fredag, februar 26, 2010

OVERLEVELSE

Det er barske vilkår for dyrene i naturen i denne tid. Som før skrevet prøver vi at give de dyr, der kommer på vores jord, lidt bedre muligheder for at overleve.

I dag blev landmanden ringet op af sin nevø, han havde været ude at cykle og havde både på udeturen og hjemadturen set et rådyr ligge  i udkanten af en mark et stykke vej herfra; ved siden af sad et mindre rådyr.

De to mænd kørte hen for at se, hvad der var galt. Det mindre rådyr, som formentlig var et lam fra sidste forår, løb sin vej, da de kom.

IMGP0494

IMGP0496

Moderen, gammelråen, var død, der var ingen skader på dyret, men hun var meget afmagret; hun var formentlig sultet ihjel.

IMGP0501

Efterfølgende kørte landmanden hjem og gik ned for at se, om foderstedet trængte til opfyldning, det gjorde det ikke, og 12 rådyr gik omkring i området.

IMGP0502

Da jeg kom hjem, trængte jeg til en gåtur, så turen gik naturligt ned til skoven, og her så jeg 10 rådyr, ingen flygtede, de kiggede op, nogle gik lidt længere væk.

IMGP0505

Vi går ikke længere end til foderstedet mellem den lille sø og skoven. Dyrene skal have lov til at have skoven og de andre områder i fred.

Alle billeder er taget af landmanden med mit lille kamera.

15 kommentarer:

 1. Åhh jeg håber lammet er blevet gammelt nok til at klare sig uden sin mor. Det har været en hård vinter at være dyr i, hvor er jeg glad for at læse at I gør det så godt for de dyr der kommer på jeres jord. Det er så dejlgit at se billederne af dyrene så tæt på.

  SvarSlet
 2. Inge, landmanden siger, at lammet sagtens kan klare sig, så det er godt :-)

  SvarSlet
 3. Ja det er tøft for dyrene når det blir mye snø. Så flott at dere passer på å fore noen.
  I dag tidlig såg jeg en elg utfor huset der jeg jobber. Den hadde nok sovet der i natt og nå tok den frokosten, spiste kvister av trærne der. Såg en annen elg på vei hjem fra nattevakta. Den gikk i skråningen ved veien og spiste.
  Det er flotte dyr. Skikkelig staselige.
  I morgen skal vi være med på innvielse av et nybygd fjøs. Det skal romme nærmere 200 storfe. Melkekyr og ungfe. Det blir spennende. Ha ei riktig god helg :)

  SvarSlet
 4. Åh det er jo helt Bambi om igen.... Vi har fodret fugle til den helt store guldmedalje denne vinter - jeg har allerede hørt fuglekvidder, så jeg er sikker på foråret er på vej.

  SvarSlet
 5. Åh hvor godt at lammet nok skal klare sig - flotte billeder!!!!

  SvarSlet
 6. Vi har også mange dyr her på marken bagved. Jo tættere vi kommer på foråret, desto tættere kommer de på beboelsen.
  Godt at lammet er stort nok til at klare sig! Ja, det er barske forhold for dyrene. Håber snart at foråret kommer!

  SvarSlet
 7. Ja selvom vi tobenede også sukker efter forår, har vinteren ikke just tæret på vores sul.
  Her i parcelland går de fede solsorte og min tykke hund rundt side om side og guffer det brød der er raslet udenfor foderbrættet;))
  Stor respekt for jeres vildtpleje, Det er det samspil med og den omsorg for naturen der kendetegner rigtige landmænd.

  SvarSlet
 8. Det er godt at tænke på, at I pusler om dyrene i jeres nærhed. Vi må nøjes med de små mejser m. fl. som besøger vores have.
  (Og så er der lige naboens kat, som elsker at kigge indenfor, men den har ikke været her længe, for sne er ikke noget for dens sarte poter..)

  SvarSlet
 9. Det har været en lang og hård vinter !

  SvarSlet
 10. Hvor er det dog dejligt, at I fodrer rådyrene, Lene! Mon ikke rålammet var gammelt nok til selv at finde føden - vores rålam fra sidste vinter går tit rundt alene uden moderen. Men det har været en lang og barsk vinter for dyrene. Især solsortene virker desperate.
  Rigtig god weekend!

  SvarSlet
 11. Astrid, tænk at du har elge gående udenfor dit vindue, det må være fantastisk. Ha en god weekend :-)

  Pollyanna,her hjælper jægeren dyrene :-)Og det tør lystigt derude, skønt :-)

  Fru koch, det var også første spørgsmål her :-)Og jeg giver rosen videre til gemalen :-)

  Megan,vi trænger alle til forårets komme :-)

  Hanne, og må jeg tilføje til sidste sætning, at det også gælder rigtige jægere, landmanden er jo begge dele :-)

  Eva, jeg tror at fugefrøproducenter har haft kronede dage denne vinter :-)

  Miri, det har det så sandelig, vi er heldige at vi har tag over hovedet og mad i huset :-)

  Tak i lige måde Madame, lammet kan sagtens klare sig, det har blot fulgtes med gammelråen. Det bliver godt for dyr og mennesker at få foråret på banen :-)

  SvarSlet
 12. Skønne billeder - og fortælling om den barske natur :)

  SvarSlet
 13. Ja, det er hårdt for dyrene, når det er sådan et vejr. Vel også derfor dem i Dyrehaven får ekstra foder til overlevelse, som jeg så på min tur derud fornyeligt. Dejligt at vide, at det overlevende lam, kan klare sig.

  SvarSlet
 14. Deborah, det er godt at læse, at der tænkes på dyrene.

  SvarSlet