onsdag, november 23, 2011

HVERDAGSFRI

Noget af det, man som sygeplejepersonale godt kan sukke over, er weekendarbejde. Familien holder fri og så skal man tidligt op og af sted. Vennerne og familien får altid inviteret en netop på ens arbejdsdage, så man skal bytte vagter. Når man så en enkelt gang imellem ryger ind i uger med arbejde alle hverdagene og fri i weekenden, savner man sine hverdagsfridage!

Jeg er så heldig, at jeg kun arbejder hver 4. weekend, og at jeg kun arbejder 30 timer, det betyder 5 ekstra fridage på 4 uger i forhold til en fuldtidsstilling. Det passer fint, når jeg samtidig har ansvaret for regnskab, lønninger og andet kontorarbejde på gården. Lige for tiden er jeg så i gang med et fuldtidsstudie, det betyder fri i weekender og af sted alle hverdage. I begyndelsen havde vi studiedage, men i denne tid, hvor vi skriver opgave, er jeg af sted hver dag fra 9 – 15, jeg er ved at være træt, jeg savner mine hverdagsfridage, de dage med tid til en lang gåtur, de dage med tid til at få skik på hverdagstingene. Min hjerne glemmer alt, hvis ikke det er skrevet ned, så jeg glæder mig til, at jeg fra næste uge skal skrive hjemme. Jeg ved, at skriveprocessen så strækker sig ud over hele dagen og aftenen, til gengæld kan jeg komme ud i lyset og gå en tur, jeg kan surfe lidt på nettet, jeg kan lige læse avisen, jeg kan snuppe lidt mandler og et stykke frugt, når jeg føler for det. Glemsomheden varer nok ved, til opgaven er afleveret 7.december, men jeg er overbevist om, at den friske landluft vil gøre underværker.

Nu vil jeg drage ind til staden igen, og denne gang er min mobil sat til at minde mig om alt det, jeg glemte i går. Må din dag blive god.

IMGP2125

8 kommentarer:

 1. Hverdagsfridage er guld værd..også for mig :)
  Jeg har lige ændret mine arbejsdage på biblioteket til at indeholde hver anden lørdag, hvilket gør, at jeg får fri hver anden fredag....er jeg rigtig heldig falder denne fridag sammen med Eddies, som også har skæve arbejdstider og især skæve i weekends :)
  Det er dejligt når man kan få tilpasset arbejdslivet :)
  God dag til dig Lene

  SvarSlet
 2. Dengang jeg arbejde i ældreplejen nød jeg også mine hverdagsfridage, nu skal jeg tage en feriedag hvis jeg vil have sådan en...Men kan godt forstå du savner dem og den frihed det giver...En forhåbentlig god onsdag til dig..;D

  SvarSlet
 3. Der er ingen der misunder dig dine weekendvagter, men vi er nok mange der godt kunne bruge nogle fridage på hverdage.. :-) Hav en god dag Lene, håber ikke telefonen bibber for meget med ting du skal huske.

  SvarSlet
 4. Ja jeg syns også det er godt med fri av og til på hverdagene. Jeg jobber fast hver 3. helg pluss at jeg vikarierer av og til på helg visst det ikke er noe vi skal ut på. Helt greit syns jeg.
  håper du fikk en riktig god dag :)

  SvarSlet
 5. Som jeg kender det med de arbejdsweekender. Jeg arbejder hver anden, det er mange, men ganske valgfrit, for jeg har altid en hel uge fri ad gangen og DET nyder jeg. Pøj pøj med projektet, der er ikke langt til d. 7. december.

  SvarSlet
 6. Det er tegn på, at du virkeligt koncentrer dig, når du glemmer så let! Og tak for beroligelsen:-)

  SvarSlet
 7. Du er så flittig!!!
  Jeg kan godt huske sneen i november sidste år, det var lidt svært af finde juletræerne i juletræsskoven.

  SvarSlet
 8. kære alle, tak for jeres kommentarer :-)

  SvarSlet