lørdag, januar 10, 2009

STILHED PÅ GÅRDEN

Hvad laver en kartoffelavler egentlig om vinteren?

I hverdagen sorterer han og modsat sidste år har vi mange kartofler i år og som sidste år er de rigtig flotte og velsmagende, så der er bud efter dem, hvilket betyder, at der sorteres hver dag i 8 timer. Det er hårdt, det støver meget, det er at sammenligne med fabriksarbejde at sidde på en stol med armene løftet frem foran sig og konstant bruge sine hænder til at sortere grønne og 2. sortering fra.


Vi har ikke grise nu, så weekenden kan så heldigvis bruges til restituering. Det har sygeplejersken i huset også brug for, men det er faktisk lang tid siden, at vi har haft en dag, hvor vi kan vågne sammen og spise morgenmad sammen, uden at en af os skal arbejde.

Under morgenmaden slår det mig pludselig, at min far altid siger, her er så stille, og han har ret. Vi hører ikke radio, vi taler ikke meget sammen under morgenmaden, sidder i hver sine tanker og kigger ud på fuglene, som visse andre ;-)

Til sidst rejser jeg mig og åbner havedøren for at få lidt fuglekvidder ind, og straks kommer en flok gæs flyvende i V-formation med deres karakteristiske lyd,(ja jeg kan ikke kende forskel på svanernes lyd, som fløj forbi før og så gæssenes lyd, men det kan landmanden)

Nu er landmanden kørt ind til byen, jeg må hellere få lidt vasketøj hængt op, og så vil jeg strikke videre på min fetching. Og desværre kan jeg ikke fotografere, så man kan se de smukke snoninger, jeg må øve mig lidt mere ;-)

7 kommentarer:

  1. om det er svaner eller gæs kan jeg heller ikke høre...men dejlig er lyden :-)
    Ups jeg må vist ned i kælderen og hente mit vasketøj :-)
    God weekend Lene

    SvarSlet
  2. Tak i lige måde Anne :-)

    SvarSlet
  3. Og jeg skal love for at de er smukt sorteret, ikke en eneste mislyd var der i vores kartoffelsæk - og det er meget sjældent at der ikke er spild. Jeg må omkring efter en sæk mere, snarest. Jeg er blevet afhængig :-)

    Og se lige der en fin hånd med varm puls :-)

    SvarSlet
  4. Tak Ella, og du og din familie skal være hjertelig velkommen :-)

    SvarSlet
  5. Det var da et dejligt indlæg. Jeg blev helt rolig og stille glad inden i :-)

    SvarSlet
  6. Så er altså ikke landmandens liv bare natur og frisk luft. Jeg visste det vel. Det der med de stile morgenene kjenner jeg igjen. Her i huset har det også blitt stillere når det bare er oss to. Vi pusler med vårt, og så er det ikke så mye å si. Det er ganske fint, synes jeg. Men radioen har vi ofte på, så blir vi oppdatert på verdens elendighet uten å behøve å løfte en finger, for den er i bruk i annet arbeid.

    Fortsatt god helg.

    SvarSlet
  7. Miri, det er jeg glad for at høre :-)

    Hege, nu er vi i sommerhuset og der kører radioen, det gør den nærmest aldrig derhjemme. Hvorfor kan vi ikke finde en forklaring på :-)

    SvarSlet