onsdag, juni 20, 2012

PÅ VEJ

En ferie starter, når man kører hjemmefra, siges det. Egentlig starter den før. Forberedelserne er med til at gøre en i feriehumør, for vores vedkommende blev det først endeligt besluttet nogle dage forinden, at vi kunne få tid til miniferien, så vi havde travlt med at få bestilt færgebilletter og hotelophold. Vi er begge enige om, at vi er ikke til teltferie mere. Jeg har sovet utallige nætter i telt både med min familie og som spejder og FDFleder. Det gider jeg simpelthen ikke mere, jeg elsker at kunne smide mig i en god seng eller tage et varmt brusebad, når vi har kørt en lang distance enten i bagende sol eller kulde og regnvejr. Jeg er vild med at kunne gå ned til et godt morgenmåltid, og det vil jeg gerne betale for.

P1030485

Jeg pakkede tøjet aftenen forinden, så vi var klar til at køre, så snart landmanden var færdig i marken om morgenen. Der er ikke plads til flotte rober eller tøj/sko til enhver lejlighed, men man kommer langt med undertøj og strømper til alle dage, et par lange og et par kortere bukser samt t-shirts og en varm fleecetrøje. Sandaler og et par travesko afrunder udstyret. Gode hjemmebagte boller og rugbrødsmadder samt te blev pakket til turen op til Stockholm, og lidt lækkerier sneg sig ind ombord på færgen.

P1030489

P1030491

Vi valgte at køre op langs Vätterns venstre side, egentlig kunne man godt i perioder føle sig som stadigt værende i Danmark, men så brød klipperne frem og mindede om, at vi var lidt nordligere. Når man kører på motorcykel, er der brug for pauser undervejs, og vi fik spist og drukket alt det medbragte og supplerede undervejs.

P1030496

P1030498

Hotellet nåede vi ved 20 tiden om aftenen, og heldigvis kunne de servere aftensmad på hotellet, så vi kunne gå mætte og trætte i seng den første dag.

P1030502

18 kommentarer:

 1. Lyder som en god start på jeres tur.. Fedt billede hvor man kan se himlen spejle sig i landmandens hjelm.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, først da jeg skal finde billeder til det her indlæg, så jeg himlen i hjelmen :-)

   Slet
 2. Det må være en meget sanselig oplevelse at rejse på motorcykel. Jeg har aldrig prøvet det. Det er nok heller ikke noget for mig, men jeg kan godt forstå, I nyder det. Og at komme til en dejlig opredt seng, er altid skønt. Jeg har altid elsket morgenbord på hotel og bed&breakfast. Så har man virkelig fri, når man kan sætte sig til et dækket morgenbord. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, sanserne bliver i den grad stimuleret, og det er måske netop det, jeg er allermest vild med ved motorcykelture :-)Det er ferietid, når andre har dækket et smukt morgenbord, jeg stornyder det :-)

   Slet
 3. Jeg er ikke nået til hotelfasen endnu, elsker stadig at sove i telt, men det kommer nok en dag...;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, ja det med telte har jo ikke noget med alderen at gøre :-)Så måske kommer du aldrig til hotelfasen ;-)

   Slet
 4. Herlig. Jeg orker heller ikke telt lenger.
  Men med oss blir det nok noen ganger hytter i stedet for hotell.
  Godt å ikke måtte dra med seg mer enn nødvendig på motorsykkeltur.
  Har også ligget mye i telt på speiderleirer.
  Høres ut som dere hadde en flott tur :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Astrid, hytter vil vi også have med i tankerne næste gang vi drager på længere ferie. Spejderlejr i telte er gode minder :-)

   Slet
 5. Sikke en skøn tur...dejligt at have fri ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det var skønt :-)

   Slet
 6. Sådan en tur er god for krop og sjæl. Jeg er helt enig med dig - ikke telt, men en god seng. Jeg må hellere begynde lidt planlægning. Der ligger et weekendophold i skabet. Vi skal bare finde ud af, hvor det skal være, og så bestille. Herefter skal jeg glæder mig, for glæden starter i den grad allerede omkring planlægningen her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, planlægningen er i den grad en del af glæden. Vi har vist også et hotelophold liggende et sted ;-)

   Slet
 7. Uff ja, teltlivet er forbi. Slike enkle overnattinger kan til nød gå an for en natt. Søvn og hvile er viktig for en god ferieopplevelse for meg. Gleder meg til å lese med videre på turen deres.

  Stor del av ferieopplevelsen for meg, er å glede seg til og planlegge ferie på forhånd.
  God tur og ferie videre, Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elisabeth, nu er vi hjemme igen, men om to uger starter sommerferien. Det bliver dog ikke på motorcykel :-)

   Slet
 8. Nogle få, men gode dage kan heldigvis godt føles som en hel ferie :-)
  Dejlige billeder - og jeg forstår udmærket det med teltet ... jeg har sovet i telt mange gange, men det er mange år siden sidst.
  Jeg har intet imod campinghytter; dvs. selv at sørge for maden, men jeg vil sove i en seng!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi vil næs te gang hvor vi skal køre fra sted til sted prøve at kigge efter campinghytter. Det er blot nødvendigt at der er al slags service, for vi vil ikke slæbe rundt med det :-)

   Slet
 9. Du får mig til at længes efter en motorcykelferie.
  De par gange jeg har prøvet det, har jeg nydt at jeg ikke behøver at spekulere på hvor meget forskelligt tøj man skal slæbe med, men i stedet tænke praktisk. Tak fordi jeg fik lov til at komme med på bagsædet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anette. Når vi har været sammen med andre er jeg altid imponeret over det, de andre kvinder kan drage frem af tasken ;-)

   Slet