tirsdag, november 16, 2010

VASKE KØD

gør jeg ikke, heller ikke dengang Anne Larsen havde sin velmagtsdage som slankeguru. Jeg syntes, det var en afskyelig tanke :-)

Men når noget synes arbejdsbesparende og nemt, så er jeg lydhør.

Derfor steger jeg aldrig frikadeller på pande mere, efter at selv samme kvinde fastslog, at det kunne man lige så nemt gøre i en ovn.

Så frikadellerne ryger på bagepapir, ind i ovnen 10 minutter på den ene side og 10 minutter på den anden side. Jeg sparer en pandevask og kan lave noget andet, mens frikadellerne passer sig selv i ovnen.

Om lidt er aftensmaden klar.

IMGP2019

18 kommentarer:

  1. Det er nemlig SÅ smart :)

    SvarSlet
  2. Det lyder godt nok smart.. vi får næsten aldrig frikadeller her i huset, fordi ingen af os gider stå og stege dem.. :-)

    SvarSlet
  3. Gitte, det kan vi ikke blive uenige om :-)

    Inge, kast I jer bare ud i frikadellerne :-)

    SvarSlet
  4. Frikadeller? Er det det same som kjøttkaker mon tru?
    Smart måte å steike på :)

    SvarSlet
  5. Marie, jeg måtte lige google kjøttkaker :-) men det er vist det samme, den opskrift, jeg fandt, brugte andre krydderier end jeg gør :-)

    SvarSlet
  6. Det gør jeg også, det er nemlig super nemt :-)

    Vaske kød? Bvadr! Anne Larsens mening om at 10+ ost var ligeså lækkert som 45 +, var jeg heller ikke helt enig i.

    SvarSlet
  7. Jeg synes ikke de bliver så sprøde som på en pande. Til gengæld laver jeg alt muligt i mikroovnen.

    SvarSlet
  8. Therese, vi holder os til 30+, 10+ er aldrig slået igennem her :-)

    Charlotte, jeg synes faktisk at de får en skorpe, men måske ikke den som på pande, jeg savner den ikke ;-)
    mikroovn er jeg ikke så god til :-)

    SvarSlet
  9. Jeg ELSKER frikadeller, men har aldrig prøvet at lave dem i ovnen.

    Med hensyn til sprødhed, mon ikke det er et spørgsmål om grader?? Hvad grader steger i dem ved i ovnen??

    SvarSlet
  10. Jeg gør det nogle gange og jeg smører bagepapiret med olie - så synes jeg, at de bliver sprøde ;)

    SvarSlet
  11. Ja, hvor mange grader - og olie på bagepapiret. Jeg prøver gerne igen. Alt, der kan gøre arbejdsgange lettere uden at ødelægge kvaliteten, det er jeg med på.

    SvarSlet
  12. Det er da ide der lige passer mig.
    Laver næsten aldrig deller, Jeg har prøvet med fiske frikadeller og det var godt..
    Og med lidt bagepulver bliver de ikke flade..

    SvarSlet
  13. Det lyder som en rigtig god ide, men jeg spørger også - hvor mange grader?
    Rigtig god onsdag til dig, Lene.

    SvarSlet
  14. Gør jeg også, hader stegeos i kækkenet og i mit hår:-) og så er der lige den med tiden.
    God dag, Kram.

    SvarSlet
  15. Der må flere kommentarer til denne gang ☺.
    Tænk, at være indlagt og blive passet af en sygeplejerske, der synger for en. Jeg har bestemt kun gode erfaringer og rosende ord til overs for Aalborg sygehus efter en del "besøg", men det er aldrig overgået mig, at sygeplejersken sang for mig ☺. Men heldigvis har jeg heller ikke haft så meget brug for det, som dine patienter har.

    Istvan, hvor er det sødt. Det tror jeg aldrig selv jeg ville have tænkt på. Hvor bliver det spændende. Mon ikke Laika smelter øjeblikkelig ved at få sådan en ny lille blød tingest i huset, som hun skal til at lære op.

    Sidst, men så absolut ikke mindst, frikadellerne! Bare 2 x 10 min. ved 200? Jamen, hvor let kan det blive. Det skal i hvert fald prøves næste gang.
    En rigtig god onsdag til dig deroppe i mosen.

    SvarSlet
  16. Kostplanen.dk har denne opskrift på frikadeller stegt i ovn:

    http://kostplanen.dk/visopskrift.php?opskrift=248

    Hvis linket ikke går igennem går det ud på, at frikadellerne steges i ovn ved 220 grader i 25 minutter på bagepapir der er lagt i en bradepande. For at få større sprødhed kan frikadellerne vendes en par gange.

    Farsen til frikadellerne er nok forskellig fra husholdning til husholdning. Jeg bruger 500 g hakket kalv og flæsk, 125 g hvedemel, 1 æg, 1 revet løg, 1 knivspids peber, 1 strøget teskefuld salt. Som væde bruger jeg appolinaris/koldt vand fra hanen og rører farsen til passende konsistens i en magretheskål. Frikadellerne formes med en spiseske. Når jeg laver almindelig størrelse frikadeller bliver der 16frikaddeller ud af denne opskrift.

    Jeg har heller ikke prøvet at lave dem i ovnen før, men glæder mig til at prøve næste gang.

    Tillyke med Istvan Lene :-)

    SvarSlet
  17. Det har jeg aldrig prøvet - tak for en rigtig god idé, Lene :-)

    SvarSlet
  18. Deborah, jeg har varmluftovn, bruger 175 grader :-)

    Helle, det må jeg prøve, om det gør en forskel :-)

    Charlotte, 175 grader med varmluft, se Sørens kommentar, held og lykke med projektet :-)

    Tak for tippet, Mette, jeg har ikke prøvet med fiskefrikadeller :-)

    Tak i lige måde Ravheks, 175 grader med varmluft og tjek Sørens kommentar :-)

    Tak i lige måde Betina :-)

    Tak Anette, jeg bruger 175 grader med varmluft, det svarer vist til 200 grader, men tjek Sørens link :-)

    Tak Søren og tak for link og vejledning, det er dejligt nemt :-)

    Selv tak Madame, jeg nyder at det er så nemt :-)

    SvarSlet