torsdag, december 02, 2010

GÅ – TRAVE - VANDRE

I dag har jeg gået rundt i Aalborg by, jeg skulle have dit og dat, og der hørte beslutninger med til alle indkøbene.

Så tog jeg en times forberedelser på arbejde, så jeg kan arbejde hjemmefra et par timer og dermed gå lidt før en dag, hvor jeg har brug for det.

Fødderne og hovedet synes ikke om alt det gåen.

Herhjemme bryggede jeg en kop te, spiste en klejne og tog Laika med ud på en lille travetur. Når jeg traver, sættes det ene ben foran det andet, gode lange skridt, ingen poser, der hænger på armene, ingen beslutninger der skal tages, jeg tømmer hjernen, fylder den på ny, sætter tingene sammen, måske på en anden måde end tidligere.

Vandreture er vel egentlig traveture, blot i længere format. På vandreture får kroppen og sjælen lov til at falde til ro. Den ene dag, vi vandrede i Norge sidste sommer, gav lyst til mere. Jeg elsker at vandre, og mon ikke jeg kan få lagt en vandretur ind, når sommerens motorcykelferie skal planlægges, det håber jeg.

Honfleur

7 kommentarer:

 1. Det er dejligt at gå, når det eneste formål er at sætte det ene ben foran det andet.. Mon ikke du får dit ønske opfyldt også næste ferie.. :-)

  SvarSlet
 2. Det var helt rart med et ikke-snebillede :-)
  (Næsten-ordet, jeg skal skrive herunder, er denne gang 'shnest' - der skal åbenbart bare være sne alle vegne) ;-)

  SvarSlet
 3. Inge, det tror jeg :-)

  Ellen, tak for grinet, schnest må være sne i julefrokostudgaven ;-)
  Jeg elsker sne, men ikke helt frem til marts, det er alt for besværligt.

  SvarSlet
 4. Det er sjovt at filosofere lidt over forskellen på at gå.

  Den der gåtur i Honfleur ser dejlig ud. Skønt at tænke på, at der jo også kommer en tid uden sne.

  SvarSlet
 5. Jeg kan se, at du også har holdt fast i tankerne om en vandretur:)
  Vi har nu besluttet, at vi vil vandre på Caminoen i maj/juni 2011. Jeg bobler indeni og glæder mig helt utroligt meget...

  SvarSlet
 6. Jeg holder også meget af at vandre, Lene - tror også, det er godt for sjælen og for sjæleroen.
  Ha' en dejlig fredag!

  SvarSlet
 7. Der er sagt mange kloge og gode ting om det at vandre. Bertelsen citerer Kierkegaard bla. Og jeg har erfaret, at man virkelig kan vandre, så alle ting får deres rette plads. På de lange vandringer har folk ofte forkromede planer om, hvad de skal "have ud af det". I virkeligheden handler det om at komme ned i det basale liv. Den moderne pilgrimsbevægelse har udviklet eller afklaret 7 nøglebegreber: Langsomhed, frihed, enkelhed, sorgløshed/bekymringsløshed, stilhed, fællesskab, spiritualitet. - Og alle vandringer begynder med at man sætte den ene fod foran den anden! God tur.

  SvarSlet