søndag, april 05, 2009

PÅ MÅ OG FÅ

I landmandens knallerttid kendte han Hammer bakker som sin egen bukselomme, der blev kørt megen knallertræs rundt på skovstierne.

Nu er knallerten skiftet ud med en motorcykel, og mens vi venter på den nye, kørte vi ind til banegårdskiosken i Aalborg. Den har et kæmpe udvalg af magasiner, både danske og udenlandske. Vi havde fået at vide, at der var beskrevet en testtur med den nye motorcykel i et tysk magasin.


Bagefter kørte vi i Hammer bakker, landmanden trængte til at trave efter 6 dage med sortering og pløjning fra kl. 7 til 23.


Det er vist ingen overdrivelse at sige, at det er nogle år siden, han kørte rundt på knallert, men vi besluttede os for at gå en tur, bare gå og gå, og så fandt vi nok tilbage til bilen på et tidspunkt.


Solene var med os, træerne stod som søjler omkring os, og vi mødte kun et enkelt par, som også var ude at trave.


Hurtigt mistede vi fornemmelsen af hvor vi var, men da vi hele tiden drejede til venstre, måtte vi på et tidspunkt komme på kendt område. Ved en skillevej var vi i tvivl, men valgte igen at gå til venstre og sikke et held, for så dukkede Sulsted kirke op, og så vidste vi, hvor vi var.


Nu hygges der med te, knækbrød med ost og læsning kombineret med fjernsynskiggeri. Og mine forældres ekstra julegave til os et år, et keramikkrus fra Polen, får lov til at rumme teen. Til hverdag gider jeg ikke vaske op i hånden, så det er mit søndagsfrikrus ;-)

8 kommentarer:

  1. Det var dog skøn søndagsafslapningslæsning - tusind tak Lene :D

    SvarSlet
  2. selv tak Sister Bonde :-)

    SvarSlet
  3. Dejlig tur I der har haft, og hvor kan man hurtigt tabe orienteringssansen i en skov, det har jeg gjort mange gange i mine meget unge dage, jeg er vokset op lige ved siden af en skov, og du milde, hvor har jeg da mange gange, ikke anet hvor jeg var, men ligesom ved jer, så løste det sig altid.
    Knus
    VIbeke

    SvarSlet
  4. Vibeke, vi var heller ikke nervøse, turen kunne blot blive længere end planlagt ;-) knus

    SvarSlet
  5. En søndagstur i skoven! Det kan vist ikke blive meget bedre. Jeg holder så meget af at trave i skoven.

    Fortsat en dejlig søndag til dig og dine ;-)

    SvarSlet
  6. Sikke en dejlig tur, du tog os med på, Lene, tak. Har også prøvet den der med ikke lige at vide, hvor jeg er, især da jeg var nvandrer i området hvor jeg bor, tænkte på tidligere i dag, i Bramslev Bakker, at der har jeg dog aldrig gået vild

    SvarSlet
  7. Der er så dejligt i Hammer Bakker- Der slog jeg mine folder som ganske lille og det var præcist i Hammerbakker jeg lovede mig selv 4 år gammel at jeg ALDRIG ville bo i en by når jeg selv kunne bestemme. Jeg er nemlig vokset op i Aalborg- og det har jeg holdt. Jeg har boet på landet i snart 27 år. Jeg lovede det til en ged, der stod indhegnet i en gammel grusgrav langs vejen tæt på Grindsted.

    SvarSlet
  8. Tak Jeanette, det er mange år siden at vi har gået en tur i Hammer Bakker, det skal vi gøre oftere :-)

    Selv tak Gisela, jeg har prøvet som spejderpige at gå udenfor kortet :-) det var ikke så sjovt, men som regel kommer man forbi nogle, der kan hjælpe :-)

    Karin, sikke en dejlig historie, jeg kan lige se dig stå og snakke med geden. Godt du kunne holde dit løfte til dig selv :-)

    SvarSlet