torsdag, juni 23, 2011

FÅ SÅ FART PÅ

Vi har problemer med hastigheden på nettet. Vi kan ikke downloade vigtige opdateringer til forskellige produkter, eller hvis jeg nu skal skrive det på dansk, vi kan ikke hente opdateringer fra nettet til computeren, nå det er faktisk hurtigere at skrive downloade ;-)

ITmanden blev kontaktet, ring til TDC, det var nemmere sagt end gjort, først skulle jeg klikke lidt rundt på deres hjemmeside for at finde nummeret, og så skulle jeg sidde i venteposition i laaaaaang tid. Nu kom jeg igennem blot for at få at vide, at umiddelbart er hastigheden som den skal være, men der er nu oprettet en sag og en monitorering (på godt gammeldags dansk er det vel en overvågning), og jeg hører nærmere i morgen. Mon overvågningen betyder, at de læser hvad jeg skriver her ;-)

Båltalen i forgårs blev holdt af en mand lige gammel med min far (80år) , han var aktiv i ældresagen og kendte min far, fra dengang min far var formand for ældresagen. Den gamle mand opfordrede os til at tale dansk i stedet for at fordanske udenlandske ord, bagefter blev en anden af min fars gamle arbejdskolleger (vel midt i 70erne) og jeg enige om, at det var vældig godt, men vi kunne ikke finde et ord for det at google noget. Og hold da op som jeg googler hver dag, alt mellem himmel og jord, selv i arbejdsmæssig henseende. For selv om vi lærer at være kritiske og  godt ved, at ikke alt på nettet er af videnskabelig kvalitet, så kan det nogen gange være nemmere at google navnet på en artikel, et emne eller en forsker og derefter fortsætte i de videnskabelige søgemaskiner.

Min fart skal vist også speedes op eller øges, hvis jeg vil nå noget i dag udover at sidde ved computeren og telefonen.

P1010312

6 kommentarer:

 1. Hehe.. ja der findes ord, som ikke der ikke kan oversættes.. Har du prøvet at google ordet.. :-)
  Hvor er det en smuk skål, den ville helt sikkert glæde bord og mig, hvis jeg havde den stående.. :-)

  SvarSlet
 2. Inge, på sproget.dk er ordet at google optaget i det danske sprog :-)

  SvarSlet
 3. Inge - jeg er også glad for min lille skål :-)

  SvarSlet
 4. Det har jeg jo skrevet lidt om et par gange :-)
  Det er ikke i orden at skrive SALE, når der er udsalg, men jeg synes, det er helt i orden at optage nye ord fra både engelsk og alle mulige andre sprog, som f.eks. netop at google.
  Ellers havde vi jo stadig kun det olddanske tilbage, og vores sprog ville være 90% fattigere ;-)

  SvarSlet
 5. For en nydelig skål, Lene.

  Likner litt på mine morgenkaffekopper fra Ittala. Med striper. De gjør meg også glad.

  Ha en god helg!

  SvarSlet
 6. Ellen, det har du jo, og vi skal selvfølgelig udvikle vores sprog, men hold op hvor har vi fordansket mange engelske ord uden at tænke over det :-)

  Tak i lige måde Elisabeth, jeg gad godt kopper fra ittala, det gider min mand bare ikke ;-) måske skulle jeg bare købe en til mig selv!

  SvarSlet