lørdag, august 04, 2012

FART OVER FELTET

Undervejs i opdagelsen af de små øer omkring Gamla Stan i Stockholm, kom vi over på Riddarholmen, hvor alle retsbygninger har til huse. Her var man i gang med at gøre klar til Grand Prix i powerboat formel 1 dagen efter. Som i København er der gang i byggeriet for at lave flere tunnelbaner, og så har jeg forelsket mig i det ord, det lyder da bedre end metro.


Så efter turen rundtSkansen lørdag i regnvejr, besluttede vi os for at tage tilbage med sporvognen og tunnelbanen til Gamle Stan og Riddarholmen. Vi kom lige i rette tid til at få første parket til både med fuld fart på.
Det er ikke helt ufarligt. Bådene er oppe i ret høj hastighed, og som det ses, rører de nærmest ikke vandet, og det gik da også galt for en båd, men heldigvis kunne personen gå fra ambulancebåden op til ambulancen.

Mens vi stod der, kom solen og tørvejret frem, så vi besluttede os for at nyde aftensmaden i Gamla Stan og fandt en restaurant med plads udenfor. Maden var rigtig lækker, servicen var i top, selvom tjeneren studsede, da jeg bad om samme øl som landmanden. Hun var ikke vant til, at piger drak mørk øl, men den smagte godt og vi fik en god snak med en frisk ung kvinde.


I går var der også fart over feltet. Siden sidste fredag har jeg arbejdet 6 dage, hvor der har været overarbejde de tre dage, og vi har alle været fuldstændig brugte, når vi gik hjem. Som jeg skrev sidste år, ved vi, at det er prisen for at lukke to afdelinger sammen i 4 uger, så vi kan få ferie sammen med vores familier. I år prøvede vi et nyt koncept, som virkede rigtig godt. De andre år har apopleksipersonalet taget sig af apopleksipatienterne og neurologisk afsnit af deres patienter. I år har vi været delt op i to teams med både apopleksi og neurologisk personale i begge grupper. Patienterne har været blandet i hver gruppe, så alle har skullet tage sig af alle kategorier patienter, og i begge teams har der været specialister på hvert område. Det har været en succes, men derfor glæder vi os alligevel alle til, at vi vender tilbage til det normale på mandag.
Nu er det weekend, og jeg vil nyde den i fulde drag, lige som den mørke øl, jeg fik i går aftes på terrassen sammen med landmanden. God weekend til dig
4 kommentarer:

 1. Det turde jeg ikke, det 'sejleri' der; jeg er også blevet en kylling med årene - men det har helt sikkert været sjovt at se på.
  'Tunnelbane' er okay; det er bare så frygtelig langt et ord - Metro er meget nemmere at sige :-)
  Mørk øl ... er det fx Stout? Måske holder du også af en Guinness? Er du en af de kvinder, der er mere til øl end til vin?
  God slap-a'-weekend til dig - håber jeg for dig. Det lyder som anstrengende dage du har for tiden - alle sammen trættende ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, at være tilskuer er ok, men de fik aldrig mig i sådan en båd. Gemalen kunne dog godt tænke sig det ;-) Jeg er faktisk ikke så erfaren ud i øl, men når vi er på ferie nyder vi øl. Jeg drikker nok mere vin end øl, men guinness med solbærsaft smager rigtig godt. :-) Og tak jeg har et par dejlige dage foran mig og det tempo vi har haft i den her uge kunne jeg ikke holde til i længden.

   Slet
 2. Uhm, mørk øl er det bedste. Gerne lidt bitter og ikke for kold. Mon ikke jeg har en i kælderen.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg håber du fandt en øl ;-)

   Slet