogle tanker i gang, Lene. :-)
  Det arbejde der hænger sammen med at få hverdagen til at fungere: indkøb, madlavning, tøjvask og rengøring som ikke er lystbetonet, det betragter jeg som arbejde og det samme gælder bestyrelsesarbejde. Og så har jeg ellers mulighed for lange pauser, hvor en ny aktivitet er blevet blogging. Jeg er begyndt at gå til stemmetræning. Det giver glæde og god energi. Fitness træning giver god energi og en rask gå tur her i eftermiddag med ældste. Jamen, frihed er det bedste.
  Maria Carmen Koppel synger fantastisk. Det er spændende for dig at komme til at synge sammen med hende.

  SvarSlet
 14. Betty, stemmetræning lyder spændende. Jeg drømmer om at gå til solosang, egentlig ikke for at komme til at synge solo, men mere for at se, om jeg kan få min sang og min stemme gjort bedre :-)

  SvarSlet