fredag, juli 01, 2011

DENNE DAG

I dag kunne min mor være blevet 77 år. I dag kunne mine forældre have fejret 56 års bryllupsdag. Sådan blev det ikke, min mor døde som bekendt for 3 år siden af tarmkræft.

Da mine forældre planlagde bryllup, betød det meget for min far, at de ikke skulle være afhængig af min morfars underskrift. Dengang blev man myndig som 21 år, så derfor skulle brylluppet være på min mors 21 års fødselsdag. Det unge forelskede par glemte blot, at papirerne skulle være i orden inden brylluppet, så min morfar kom til at skulle skrive under alligevel.Det var nu heller ikke noget problem, mine morforældre holdt meget af min far. Siden hen brugte mine forældre at holde åbent hus på min fars fødselsdag i februar og på min mors fødselsdag arrangerede de barnepige til os og tog ud og fejrede dagen alene.
Mine forældre nåede at fejre guldbryllup, og det blev den skønneste fest fordelt over to dage. Min mor ville have tid til at nyde både morgenvækning og fest, og det nød vi andre også. Der var tid til at hygge sig med planlægningen af festen, for som altid rykkede vi søskende i sidste øjeblik. Min svigerinde stod for den smukke æresport, og vi voksne børn, svigerbørn samt mine børn sang flerstemmigt Be my life’s companion. Min brors gamle band blev samlet igen og spillede, så alle måtte ud på dansegulvet. To dejlige dage, som er værd at mindes, og et konkret minde har jeg tidligere beskrevet.

P1010030

I dag vil min far først vide, hvad dag det er, når han får besøg af sine døtre, men så vil han også kunne være med til at mindes alle de gode timer, han og min mor havde sammen.

Må du få en god dag, der er værd at mindes.

16 kommentarer:

 1. Trist og dog har du alligevel nogle meget dejlige minder...En god fredag til dig sammen med gode minder..;-D

  SvarSlet
 2. Tænker også at du sammen med din far og familie vil få en dejlig dag, hvor I vil mindes din mor og de gode stunder I har haft.
  God fredag til jer :)

  SvarSlet
 3. Sikke et dejligt billede og skøn beskrivelse af dine forældre.

  God weekend til dig.

  SvarSlet
 4. Jeg sidder her med gåsehus på armene over din smukke beskrivelse af dine forældres store dag..
  Mine forældre, som jeg heldigvis stadig har begge to, fejrede guldbryllup for 5 år siden, og det er en dag de begge stadig snakker om og glæder sig over.. :-)

  SvarSlet
 5. En blandet dag, kan man sige. Men vi skal huske at tale om vores afdøde, så de kan leve videre i mindet.
  Billedet viser et ægtepar, der har holdt sammen i tykt og tyndt - og stadig kan holde hinanden i hånden. Det må have været en stor dag, både for dem og for jer.

  SvarSlet
 6. Sikke et fint billede. Det er stort at nå dertil. Mine bedsteforældre nåede deres guldbryllup kort før morfars død.
  Jeg håber, at dagen bliver god for jer, og at der bliver husket og talt.

  SvarSlet
 7. Nydelig innlegg, Lene. Takk.

  Så flott at de fikk over 50 år sammen, de to menneskene. Det er ikke alle forunt.
  Riktig god helg ønskes deg :o)

  SvarSlet
 8. Til lykke med dem - selvom I nu må fejre på en anden måde. Dejligt, at dine forældre fejrede deres bryllupsdag alene! Det er så vigtigt at have tid til at pleje hinanden.

  SvarSlet
 9. Tak Annemarie, gode minder er dejlige at have :-)

  SvarSlet
 10. Tak Anne :-)

  Tak Eva :-)

  SvarSlet
 11. Tak Inge, det er stort at få lov at fejre guldbryllup :-)

  SvarSlet
 12. Conny , de fik lov til at fejre 50 år sammen, det skønner min far på :-)

  SvarSlet
 13. Tak susanne :-) dejligt at dine morforældre også opnåede at opleve denne store dag

  SvarSlet
 14. Tak Elisabeth :-)

  Tak Charlotte, nogle gange var det kun få timer, men med 5 børn var det sikkert et par dejlige fredelige timer :-)

  SvarSlet
 15. Smukt når der er plads til sorg og glæde samtidig. Det er heldigvis også noget vi er rimelig gode til at håndtere, har vi konstateret nogle gange. Jeg tror livet bliver lidt lettere på den måde.
  Mine forældre nåede også at fejre guldbryllup. En meget stor dag, som min far havde glædet sig til, og engentlig ikke havde forventet at opnå. Han var 36 da han blev gift med min mor på 18 år. (Hun skulle lige blive gammel nok) 13 måneder efter guldbrylluppet døde han. Min far elskede fester.

  SvarSlet
 16. Pia, dejligt at din far nåede at opleve guldbrylluppet. Det er en stor dag :-)

  SvarSlet