søndag, maj 10, 2009

MILKSHAKE

Ordet bringer mig lige lukt tilbage til barndommens skolefester. Skolefest med nyt tøj, med store forventninger om en aften med dans og succes. Levende orkester, skoleteater, gymnastiksalen omdannet til festlokale, balloner og serpentiner, mødre der passede baren med sodavand og ikke mindst milkshakes med jordbær og banansmag.

Hjemme prøvede min søster og jeg af og til at lave milkshakes med mælk, is, saft og frugter, men selvom vores mor stod ved baren og vidste, hvad der skulle i, så havde de ikke samme smag hjemme som over på skolen.


Ordet bringer mig videre til forfatteren Nevil Shutes forfatterskab. En af hans bøger er blevet filmatiseret, da hed den 5 Sorte Høns, men i vores gamle bogudgave hedder den Arven. Her ender Jean, den unge kvinde, i Australien, og forsøger at få en lille indslumrende by med flest mænd til at blive en aktiv og livlig by, så den kan få unge kvinder til at bosætte sig. Et af hendes initiativer er en milkshakebar, og jeg nød at læse om de forskellige smags varianter, jukeboksen med god musik, de flotte glas og sugerør, som milkshaken blev serveret i.


Sønnen er ikke spor bedre, der er stadig feber, dog ikke så høj og ingen lyst til at spise, for infektionen har også forårsaget en mundbetændelse, så jeg har prøvet med smoothies og let tygbare retter, men indtil nu har han kun levet af saft og lidt yoghurt. I dag lavede jeg en milkshake af mælk, banan og lækker jordbæris fra det lokale mejeri, den let cremede drik blev hældt i et højt glas, og et sugerør blev sat i. Han drak det!

17 kommentarer:

  1. Uhm, Milkshake lyder dejligt :)
    God bedring med sønnen.

    SvarSlet
  2. Den bog/film gjorde også et stort indtryk på mig, og jeg læste flere af samme forfatter, måske man skulle genlæse. Håber på snarlig bedring for sønnen. :)

    SvarSlet
  3. Den lyder dejlig den milkeshake, Hmm jeg kom til at tænke på at jeg fik da aldrig milkshake da jeg var ung, det er nok sprunget min generation over :)
    Jeg må læse den bog på et tidspunkt.
    Knus og god dag

    SvarSlet
  4. Vi havde et sted i København, der hed Mælkepoppen. Der var milkshake og Karolinekøer overalt. Rigtigt tressersmart sted, og drikkene var vidunderlige.

    God søndag og god bedring med sønnen.

    SvarSlet
  5. Tak Pernille, det smager også godt :-)

    Tak Jette, jeg har også fået lyst til at genlæse bøgerne :-)

    Tak Pernille, det er da en fejl :-)

    Tak Sifka, jeg ville have elsket at sidde der på Mælkepoppen :-)

    SvarSlet
  6. Uhm - vi laver tit forskellige drikke herhjemme - smoothies og milkshakes. Det er lækkert og dejligt læskende.
    Det er da en grim omgang med sønnen, god bedring med ham :-)

    SvarSlet
  7. Lækkert, lækkert - jeg får helt lyst til en milkshake :-)- og til at læse bogen igen ;)

    SvarSlet
  8. Har aldrig smagt en milkshake...hvorfor aner jeg ikke :-)
    God bedring til din søn, det er da en værre omgang han har fået sig

    SvarSlet
  9. Tak Helle, jeg tror vi alle har troet det blot var manglende søvn, så nu hvor den unge mand er væltet, så er han virkleig væltet ;-)

    Margrethe, du må lave en milkshake, låne bogen og sætte dig ud i nærheden af alle dyrene og nyde solen, dyrenes lyde, en god bog og lækker drik :-)

    Tak Anne, ja det er en sej omgang, og som ovenfor skrevet så var det som om da først lægen godkendte at han var syg, så gik al gas af ballonen ;-) men han spiser da lidt mere i dag.
    Og milkshake er godt, min i dag manglede dog lidt af det mælkeskum jeg husker fra barndommen ;-)

    SvarSlet
  10. Røgfluks tilbage til min egen skoletid med skolefesterne, hvor disse milkshakes også var et hit. En venindes mor var god til efterligningen. Shutes bog Arvingen har jeg selv, skal vist genlæses. God bedring med sønnen :-D

    SvarSlet
  11. Tak Gisela, så er vi flere, der forbinder dem med skolefester :-) jeg har også fået lyst til at læse Nevil Shute igen :-)

    SvarSlet
  12. Først en rigtig god bedring med sønnen. Jeg har hørt om flere, der fik den der forfærdelig mundbetændelsen. ´

    Dernæst. Nu fik jeg altså lyst til milkshake, men det passer jo også fint til det skønne vejr.

    Ha' en fortsat dejlig dag ;-)

    SvarSlet
  13. Der er ikke noget bedre end når ens mor varter op og tager sig af. Din milkshake er vel sagtens vejen tilbage til de raske :-)

    God søndag!

    SvarSlet
  14. Milkshake er jo godt. Godt at din sønn klarte å få det i seg. Ja du får nok lage noen kaloribober av noen milkshaker å fore han på så blir han nok bedre får vi håpe.
    Har hatt en flott dag i konfirmasjon sammen med mange danske gjester. Veldig koselig.
    Ønsker deg en god kveld :)

    SvarSlet
  15. Tak Jeannette, har du et godt råd, så er jeg modtager :-)

    Fisker,én fik jeg lokket i ham og lidt pasta, og så var der ellers lukket resten af dagen :-)

    Fjordheim, dejligt at I havde en god dag :-)
    Og kalorier må der til, ellers bliver han ikke rask.

    SvarSlet
  16. Jeg tror ogsaa pludselig jeg er lidt syg. ;)

    God bedring til den unge mand.

    SvarSlet
  17. Tina, man kan pludselig få behov få en milkshake ;-)

    SvarSlet