tirsdag, august 28, 2012

HVAFFORNOET?????

Det er ingen hemlighed, at min hørelse er nedsat. Det er heller ingen hemlighed, at jeg synes det er blevet værre, men jeg kan altså godt høre, hvis mennesker ikke mumler, eller hvis ikke der er megen baggrundsstøj.
I ferieperioden var vi lagt sammen med en anden afdeling og dermed så vi også til hverdag andet tværfagligt personale, nogle som vi normalt kun så i vagterne.
En af dem er en ældre person ( læs ældre end mig, i hvert fald mindst 5 år ældre)), som har tendens til at mumle. Vi har en samtale med en patient og en pårørende, jeg kan ikke høre, hvad vedkommende siger og beder vedkommende om at gentage det, samtidig med at jeg siger undskyldende; jeg har lidt nedsat hørelse
JEG SIGER AT PLANEN ER SÅDAN HER……
Jeg kunne være krøbet ned i et musehul, jeg var jo ikke totalt døv.
Lidt senere sker det igen, ordene bliver utydelige for mig, jeg mener jo selv, at det ikke blot skyldes min hørelse, og jeg siger; undskyld hvad var det lige du sagde?
JEG SIGER AT VI EFTERFØLGENDE GØR SÅDAN HER …….
Hold da op som jeg følte, det var pinligt, jeg følte mig som tante Møhge, jeg manglede blot det store høreapparat, måske skulle jeg have sagt:
HVAD ER DET HAN SIGER? JEG KAN IKKE HØRE, HVAD HAN SIGER!
Men måske skulle jeg  i stedet for få taget mig sammen til at få en tid til kontrol af hørelse, jeg er vist ikke blevet kontrolleret, siden sønnen var med inde efter sessionen. Og hvor vi fandt ud af , at vi havde nøjagtig samme høretab, så nu er teorien, at det er arveligt og ikke følger efter mange år ved kartoffelsorterbordet.
P1040206

16 kommentarer:

 1. Det er altså træls når folk mumler og ikke taler klart og tydeligt. Men hun fik da lige statet at du ikke kan høre alt.. :-)
  God dag Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge,tak :-) det var mand, som er et værre mumlehoved ;-)

   Slet
 2. Sjovt nok hører man ikke bedre når folk råber, men i stedet taler med normal stemmeføring og lidt dybt..En god dag til dig Lene..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, næh det er ikke styrken, der tæller :-)

   Slet
 3. Hehe, ja måske var det en god ide at få kontrolleret hørelsen. Jeg synes også, at folk bliver mere og mere tilbøjelige til mumle. En værre uskik ;-)

  Tak i øvrigt for rundturen i går - jeg var forbavset over at læse, at kragerne er SÅ voldsomme syndere i forhold til at udrydde stort set al anden fauna. Man må forhåbentlig gerne skyde los på dem? Kragerne altså ... jeg synes nemlig, at der kommer flere og flere af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Ellen, man må godt skyde krager, og jeg blev også forbavset over det :-)

   Slet
 4. Det er med at få den hjælp, man kan - hvis det er nødvendigt. De der gamle stædige mennesker, der bare er koblet fra, fordi de ikke har lært at bruge hjælpemidler! Alt godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte, der er bestilt tid till kontrol :-)

   Slet
 5. Jeg tror det vigtigste er at der ikke er udenomsstøj. Det generer en del ved jeg fra min stakkels halvdøve mand! Og så at folk taler i et roligt tempo, ikke japper og at de artikulerer.. Så skulle der være grobund for at høre noget mere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Stine, lige mine ord :-)

   Slet
 6. Det lyder som en god ide. Som svært hørrehæmmet- og med hørenedsættelse fra ungdommen kan jeg aldrig opfordre folk nok til at få høreapparat mens tid er. Det er ikke så enkelt at lære at bruge, så jo før og jo yngre man er, når man skal lære at bruge det, jo hurtigere går det og bliver rutine.
  Der er heldigvis ikke lang ventetid på hørecentralen mere, selvom de privatpraktiserende ørelæger siger noget andet. Held og lykke med det. Håber den anden sygeplejerske ikke råber til jeres patienter, der ikke hører så godt, for så kan de nemlig slet ikke høre fordi stemmen forvrænges. Nogle høreapparater skruer simpelthen ned, når der er for meget støj for at skåne den smule der er tilbage- det gør mit bl.a.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karin, det er dejligt at høre fra en, som kender til høreapparater, så jeg kan godt vælge det offentlige tilbud og få et apparat hurtigt? Det var ikke en sygeplejerske men en læge, så jeg håber at han ikke råber sådan til sine ældre patienter :-)

   Slet
 7. Jeg har brugt høreapp. i mere end 20 år, og kan varmt anbefale.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, det er dejligt at høre fra jer, som bruger høreapparat og er glade for det. Jeg har gerne villet have høreapparat, men ørelægerne har sagt jeg havde for god hørelse ;-)

   Slet
 8. Jeg har været slem til at hæve stemmen til nærmest skinger, når min rare mand ikke kunne høre, hvad jeg sagde, men har nu lært bare at kigge på ham imedens jeg taler tydeligt, og det hører han udmærket, og så føler han ikke at jeg er strid!! Og så har vi det begge meget bedre.
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, måske skulle jeg printe din kommentar ud og give til nogle af mine kolleger :-)

   Slet