lørdag, oktober 16, 2010

AFTENHIMLEN OG ÅBNINGSTIDER

Dengang jeg var barn ;-) holdt alle butikker lukket om søndagen, og lørdag blev der lukket kl. 12. Det samme gjorde sig gældende i juledagene mellem jul og nytår.

Sidste lørdag kom vi vældigt til at diskutere lukketider. Et af synspunkterne var, at det da ikke kunne passe, at folk ikke kunne få handlet ind i hverdagen, så butiksfolk kunne få lov til at holde fri det meste af weekenden. Alting skulle gå så stærkt, man skulle være på hele tiden, man skulle kunne handle ind hele tiden. Det var bedre, at vi blev tvunget til at gå ned i tempo.

Samme diskussion har vi også haft på afdelingen. En af mine kolleger har arbejdet i New Zealand, hvor butikker havde åben 24 timer i døgnet. Hun handlede ind på vej hjem fra aftenvagter, det var dejligt nemt, så skulle hun ikke tænke på det næste dag.

aftenhimlen i mosen

Som sygehusansat arbejder vi jo på alle tider af døgnet og på alle dage, men mine vagter er enten ren dag, aften eller nat. En butiksansat kan godt have vagter fra 10 –1 8, her er der ikke megen dag eller aften tilbage.

Jeg tror ikke, vi kan skrue tiden tilbage til dengang, jeg var barn, og i dag nød jeg, at supermarkederne i sommerlandet holder længe åbent hver dag.

aftenhimlen Hune

Og himlen, da jeg kørte vest på, kan jeg ikke klage over :-)

8 kommentarer:

 1. Jeg besøgte en lille garnforretning i mit lokale storcenter forleden, og hun har ophørsudalg. Lidt bitter var hun også. "Det er kundernes egen skyld",- sagde hun." De køber jo deres garn i Netto, og er utilfredse med, at jeg så ikke kan supplere, når de står og mangler et enkelt nøgle". Hun havde ikke kunnet finde nogen, der villle sælge stof og garn, så nu skulle der være mobiltelefonbutik:(
  Den slag butikker går lukketiderne ud over. Jeg har ikke lyst til at skrue tiden tilbage alligevel, for jeg nyder de lange åbningstider. Men jeg vil huske på at handle der, hvor jeg holder af, at der er en butik.
  God søndag.

  SvarSlet
 2. Hvor er din aftenhimmel smuk. Mange af os har efterhånden flydende og skiftende arbejdstider. Jeg nyder ind i mellem at kunne handle på en lang lørdag eller en søndag. Som Eva så rigtigt skriver, så skal vi huske at handle der hvor vi ønsker at have en butik.. :-)
  Rigtig god søndag til dig, her på Sjælland ser den lovende og smuk ud. :-)

  SvarSlet
 3. Jeg stoppede min optikerkarriere på grund af butikstiderne. At være gift med en der også arbejder i butik og samtidig havde små børn..det hang ikke sammen i min/vores verden..vi ville ikke have fremmede/unge piger til at hente vores børn og passe dem til klokken 18.30...så kunne vi komme hjem og lægge dem i seng. I dag, hvor børnene er voksne, tager jeg de sene vagter på biblo uden problemer...

  Men butikstider og småbørnsfamilier det er en svær kombination...tænker jeg :-)
  God søndag Lene :-)

  Desværre tror jeg det løb med at handle hos de små specialbutikker ... det er kørt... vi handler der hvor det er billigst og det som passer vores pengepung...og det er ofte på nettet (og jeg holder mig jo ikke selv tilbage )

  SvarSlet
 4. Skønne billeder!!! :-D

  SvarSlet
 5. Tak Eva, ja hvis vi ikke handler der hvor vi ønsker en butik, så skal vi ikke blive forundret over at den lukker. Men som Anne siger, netbaseret handel stiger mere og mere, så den lille specialbutik skal godt nok være oppe på tæerne.

  Tak Inge, jeg nyder også at handle på skæve tider, min mor holdt stædigt fast i aldrig at handle om søndagen :-) så da hun døde og min far pludselig oplevede at deres børn tog ham med i brugsen på en søndag, protesterede han i begyndelsen. Nu tror jeg ikke han reflekterer over det mere.

  Tak Anne, du har ret, jeg tænkte i begyndelse af disse diskussioner, at vi(sygehuspersonale) arbejder da også på skæve tider,men jeg har dog en formiddag først.
  Og nethandlen fordrer meget af de almindelige butikker. Ha en god dag :-)

  Tak frk.bibo :-)

  SvarSlet
 6. Da jeg var butiks bestyrer i en vin og tobak ( 1993-1999 ) hed min arbejdstid ...

  Mandag & tirsdag 06:00-1800, onsdag og torsdag 06:00-18:30 ( jeg have fri hver torsdag, hvis der ikke lige var en, som havde fri, ferie, var syg, havde barn syg og så videre - så i praktisk var det kun hver anden eller tredje trosdag jeg havde fri ), fredag 06:00-19:30, lørdag 06:00-14:30, der blev ændret til 15:30, der blev ændret til 16:30 og der blev ændret til 17:30 samt søndag 06:00-12:30 ( ja, sådant var mine timer, for jeg var ikke timeansat med på månedsløn ) og pudsigt nok kunne jeg godt finde ud af at handle ind inden for de andres butikkers normale åbningstider ... så hvorfor kan andre så ikke finde ud af det ?

  Det bliver dejligt, når lukkeloven ophører, for så kan man komme til sin egen læge døgnet rundt, gå i banken døgnet rundt, gå på biblioteket døgnet rundt, besøge alle landet museer med mere døgnet rundt, får passet sine børn i diverse daginstitutioner døgnet rundt og så videre ... nå ikke, fortæl mig så venligst hvorfor når alt andet skal have kortere og kortere åbningstider, hvor butikene så skal være åbne i døgndrift ?

  En, der aldrig selv har behov for at slå tiden ihjel ved at ose rundt i butikkerne som aften eller i weekenderne.

  SvarSlet
 7. DEJLIG aften himmel! Der er noget særligt over en efterårs-klar aften himmel.

  SvarSlet
 8. Uf Tine, det var nogle frygtelige arbejdstider, kan godt forstå,at du stoppede.
  Ha en god søndag aften :-)

  Tak Anne, det er der nemlig :-)

  SvarSlet