torsdag, april 23, 2009

HVERDAGSMORGEN


Først er alt stille, jeg er stået tidligt op, nydelsen ved at gå alene i huset, brygge te, rydde lidt op og så et smut udenfor i den kolde, men klare luft opvejer det tidlige tidspunkt.

Landmanden står op, spiser morgenmad mens morgentv kører.

Så kører den første bil ind på gårdspladsen, den ene medarbejder nyder at få en cigaret og en kop kaffe på trappen, inden arbejdet går i gang.


Den anden medarbejder, vores søn, kommer på slaget 7, her er ikke noget med en stille kop kaffe til at starte dagen på. I dag er han dog sløj, så han bliver sendt ind på sofaen, mens de to andre henter kartofler hjem fra kølehuset.

Jeg går i gang med at ordne bilag, sætter dem i mappe i datoorden og sikrer mig, at alle bilag er der. I morgen skal jeg lave regnskab, i dag har jeg egentlig også fridag, men der er to møder, som jeg gerne skal til.


En lastbil kører ind foran kartoffelhuset, lyden af trucken, som kører frem og tilbage mellem kartoffelhus og lastbil blander sig med de rolige, dybe vejrtrækninger fra sønnen.

Jeg er pludselig tilbage til, da han lå i vuggen, det er snart ved at være 22 år siden. Det bliver spændende at se, hvilken vej han vælger i livet. Handelsvejen er droppet, der er ingen lærepladser i det, han gerne ville, så nu er han en af dem tillige med hans søster, som venter på besked til august om optagelse på et studie.


Fordelen, ved at jeg stadig er på 30 timer trods det nye jobs karakter, er, at jeg stadig har hverdagsfridage. Jeg elsker dem, og da særlig sådan en dejlig forårsmorgen.

9 kommentarer:

  1. Lene, måske har du skrevet det før, ifald har jeg misset et indlæg, men med dit nye job, skal du så ikke have aftenvagter?
    At du skal undervise er da soleklart for mig :-)
    Kan du have en god fridag :-)

    SvarSlet
  2. Anne , jo jeg får 2-3 på en 4 ugers plan mod 5-6 nu, og de ligger så i den weekend jeg skal arbejde.
    Tak og må du få held til at finde en aktivitet, der passer :-)

    SvarSlet
  3. Godt å ha slike litt rolige morgener der en kan kose seg og så i ro få sette igang med litt av det som må gjøres.
    Ønsker deg en fortsatt god dag :)

    SvarSlet
  4. Tak i lige måde Fjordheim, det er nemlig godt at få startet langsomt :-)

    SvarSlet
  5. Det må være skønt sådan at have hverdagsfri.
    Min datter der også snart er 22 har haft nogle år, hvor hun har været ude i det virkelige liv. Nu har hun fundet ud af hvad hun vil og hun starter i skole til august. Jeg er meget lykkelig på hendes vegne. Jeg har altid vidst at det ville tage tid inden hun fandt ud af hvad hun ville, men pyt med det, hun har et langt arbejdsliv foran sig og så er det vigtig at man finder det rette .
    Knus pernille

    SvarSlet
  6. En stille morgen, sysler og tankevandring, ja hverdagene er charmerende, gid mange flere kunne finde glæde ved de små ting i dagligdagen.

    SvarSlet
  7. Der er ikke noget så skønt som at få lov til at vågne langsomt :-) - god bedring med sønnen :)

    SvarSlet
  8. Jeg er af den opfattelse at det nye job er så meget dig og dejlig beskrivelse du kommer med om livet som landmands kone :-)

    SvarSlet
  9. Pernille, det er en tid hvor de svinger meget også humørmæssigt, for det fylder det der hvad skal jeg være?
    Held og lykke med din datter :-)

    Manna, de små glæder giver lys i hverdagen, nogle kan det, andre kan lære det, og jeg er en af dem, som gennem bloggen har fået mere fokus på det :-)

    Margrethe, det er dejligt :-)
    og tak, nu er han kørt hjem, så må vi se hvordan det går i morgen.

    Marianne,tak og ja jeg håber det :-)

    SvarSlet