søndag, juli 08, 2012

LØRDAGSMUSIK

En gang skal jo være den første og hvorfor så ikke i går på en overskyet lørdag? Havnen summede af liv, skibe lå tæt på hinanden, den ene større end den anden. Når jeg nu ved, hvor meget en mindre motorbåd sluger af benzin på en lille tur på Limfjorden, så tør jeg slet ikke tænke på udgifterne i benzin på en længere tur med disse både. Vi morede os og undrede os over tanken om hjemturen til ens egen båd i nat, når adskillige øl var kommet indenbords, for der skal balance til at hoppe fra båd til båd.

mast på mast

 Det summede af liv allevegne, alskens mærkelige ting var til salg. Egentlig tænkte vi, hvem gider købe langstilkede roser, hatte, hawaiikranse, flere hatte, parykker, små legetøjsdyr osv? Men som dagen skred frem, og flere øl gled ned hos mennesker omkring os, fik flere og flere hatte på, grandvoksne mænd sad med langhårede parykker og deres kærester med hatte og roser, børnene spiste is og slik i lange baner og gik tur med legetøjsdyrene. Pølseboder og ølboder havde kronede dage.

jeg håber, de tjente lidt penge, for det må være hårdt at være statue med fulde mennesker omkring sig

Men fremfor alt, det vi kom for, fik vi i rigelige mængder. MUSIK. Der var musik overalt, knap havde din øregang vænnet sig musik i en toneart, før de næste skridt ledte dig hen til musik i en anden toneart. Vi nød ny australsk folkmusic med deres helt egen stil. Vi nød skøre englændere, hvor parykker og hatte så sandelig også var en del af deres koncert. Vi så unge musikstuderende give numre midt på gaden, vi så gamle mænd gå i ungdommen med guitaren i hånden, de kunne så sandeligen stadig spille. Vi sluttede dagen af med en irsk folkemusiker, som i den grad fyrede op under os alle, og vi fik lov til at synge med på alle de gamle sange. Jo vi fik lov til at opleve Skagen festivalen for fuld udblæsning, og det endda uden at være til en af de store koncerter.

Brug hjernen, stod der på reklamen bag de unge. Jeg er sikker på at hjernen blev brugt med det skønne musik, de spillede.

Nu vil vi tage hunden i snoren og gå en lang tur ved stranden, det går til et godt formål. Må din søndag gå forrygende, og må solen skinne på os alle.

12 kommentarer:

 1. Sikken en skøn oplevelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, det var ikke sidste gang vi tager derop :-)

   Slet
 2. Det er mange år siden jeg har været i Skagen i festival dagene, savner det når jeg læser om jeres dag deroppe.
  God søndag aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Inge, ja og her har jeg så boet 31 år i Nordjylland og gemalen hele hans liv før vi kom derop :-)

   Slet
 3. Dejligt med Skagen Festival. Desværre var vi der ikke i år, det har vi ellers været de seneste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, det bliver ikke sidste gang, at vi kommer der :-)

   Slet
 4. Det lyder hyggeligt. Meget hyggeligt ... er det ikke typisk, at det, der er tættest på, er det, man er længst om at få oplevet?
  Skagen og Tønder kunne jeg godt tænke mig at opleve ... har ikke været på festival siden den 2. Roskildefestival - det er immervæk et par år siden, og min musiksmag har ændret sig en smule siden da :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er vist meget typisk. Jeg har aldrig været på festival, så faktisk drømmer jeg også om at opleve Roskilde ;-)

   Slet
 5. Hvor lyder det hyggeligt med sådan en dag til Skagen Festival. Og vejret har været så fint.
  Det forgyldte par sad i Silkeborg sidste weekend, da der var jazzfestival. Jeg synes, det må være så krævende at være statue. Og da især når det er så varmt. Der må være penge i det. Ellers gjorde de det nok ikke. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, vejret var perfekt, det regnede lidt i starten, men resten af tiden kunne vi være ude blot med en fleecetrøje på. I dag ville det til gengæld have været for varmt efter mit hoved.
   Sjovt at du mødte statuerne i Silkeborg, vi studerede dem, mens vi spiste en is, og vi så ikke mange putte penge i bøtten, men det må kunne betale sig, siden de gør det :-)

   Slet
 6. Vi har faktisk aldrig været til Vise-festival. Men vi tager til Skagen og holder fødselsdag i morgen - håber jeg, kommer stsdig lidt an på vejret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, det er et besøg værd. Jeg krydser fingre for godt vejr, så I kan fejre datteren i Skagen :-)

   Slet