søndag, april 12, 2009

NATURENS KIRKE

Det der med kirkegang søndag formiddag er jeg slet ikke god til, det er rigtig dejligt, når jeg komme af sted, men det sker bare yderst sjældent. Jeg elsker mine søndag formiddage her hjemme med tid til at læse aviser, tid til rundstykker og te.


I dag pakkede vi tasken med te, æblemost og madpakker og drog ud på opdagelse. Vi har lovet at lave en motorcykeltur heroppe til et motorcykeltræf, og samtidig havde vi set i fredags, at der udover den kendte tur ned gennem Fosdalen, som alle kender og har gået, hvis de har været i nærheden af Slettestrand, også fandtes en længere tur i Fosdal plantage. Vi slog to fluer med et smæk, da turen netop skulle gå gennem Fosdalen.


Den kan varmt anbefales, gode stier, smukke omgivelser og midt derude blandt høje træer, der strakte sig mod himlen, følte jeg mig i kirke. Stilhed, tid til tanker, jeg kunne også have sunget en salme, det gjorde jeg så ikke, i stedet for lod jeg ordene fra avislæsningen forplante sig, fik mine tanker koblet på ord af Anders Lund Madsen, Keld Koplev og Henrik Højlund. Hver med sine tanker om tro og hverdag.


Og her i skoven forenes det fysiske og det åndelige. Her er jeg bare, her går jeg bare, her tænker jeg så godt.

Og så håber jeg, at jeg får taget mig sammen til at komme i kirken en anden dag ;-) Man bliver altid klogere af at lytte til andres fortolkninger.

10 kommentarer:

  1. Jeg ved præcist hvad du mener. Man kan sommetider føle man helt glemmer at tænke og går i et med den natur man er i.Det er for mig den yderste lykkefølelse og man vender tilbage til livet med en masse overskud.

    SvarSlet
  2. Karin, man bliver så lille i den store natur og alligevel er man en del af det hele :-)

    SvarSlet
  3. Det ser dejligt ud, Lene, og det må have været en nydelse at gå der under træerne og tænke.

    SvarSlet
  4. Sifka, det var dejligt, jeg kan godt lide kombinationen af at trave og tænke :-)

    SvarSlet
  5. Der er skønt med en dejlig tur i skoven - dejligt stille og med plads til masser af tanker. God søndag aften.

    SvarSlet
  6. Jeg elsker jo også sådan en skovtur, som du har været på, Lene. Det giver en indre ro :o)

    SvarSlet
  7. Tak i lige måde Anette, og der er netop plads til tankerne derude :-)

    Madame, og den ro er svær at beskrive, men den kommer lige så langsomt snigende :-)

    SvarSlet
  8. Tak for smukke billeder. Jeg faldt pladsk for det første billede - "en skovkatedral" - meget, meget facinerende. Her er roen bare åbenlys ;-)

    SvarSlet
  9. Jeanette, nøjagtig samme tanke havde jeg om det første billede. Mon ikke de store arkitekter har ladet sig inspirere af naturens undere?

    SvarSlet
  10. Det er jeg helt sikker på, Lene, og hvor er vi heldige at få lov til at opleve denne skønhed ;-)

    SvarSlet