torsdag, december 01, 2011

GAD VIDE

om butikkerne stadig har kalenderlys, når jeg får tid på lørdag? Julekasserne står endnu på loftet, og jeg kan ved den søde nissegrød ikke huske, om jeg fik købt en ny kalenderlysestage sidste år.

om min afdeling havde haft så mange små traditioner, hvis ikke vi havde været så heldig, at en afdeling valgte det pureste guld fra, da de skulle skære ned på personalestaben? Det er 1. december, jeg har været til risengrødsspisning på min afdeling, en god tradition, som i år samlede 10 –12 personalemedlemmer udover de, der var på arbejde. Der hang kalendergaver langs hele den ene væg, og et lille nisselottospil med tilhørende spændende gaver lokkede med lodder, overskuddet fra spillet går til julegodter i lange baner hele decembermåned. Derudover er alle, inklusive børn og ægtefæller, inviteret til julekomsammen på kollegaens gård kort før jul.

om jeg kan finde tilbage til opgaveskrivningen på lørdag? Jeg tager nemlig en dag fri fra opgaven i morgen og fylder den med andre gøremål hele dagen. Dagens vejledning viste, at jeg er på rette spor, der er stadig meget, der mangler, men det skal jeg nok nå.

om jeg nu har ødelagt nattesøvnen igen? Sofaen kaldte på mig i eftermiddagens mørkningstid,  og først efter 1 times søvn vristede jeg mig fri.

om vi nogensinde får begreb om møbeltrenden blandt unge? Datteren har ønsket sig en bordplade med to af landmandens bordbukke under som sybord. Vi syntes, bukkene var for grove til den lille bordplade, så vi sendte billeder af sted, men nej, de var lige, som de skulle være. Grove og ikke for pæne ;-)  Det minder mig pludselig om min mor og jeg, en ung teenager, på handelen, jeg skulle have nyt tøj: “hvis du siger, det ser pænt ud, skal jeg ikke ha det!” Jeg har vist skiftet smag siden da.

DSC04683DSC04673

11 kommentarer:

 1. Ha ha, min mor sagde altid: "Jeg kan ikke forstå det, da jeg var ung, ville vi gerne se pæne ud i tøjet...." ;-) Ungdommen er af lave og det har den vist altid været :-) Jeg fik ikke noget adventsbloklys mandag, men mon ikke der stadig er kalenderlys.

  SvarSlet
 2. Pollyanna, ungdommen er som den skal være ;-) Og jeg kender en stor lysforretning, mon ikke de har lidt i deres gemmer? Jeg glemte at købe kalenderlys, da jeg købte adventslys i søndags :-) der var jo ikke december endnu ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er sikker på, at der ligger et kalenderlys og venter på dig et eller andet sted.
  Mit ligger og venter i køkkenet. Det skal arrangeres med noget gran. Ellers er det - ifølge husets 16årige juleautist - ikke et rigtigt kalenderlys.

  Det lyder som en rigtig god ide, med en fridag fra opgaven. Jeg håber, at den bliver fuld af nydning.....

  SvarSlet
 4. Tak Susanne, det er jeg sikker på, hektisk men dejlig :-) Her gider jeg ikke gran mere, og der er ingen børn til at bestemme det ;-)

  SvarSlet
 5. Åh, mødre og tøj!!! Da husbond og jeg var blevet kærester, afvsite jeg nogen gange tøj, min mor kunne lide til mig, med ordene: Nej, det kan Jørgen ikke li´. Hvortil min mor spurgte, om han skulle bestemme det. Og ja, det skulle han:-)

  SvarSlet
 6. Charlotte, og i dag ville vi nok synes at vore døtre ikke skulle lade tøjvalg afhænge af kæresten ;-)

  SvarSlet
 7. Gad vide, om du får svar på alle dine spørgsmål...
  Det er fantastisk med kolleger, der har overskud til at sætte noget i gang, - men også med kolleger, der giver sig tid til at deltage.

  Kalenderlys kan du sikkert godt få skaffet. Køb bare to, - de er sikkert sat ned til halv pris, og så har du jo til næste år, når julen banker på. Jeg nåede det ikke i år, så vi klarer os uden, selvom det nu er lidt snyd...

  God weekend.

  SvarSlet
 8. Altså mødre... Det er da nemt at se at den plade passer perfekt sammen med bukkene.. :-)
  Der er helt sikkert kalender lys i morgen også.. Eller et andet lys du kan bruge. Hav en skøn dag Lene

  SvarSlet
 9. Gå i Jysk - hvis I har sådan en i nærheden.
  Sommetider går jeg i januar i Jysk i Køge, fordi de der sælger ud af julelys og -dekorationsmateriale til praktisk taget ingen penge. Jeg har fået de smukkeste bloklys for en tier, f.eks. :-D

  SvarSlet
 10. Håber du har fået dit kalenderlys:-)
  Mødre og tøj -tsk, tsk, tsk

  SvarSlet
 11. Tak i lige måde Eva, ideen med to lys køber jeg :-)

  Inge, mødre ændrer sig aldrig ;-)

  Tak for rådet Ellen,tænk at være på forkant for en gangs skyld, det har jeg gjort tidligere og så glemte jeg det, da det blev jul :-)

  Marianne, kalenderlyset må vente til i eftermiddag eller i morgen, jeg kender en lysbutik, der har åbent i weekenden. Og mødre og tøj? Håbløst :-)

  SvarSlet