fredag, juli 31, 2009

ALENE HJEMME

Overskrifterne på et blogindlæg er næsten et kapitel for sig, de skal gerne sige noget om indholdet og give folk lyst til at læse videre.

Egentlig kunne det her indlæg også have overskrifterne: Mørkeræd, Teenager igen, Møgvejr.

Det er sjældent, at jeg er alene om aftenen, det er endnu mere sjældent, at jeg skal sove alene, det skulle jeg så i nat!

Når man er mørkeræd og ser og hører farlige ting, så snart mørket falder på, er det ikke sjovt.

Laika og jeg drog op i sommerhuset, da jeg var kommet hjem fra min far. Alt lys i hytten blev tændt, alle persienner mod vejen blev rullet ned, begge døre og alle vinduer blev tjekket, at de var forsvarligt lukket.

En bakke med en skål med chokolade og slik, et glas med æblemost og en sudukobog blev stillet ind på sengen, den bærbare blev startet, og jeg hoppede op i sengen med alt tøj på og et tæppe over mig, ikke noget med at krybe under dynerne.

Laikas kurv kom ind ved siden af sengen, og så blev døren lukket, der brændte stadig lys ved toilettet og udenfor og inde på mit værelse.

Her lå jeg så, spiste, løste suduko og læste blogindlæg, mens midnatten bankede på. Og da trætheden overmandede mig, blev computeren sat ved siden af mig, og jeg faldt i søvn. Midt nat vågnede jeg og krøb under dynen, men ikke noget med at gå ud og få børstet tænder. Det er først sket her til morgen.


Jeg er ynkelig, jeg ved det, men jeg kom igennem natten. Nu er morgenmaden spist herinde i sengen, indlægget skrives i sengen, og udenfor står det ned i stænger. Stakkels motionister, der skal cykle PostDanmark løbet, de professionelle får da penge for at gøre det. Landmanden er nu ved at gøre sig klar på motorcyklen til at følge cyklisterne på dagens tur og jeg håber, vejret er bedre i Århus og omegn.

Tænderne skal vist børstes igen, jeg føler som om et stort sukkerlag stadig sidder på tænderne ;-) og så skal jeg i gang med regnskabet hjemme på gården.

16 kommentarer:

 1. Det er ikke sjovt at være alene, når ens skat "plejer" at være der til at vogte over en. Men godt du klarede det.
  Her skinner solen fra en skyfri, så det er ud og i gang med maleriet - igen.
  God weekend til dig.

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde Sister, og jeg må også i gang, mens landmanden hygger sig, det smager da lidt af Tour de France ;-)

  SvarSlet
 3. Det lyder ubehageligt, at du er så mørkeræd, Lene. Jeg har ikke kendt til det i mit voksne liv, men da jeg var barn, var jeg mørkeræd inden døre, men ikke udendørs. Og hvis jeg var alene hjemme skyndte jeg mig ud og kunne finde på at cykle rundt i timevis.

  SvarSlet
 4. Madame, jeg er heller ikke specielt stolt af stadig at være det ;-) jeg er vildt imponeret af at du turde at være ude :-) men faktisk tør jeg jo godt at gå i mørket ved sygehuset, jeg er dog meget alarmklar :-) hvorimod huset skal fyldes med bøger,fjernsyn eller internet ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg er stadig mørkebange - har altid været, og vil gerne indrømme at jeg stadig er det. Vi har derhjemme måtte sætte nye lamper op, så min evt. natlige tissetur ikke skulle foregå med en lommelygte. Og når vi går i seng, så venter min mand på at jeg er kommet godt i seng, før han slukker lyset i gangen og soveværelset. Sådan er det.... :-)

  Det er rart at man ikke er alene.

  SvarSlet
 6. Lise, nogen gange overvejer jeg om jeg skal sende gemalen på ferie alene for at jeg kunne vænne mig til at sove alene ;-)

  Men jeg er glad for at jeg ikke er den eneste voksne der har det sådan :-)

  SvarSlet
 7. Du klarede det ! Flot.
  Måske flere af disse nætter kan overbevise dig om at du ikke behøver at være bange.
  Knus

  SvarSlet
 8. Miri, ja jeg overvejer at blive i sommerhuset, når vi egentlig flytter hjem blot for at udfordre mig selv :-)

  SvarSlet
 9. Din stakkel, Lene. Men superflot at du stod det igennem. Det kan da godt være, at man skal udfordre sig selv lidt og øve sig.
  Er din mand én af de flotte motorcyklister, vi så køre foran feltet til Post Danmark Rundt?

  SvarSlet
 10. Godt du havde Laika ved din side. Her kalder jeg også Viggo ind, hvis jeg er alene. Det giver lidt ekstra tryghed.

  Ha´ en dejlig dag ;-)

  SvarSlet
 11. Nina, jeg overlevede ;-) nej han kører kun i dag og med motionisterne, men flot det er han :-)

  Tak i lige måde Jeannette Mariae, Laika giver tryghed og det gør mine børn også,selv dengang de var små, jeg fik mod til at passe på dem :-)

  SvarSlet
 12. Det må ikke være rart, at være så mørkeræd. Har du prøvet af få det bearbejdet med terapi eller lignende?
  God dag til dig.

  SvarSlet
 13. Oline, overdrivelse fremmer forståelsen:-) men jeg har det ikke så godt med at være alene på gården eller i sommerhuset om aftenen. Jeg kan dog godt gå en tur af vejen hjemme, når jeg ved at landmanden er hjemme på gården ligesom jeg også kan færdes rundt på gården i mørke, dog med let bankende hjerte. Jeg har en livlig fantasi, det hjælper ikke just på sagen, men jeg tror jeg må udfordre mig selv noget mere :-)

  SvarSlet
 14. Godt gået.
  Håber solen også er nået nordpå.
  Der er smukt omend blæsende vejr.
  Jeg kæmpede mig gennem en vældig fest på Store Torv på vej til lægen. Kasper var grøn af misundelse da vi kom hjem og fortalte om startfesten.
  God fornøjelse med regnskaberne.
  Jeg broderer og blogger i sofaen.

  SvarSlet
 15. Hanne, din aktivitet kan jeg lide :-) nu er det holdt op med at regne, men det blæser en halv pelikan :-)

  SvarSlet
 16. Puha, stakkels dig :-) Godt du overlevede...
  Jeg nyder at være alene hjemme en sjælden gang, også om natten, men ikke 10 vilde heste ville kunne trække mig ud i en skov, når det er mørkt.

  Flotte billeder. Fra Norge, formoder jeg?

  SvarSlet