torsdag, juni 16, 2011

JEG GJORDE DET

Kunne jeg finde ud af at få billeder fra min mobil til computer, kunne du måske have set mig med snor i næsen. Jeg gjorde det, og repræsentanten for lukkeanordningen synes, jeg var så sej. Hun havde faktisk aldrig prøvet at anlægge snoren på et menneske, men prøvet på en demonstrationsdukke, så hun var himmelhenrykt for chancen. Mine kolleger gyste og tog billeder med mobil og jeg? Jeg syntes, det var ubehageligt, det kildrede og gav en underlig fornemmelse bag næsen, men ondt gjorde det ikke, og jeg tror, at en konfus patient, som prøver at trække i snoren, hurtigt vil opgive, fordi det føles ubehageligt, når snoren går mod næsevæggen bagtil, det syntes jeg i hvert fald. Tårerne løb konstant pga irritation af tårekanalen i næsevæggen, og den bedøvende gel, som var på snoren, løb ud af næsen, så man kan vel sige, at jeg græd snot ;-)

Betina spurgte om links, her er et med selve studiet og nedenfor er en instruktionvideo. Hvis du ser den første bid, vil du se det, jeg udsatte mig for i går, jeg havde dog ikke fået sonden (den gule slange) lagt ned. Det har jeg prøvet, da jeg underviste assistenterne i at anlægge ernæringssonde.

Der står frisør på programmet i dag, og senere skal haven have en omgang, inden regnen kommer. Jeg har et luksusproblem, jeg har fri i 5 dage og synes, jeg har så meget, der skal nås på arbejde inden ferien, men jeg har lovet mig selv at holde fri fra sygeplejejobbet.

10 kommentarer:

 1. Godt gået at du lagde næse/krop til..og husk at slappe lidt af selvom du har meget ørene..;-D

  SvarSlet
 2. Du er da sej.
  Det kildrer i min næse bare at læse din beskrivelse;)
  Fridage kan være en stressfaktor, men det glemmer du alt om når du fortaber dig i havearbejdet ik´:)))
  Rigtig god torsdag herfra

  SvarSlet
 3. Annemarie, tak og jeg er så god til at slappe af, at det også er et problem ;-)

  Tak Hanne, jeg øver mig i at se på havearbejde som afstressende, motion og livgivende, men jeg ville hellere læse en bog ;-)

  SvarSlet
 4. Du er sgu sej...
  I gamle dage lagde jeg sommetider arm til, når nye laborantelever skulle lære at tage blodprøver, og det tror jeg stadig hellere, at jeg ville fremfor at lægge næse til dette :-)
  Nu vil jeg fistre videre i programmet (jeg har altid kun brugt det om at løbe hurtigt... når nu du spørger :-)

  SvarSlet
 5. Tak i lige måde Ellen :-) fistr du bare videre, og blodprøver var jeg før hen ikke særlig glad for, men jeg er vist blevet mere hårdhudet :-)

  SvarSlet
 6. UUUUFFF min næse kilder også..sejt Lene :)

  (og så lige til noget andet :)....Nåååå det er den Keld du/I kender i Sorø ...tak for din hilsen, den blev overbragt i går )

  SvarSlet
 7. Du er sørme sej.. Jeg er ikke helt sikker på jeg havde meldt mig frivilligt, men hvis man selv skal lægge snoren senere er det nok en god ide at vide lidt om det selv, det er nemmere at guide andre til en god oplevelse

  SvarSlet
 8. Tak Anne, og tak for din sms, jeg så den i går aftes efter vagten, men var for træt til at svare :-)

  Inge, hellere en snor i næsen end at få øjenbryn plukket :-)det sidste lagde jeg frivilligt krop til i dag.

  SvarSlet
 9. Wauh Lene - det er godt gået at lægge næse til sådan noget:o)
  Tusind tak for dine link, har ikke fået læst hele studiet endnu - men kan være det kommer hvis der regner.
  Filmen har jeg lige set, og det ser da super enkelt ud - og hvis det virker, så er det jo endnu bedre. Syntes ofte det er stort problem med nasal sonder, når borgeren selv seponerer dem igen..!

  Håber du får nogle gode fridag. Jeg går også 3 i møde, og har som dig 1000 ting der skal laves og en masse arrangementer med med familien.
  God weekend, og god regnvejrsaften - mon ikke der bliver plads til en god bog og en kop te :o)
  Kh Betina.

  SvarSlet
 10. Tak Betina, jeg har nydt både te og et godt blad i aften :-) God fridage til dig også.
  Nasalsonder kan være et stort problem, men studier viser at vi skal vente med PEG sonder til 2-3 uger efter apopleksidebut, så vi skal jo finde en løsning på ernæringsproblematikekn.

  SvarSlet