mandag, januar 24, 2011

FLERE AF DEN SLAGS, TAK

Inden weekenden blev jeg færdig med en letlæst og spændende bog; Den glemte Have af Kate Morton.

Bogen følger 3 kvinder, historierne fletter sig ind mellem hinanden på en god måde.

Hvorfor står en lille pige alene ved kajen i Australien i begyndelsen af 1900tallet?  Ingen savner pigen.

Vi følger den lille pige som ældre, da hun søger efter en forklaring. Vi følger hendes barnebarn, der overtager mysteriet.

Gid jeg havde flere bøger af samme slags, som var ulæste. Jeg kunne godt bruge en god bog lige nu.

Hvad læser du lige nu?

15 kommentarer:

 1. Lige nu er der Harry Potter og Dødsregalierne (igen), på engelsk da den danske oversættelse desværre for mange steder bærer præg af hastværk

  SvarSlet
 2. Jeg lurede straks på din anbefaling den anden dag og jeg tror helt klart Den glemte have er en bog jeg må have fat i. Jeg har tilmeldt mig en bogudfordring, det hygger jeg mig lidt med midt i arbejdstravlhed og håber jeg kan blive inspireret til lidt nyt også.

  Jeg læste for et halvt års tid siden Silhuet af en synder som jeg syntes var ret god med en slags Pandoras æske struktur.. Ellers har jeg også for nyligt læst The Help/Niceville som trods alt var ok underholdning.

  SvarSlet
 3. Jeg er netop blevet færdig med Mankells Den orolige Mann, og skal i gang med Sara Blædels sidte nye bog.. Men jeg har en stor bunke helt ulæste bøger liggende, gaver fra jul og fødseldag.. det er så skønt at vide og tænke på :-)

  SvarSlet
 4. Har du læst de islandske Karitas-bøger?http://www.saxo.com/dk/item/kristin-marja-baldursdottir-karitas-uden-titel-indbundet.aspx
  Jeg slugte den første og har toeren liggende klar, er lige nu i gang med Helleberg Engelshjerte.
  God aften herfra

  SvarSlet
 5. Jeg har lige læst Karitas uden titel. Fantastisk bog. Og så er jeg lige gået i gang med den første Harry Hole-bog, en som Ellen anbefalede. Jeg er ikke kommet så langt endnu. Måske skal jeg kigge på Morton bagefter :-)

  SvarSlet
 6. Eli, jeg overvejer at læse alle Harry Potter bøgerne, har kun set filmen, men på engelsk kan jeg nok ikke klare dem :-)

  Pollyanna, jeg kunne også klare en krimi lige nu :-) Silhuet af en synder lyder spændende,men jeg kan mærke en vis modstand fra mit indre, når jeg læser anmeldelser, måske skulle jeg bare springe ud i det :-)

  Inge, jeg ønsker mig aldrig bøger, vil helst låne dem på biblioteket :-) Det ærgrer jeg mig over i aften :-)
  Mankell skal jeg vist have fat i igen.Jeg tror ikke jeg har læst mere end de første.

  Tak i lige måde Hanne, første bog er reserveret nu :-)

  Åh Marianne, jeg gad godt have Harry Hole bøgerne som ulæste, men de er slugt :-) Glæd dig, de bliver bedre og bedre, men læs dem i rækkefølge.

  SvarSlet
 7. Jeg læser "Når dagene strenges" af Hanne Reintoft. En historisk roman, der følger en stor familie efter 1. verdenskrig.

  Dinosaurens fjer kan anbefales.

  Karitas-bøgerne (som Hanne også anbefalede) er et must.

  Berlinerpoplerne har du vel læst?

  Og Jussi Adler-Olsens krimier?

  SvarSlet
 8. Eva, tak for dine bogemner. Den første kender jeg ikke, de andre er læst :-) eller er reserveret på biblioteket (Karitas og den sidste af Jussi Adler-Olsen)
  Det er herligt med bloganvisninger på bogemner :-)

  SvarSlet
 9. Jeg fik en Lisa Marklund krimi med et dansk dameblad, som er paa nippet til at faa mig til at glemme at staa af toget ved den rette station. :)

  SvarSlet
 10. Så har jeg bestilt bogen hjem, den skal jeg da helt sikkert læse.
  Det lyder som en superspændende historie. Tak for tippet.

  I øjeblikket læser den første bog i serien om Carl Hamilton af Jan Guillou. Jeg har aldrig fået læst denne serie, og så passer det ind med en bogudfordring som jeg deltager i - sikkert sammen med Pollyanna.

  SvarSlet
 11. "Freuchen, Den store Peter" af Kurt L. Frederiksen.

  Før det "Tre år på Grønlands Østkyst" af Ejnar Mikkelsen. Om eftersøgningen af de 2 af de 3 omkomne, og deres optegnelser, fra Danmarksekspeditionen. Stærkt anbefalelsesværdig, en barsk beretning om mod og udholdenhed under barske forhold, og så er EM samtidig en fantastisk fortæller.

  http://www.gyldendal.dk/boeger-til-voksne/biografier-erindringer/rejseerindringer/9788702088854/tre-aar-paa-groenlands-oestkyst

  SvarSlet
 12. Tina, det er jeg hvad jeg forbinder med metroen i Paris. Folk der læser og alligevel står af det rigtige sted :-)
  Og en krimi med Marklund kunne godt bruges.

  Selv tak Helle, og Guillou har jeg aldrig læst noget af.

  Tak for tippet, anonym :-)

  SvarSlet
 13. Uha, jeg er så pokkers ide forladt hvad bøger angår....klamrer mig til hvad andre foreslår...Så altså lige nu, efter at have ventet flere måneder på bogen fra biblioteket læser jeg på din anbefaling: Stadig Alice...den er rigtig god...derefter skal jeg igang med :Kvinder i krig a´ Anne-cathrine Riebnitzsky ...handler om en dansk soldats møde med Afghanske kvinder. Og idag har jeg så bestilt den bog du anbefalede..Den glemte have..er kun nr. 4 i køen...
  Jeg har mange bøger på hylden, har købt rigtig mange på bibloiotekets bog udsalg, så det er bare med at komme igang...Mange hilsner fra Joan M.

  SvarSlet
 14. Kan se at de nordiske forfattere er godt med her i blogland!

  Ja, jeg har også været omkring Karitas, og Kerstin Fossum, Berlinerpoplerne o.m.a. Nu er jeg faldet over Ketil Bjørnstad og er ganske godt tilfreds med at vide at Biblioteket har en hel hylde med store, murstens agtige romaner af netop ham!
  Som jeg stadig har til gode :-)

  SvarSlet
 15. Joan, tak for dit bidrag, Kvinder i Krig har jeg også læst, det var godt at se krigen fra en kvindes perspektiv.

  Elin, jeg må da fluks se om den forfatter er noget for mig, tænk at vide, at der står en hylde bøger til læsning :-)

  SvarSlet